lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 17. 51-vuotias nainen polttaa 7,8 kg rasvaa ja lisää samalla 2,3 kg lihasta: "Ihmiset kysyvät, miksi hymyilen koko ajan!"


Noin vuosi sitten sain mailiini seuraavan viestin..

"Olen 51-vuotias nainen. Haluaisin apua huonoon lihaskuntoon ja liikkuvuuteen. Olen päästänyt kuntoni repsahtamaan. Vielä neljä vuotta sitten juoksin säännöllisesti ja jaksoin hyvin puolimaratonin. Kuntosalin kanssa en ole koskaan päässyt sinuiksi.

Aloittaminen tuntuu vaikealta, ja pelkään että kohta on myöhäistä. Ylipainoa ei varsinaisesti ole eikä mitään isompia vaivoja, mutta työpäivän jälkeen ei ole energiaa jäljellä ja sohva houkuttelee liikaa. Haluaisin olla hyvässä kunnossa, vahva ja energinen".


Sovimme yksityiskohdista ja asiakkaani kuittasi: "
Olen valmis panostamaan, että saisin aikaiseksi muutoksen elämäntapoihin ja kunnon paremmalle tasolle".
Lähdimme hommiin ja tein asiakkaalleni aluksi hermolihasjärjestelmäanalyysini. Laadin sitten harjoitusohjelmat ja ruokavaliot ja ryhdyimme hommiin. Kokonaisuus alkoi ohjautua raiteilleen. 

Kuten aina, matkan varrelle sattui mahatauti, juhlia ym. mutta ne ovat osa jokaista matkaa kohti tuloksia. Hypätään nyt hetkeksi toukokuuhun, 6 kuukauden päästä aloituksestamme. Sen jälkeen haluaisin muistuttaa sinua vielä muutamasta todella tärkeästä asiasta, jotka ovat tärkeitä, mikäli haluat kiinteytyä ja kohottaa kuntoasi :)

6 kuukauden kehonmuokkausprojektin tulokset  Vyötärönympärys                      -13,5 cm
Lantionympärys                          -4,9 cm
Reidenympärys                          -2,8 cm
Rasvamassa                                  -7,8 kg
Lihasmassa                                   +2,3 kg
Lihasvoimatasot                          Liikeriippuvaisesti 50-100+% parannus 


Kuva 1. 7,8 kg rasvanpoltto ja 2,3 kg lisäys sporttisia muotoja tuovaan lihasmassaan näkyy kehossa. Asiakkaani sanoin "On mukava käydä shoppailemassa, kun voi valita sellaisia kivoja vaatteita, joihin ei aikaisemmin mahtunu!". 


Kuva 2. Tehokkaalla (mutta arkeen sopivalla) treenin ja ruokavalion yhdistelmällä kroppa muokkaantuu yleensä paljon enemmän, mitä vaaka antaa ymmärtää. Nyt painonpudotus oli 5,5 kiloa, mutta rasvaa paloi vielä lähes 5 "voipakettia" enemmän. Krempat voi kiertää ja ne harvoin estävät kropanmuokkaustasi Asiakkaallani oli tuki- ja liikunta-elistössä muutamia rajoitteita alkuvaiheessa. Selkä kipuili välillä ja ryhti oli kallistunut eteen. Harvalla meistä on sellainen tilanne, että kaikki paikat ovat priima-kunnossa. Onneksi 1) lähes kaikki rajoitteet voi kiertää ja löytää oikeastaan heti tehokas tapa treenata. Tapa, joka alkaa muokata kroppaa ja kohottaa kuntoa heti.

Haluaisin myös antaa sinulle seuraavan vinkin: ÄLÄ KOSKAAN TREENAA KIVUN LÄPI. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Tässä tapauksessa esimerkiksi muutimme parissa tilanteessa alavartalon liikkeitä, esimerkiksi käyttämäämme maastavetovariaatiota, jotta selkä pysyi kivuttomana ja itse asiassa pikku kivut katosivat kokonaan.


Ikä ei ole este -salätä rajoittavat ajatuksesi! 

Kyse on pitkälti mielessämme olevista rajoitteista. Älä soimaa itseäsi, jos sinulla on niitä. Jos kuulet päivät päästyäkseen kommentteja ”Joo, kyllä se tässä iässä vaan kaikki kertyy vyötärölle”  tai ”Olisi pitänyt aloittaa lihasmuotojen hakeminen silloin teini-iässä tai parikymppisenä, kun ne kasvavat itsekseen”, ”Ei kuule tässä isässä enää voi kiinteyttää kroppaa”.. Nämä juurtuvat väkisin mieleesi ”totuuksina”. Ne ovat kuin salakavalimpia ja mitä uskottavimpaan muotoon muokattuja valeuutisia.

Mutta totuus on, että kropan potentiaali kehittyä säilyy mainiosti. Tutkimustieto osoittaa sen. Mutta vielä enemmän luotan kymmeniin 40-, 50, -60, 70- ja jopa 80-vuotiaiden asiakkaideni mitauttuihin tuloksiin lihaskasvusta, rasvanpoltosta ja voiman kehittymisestä.


"Kropanmuokkkaus on pinnallista” Luulevatko he tosiaan, että on kyse vaan siitä?

Haluasin nostaa esiin vielä erään jutun, joka estää usein kropanmuokkaustavoitteen toteutumista ja joskus se estää sinua jopa aloittamasta. Ehkä olet kuullut kommentteja esimerkiksi tähän tyyliin: ”Kehonmuokkaus on itsekästä ja narsistista!”.  Näitä kampitus-kampanjoita tulee vastaa, mutta ehkä asiakkaani kokemukset kuvaavat hyvin, mitä . Kropan muokkaus on mahtavaa, ”tosi kiva käydä shoppailemassa kun mahdu, Mutta ehkä nämä jutut ovat vielä tärkeämpiä:

"Syksyllä oli ilmekin tosi väsynyt ja harmaa. Tämä valmennus on kyllä tosiaan ylittänyt odotukseni ja on syttynyt into kehittyä edelleen. Salille pääsyä nykyään ihan odottaa, vaikka aiemmin ajattelin, että se ei ole yhtään mun juttu. Salilla on itsevarma olo , toisin kuin ennen, koska osaat opettaa liikkeet niin hyvin. Kävellessä oikaisen nykyään automaattisesti ryhdin ja olo on mahtavan sporttinen.
En myöskään enää laiminlyö itseäni ruokailunkaan suhteen, vaan syön kunnon lounaan ja välipalan töissäkin. Olen oppinut syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Jaksan ihan eri tavalla kuin ennen, eikä tarvitse töistä kotiin tultua heti rojahtaa sohvalle ottamaan lukua. Lapset tosin vähän valittaa, kun kotona ei ole entiseen tapaan herkkuja kaapissa.:)On tehnyt kyllä hyvää koko perheen ruokavaliolle.
 Kanssasi on ollut mukava treenata, kun olet aina niin ystävällinen ja voi luottaa täysin osaamiseesi. Kaikkiin kysymyksiin saa heti asiantuntevan vastauksen ja treenit ovat mukavan vaihtelevia ja hyvin suunniteltuja. Ei ole myöskään ollut mitään kauheaa rääkkiä, vaan hämmästyttävän vähällä voi näköjään saada ison muutoksen aikaan, kun tekee oikeita asioita. Olisinpa tiennyt tämän jo aikaisemmin! 

Loistava arjen energiataso, terveys, kevyt ja liikkuva keho,hyvä ryhti, myös lähimmäisiisi ulottuvat terveysvaikutukset.. Aika paljon syvempiä juttuja, kuin se "narsismi", josta monet joko tietämättömät tai uskon omiin mahdollisuuksiinsa menettäneet meitä syyttävät. Aika kuvaava kommentti asiakkaani suusta:

"Ihmiset kysyvä minulta, miksi hymyilen koko ajan :)" 

Istu siis alas tässä pyhien lähestyessä. Mieti, mikä on sinun unelmasi ja haaveesi. Sulje silmäsi ja näe itsesi unelmiesi kunnossa. Sitten on aika miettiä, mistä aloitat. Tee suunnitelma ja ala toteuttaa sitä! (Autan sinua tässä mielelläni, jos niin haluat, selaa siis sivu alareunaan)  

Oikein mainiota ja innostavaa sunnuntaipäivää! 

Timo "PT-Timppa" Haikarainen 

Käynnistä kehityksesi NYT: www.th-valmennus.com 
2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihan loistava kirjoitus, taas! Etenkin tuo ikä on este -osio osui ja upposi, todella moni tokee tuota mantraa. Itse en ole koskaan suostunut uskomaan, että tietyssä iässä sitä ja tätä vaan olen nyt paremmassa kunnossa kuin 2- tai 3-kymppisenä vaikken koskaan ole huonossa kunnossa ollut! Olen nähnyt paljon niin hyväkuntoisia keski-ikäisiä, että he peittoavat kuntonsa puolesta mennen tullen ison osan 2-kymppisiä. ikä ei ole este :)

Timo Haikarainen kirjoitti...

Kiitos, Tuike!

Jep, näin on :) Niin hokee, ja siihen ei kannata lähteä mukaan. Aika innostavaa on ollut nähdä, kun naisasiakas esimerkiksi 50+ vuotiaana vetää ensimmäisen leukans. Tai miesasiakas 55 -vuotiaana vetää niitä 15, kun armeijassa meni 5 ja siinä välissä oli 30 vuotta ettei mennyt ylipainon takia yhtään :)

Hyviä harjoituksia!

Timo