lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16. Sinulla on oikeus hyvinvointiisi: "Jos et itse ole kunnossa, et jaksa huolehtia muistakaan"Tänään kirjoitan aiheesta, johon törmään lähes päivittäin valmennustyössä. Haluasin, että ajattelet asiaa näin lauantaina. 

Hyvinvointivalintojen tekeminen ei ole aina helppoa. Tämä ominaisuutta tarvitaan niiden tekemiseen. Ja tähän usein kielteisenä pidettyyn ominaisuuteen sinulla on oikeus.. Muista siis, että


Ole itsekäs. Olet lopulta armollisempi


Juttelin eilen tulevasta valmennuksestamme erään kolmekymppisen herrasmiehen kanssa, joka oli päättänyt ottaa hyvinvointitulevaisuutensan omiin käsiinsä. Hän totesi jotain erittäin merkittävää:

"Jos et itse ole kunnossa, et jaksa huolehtia muistakaan" 

Törmään tässä usein ristivetoon sen kanssa, että muut ihmiset elämässä menevät liikaa oman itsen edelle. Tämä on vaarallista, juuri tuon kommentin takia.

Eilen kuulin myös eräältä asiakkaaltani kommentin "kello16 kuoleman" katoamisesta:

"Keväällä olin työpäivän jälkeen aivan naatti ja "kuollut". Nyt sitä oloa ei vaan yksinkertaisesti enää ole" 


Miten esimerkiksi tämä voisi vaikuttaa siihen, millainen lähimmäinen ole esimerkiksi illalla töiden jälkeen? Jos olet sen verran itsekäs, että otat aikaa itsellesi voit lopulta aina olla armollisempi ja parempi puoliso, ystävä, vanhempi, työkaveri, opiskelukaveri..Muut eivät määrää kohtaloasi, muut eivät ohjaa laivaasi 


Lukemattomia kertoja olen törmännyt siihen, että asiakaani kertoo jotain tämän tapaista

"Ei minulla ole mitään  ongelmia noudattaa ruokavaliota ja tasaista ateriarytmiä, mutta muilla tuntuu olevan ongelmia sen kanssa" 

Mieti silloin, asiaa vaikkapa tällä mielikuvalla: Kuka laivaasi ohjaa? Katso alla oleva video. joka oli yksi käännekohta erää asiakkaani kanssa, jolla juuri tämä ympäristön paineiden ristiveto oli kaataa hyvinvointi- ja kunnonkohotusprojektimme syksyllä. Sen ja muutaman muun pohdinnan paikan kautta laiva kääntyi. Ja seilaa nyt oikeaan suuntaan!
Ota askelia eteenpäin, olet sen arvoinen. Ohjaa omaa laivaasi! 


Ihmisiä me ollaan. Ja näiden asioiden kanssa painiskellaan päivittäin. Myös allekirjoittanut. Mutta aloitetaan tänään kääntämään ruoria ainakin vähän enemmän siihen omaan suuntaamme. Hyödyt ovat parhaimmillaan käsittämättömän suuret!

Sopivan itsekästä päivää!

Timo "PT-Timppa" Haikarainen

Käynnistä kehitys NYT: www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: