maanantai 18. joulukuuta 2017

Luukku 18. Kannattaako rasvaa polttaa "putkeen" vai 2 viikon pätkissä? Uusi tutkimus kertoo..


Tämän luukun videossa kerron, mitä tapahtui mielenkiintoisessa tutkimuksees, jossa kaksi porukkaa pistettiin laihduttamaan, kotiin toimitetuilla ruuilla, niin että..


  • Toinen porukka oli miinuskaloreilla putkeen 16 viikkoa
  • Toinen porukka oli miinuskaloreilla YHTEENSÄ 16 viikkoa, mutta niin että 2 viikon miinuskalorijaksot ja 2 viikon ylläpitojaksot (energiaa kulutuksen verran) vaihtelivat.


Videossa kerron, mitkä olivat ryhmien rasvanpolttotulokset ja mitä tiedon perusteella kannattaisi tehdä :)


Älä hyppää suuna päänä tutkimuksen tarjoamaan malliin. Erilaisia energianlisäyksiä pääasiassa hiilihydraateista kannattaa kuitenkin harrastaa.

Myös posketonta epämukavuutta pitää välttää hyvin tiukassa ja tavoitteellisessa etenemisessäkin. Kehoa pitää kuunnalla tämän artikkelini vinkein. Levon lisäksi kannattaa usein tankata energiaa 1-3 päivää. Joskus kauemmin. Ja vaikka ottaisit lyhyitä tankkauksia, on rasvanpolttojakson kesto järkevä pitää maksimissaan noin 6-7 kuukaudessa. Sen jälkeen kannattaa ottaa pidempi tauko miinuskaloreissa. Silloin tauon on hyvä olla vähintään 4, mielellään 8 viikkoa.

Lisää tankkauksista voit lukea esimerkiksi tästä artikkelistani :)

Käynnistä kehitys: www.th-valmennus.com

Lähde: Byrne ym. 2017. Intermittent energy restriction improves weight loss efficiency in obese men: The MATADOR study. International Journal of Obesity. 


Ei kommentteja: