lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 3. Tässä 3 tapaa paikalliseen rasvanpolttoon ja kiinteytykseen -mutta vain kaksi niistä oikeasti toimii! (vlogi)

Moikka!

Paikallinen rasvanpoltto ja kiinteytyminen ovat myyttejä –vai ovatko sittenkään..?

Esimerkiksi vatsan aluetta kiinteytetään usein vatsalihasliikkeillä


Tässä videossa (ja tekstissä sen alapuolella) käyn läpi 3 tapaa, joilla voit sekä polttaa rasvaa että kiinteytyä paikallisesti -mutta vain kahteen niistä kannattaa satsata. Älä ihmeessä haaskaa aikaasi siihen kolmanteen..


1. Rasvanpoltto treenaamalla rasvakudoksen alla olevaa lihasta. Esimerkki: Tee paljon vatsoja, jotta vatsamakkarat sulaisivat. Rasva on varastoinut kroppasi pieniin varastosäkkeihin, joita kutsutaan rasvasoluiksi. Niistä elimistö irrottelee rasvaa ja kuljettaa sitä soluihin, joissa sitä voi ”polttaa” energiaksi. Tätä ”irrottamista” kutsutaan hienosti lipolyysiksi. Yksi tähän irrottamiseen vaikuttava tekijä on kiihtyvä verenkierto kudoksessa.

Kun treenaat vatsaa tai jalkoja, verenkierto kiihtyy ja rasvaa otetaan kuin otetaankin hieman enemmän treenatun alueen päältä, mutta  vaikutus on niin pieni, että sillä ei ole käytännön merkitystä. Nimittäin 1) suurin osa rasvasta palaa lopulta treenin ulkopuolella ja 2) treenin aikana on mahdotonta polttaa todelle isoja määriä rasvaa (kuinka paljon täsmälleen voit polttaa, voit lukea täältä) 3) muut säätelytekijät vaikuttavat enemmän lopputulokseen ja kroppa vähentää treenistäsi huolimatta rasvaa ennustettavassa järjestyksessä, (mikä se järjestys on, sen löydät täältä)..

2. Kiinteytyminen treenaamalla rasvakudoksen alla olevaa lihasta fiksusti. Esimerkki: Ojentajien järkevä treenaaminen 2(-3) kertaa viikossa "allien kiinteyttäjälle. 
Ok, et siis voi ohentaa rasvakudostasi juuri pepun, vatsan tai reisien kohdalta treenaamalla niitä hullun lailla. Mutta saatat silti pystyä kiinteyttämään niitä paikallisesti.

Nimittäin raajasi päällä on tietyn paksuinen ”rasvapatja”. Jos lihaksesi on pieni, rasvapatja tuntuu löysemmältä. Mutta jos kasvatat lihastasi, se alkaa ikään kuin puristaa rasvapatjaa alapuolelta ja tekee raajasta kiinteämmän. Tämä on huomattu myös tutkimuksissa. Esimerkiksi toista raajaa treenaamalla sormien väliin puristettava rasvapatja pienenee, mutta rasvasolun koossa ei tapahdu muutosta. Eli rasvapatja raajan päällä vain kiristyy tiukemmalle. Tämähän ei sinänsä haittaa, vaan on hyvä juttu

3. Lihaksen "tonuksen"/jämäkkyyden/lihaspaineiden ylläpito säännöllisellä treenillä. Esimerkki: Tee liikuntaa jalkojen lihaksilla vähintään 2-3 kertaa viikossa. Mielellään myös voimatreeniä vähintään 2 kertaa viikossa. Oletko törmännyt seuraavaan: Ole kipeänä viikon pari ja sinusta tuntuu, että ”kaikki lihakset ovat lähteneet!”. No, oikeasti lihaksia ei tässä ajassa ehdi käytännössä lähteä, mutta treenillä lisää lyhyellä aikavälillä lihaksen ”paineita” tai ”jämäkkyyttä”, hienommalla nimellä lihaksen tonusta. Eli jälleen rasvapatja puristuu tiukemmalle.

Kohta 2 on siis pidemmän aikavälin vaikutus, kun lihaksesi pikku hiljaa kasvaa ja kohta 3. lyhyen aikavälin vaikutusta, kun lihaksesi pysyy erittäin jämäkkänä kun treenaat sitä vähintään kerran, mielellään 2 kertaa viikossa. Ja mikä parasta, tällä tavalla saat kiinteyttävää vaikutusta kroppaasi ensimmäisestä treenistä lähtien! 


Jes, eli paikallinen rasvanpoltto ei ole merkittävissä määrin mahdollista, mutta paikallinen kiinteytyminen on.

Jos haluat paikallista kiinteytysvaikutuksta, tee näin:


Satsaa monipuoliseen liikuntakokonaisuuteen ja erityisesti terveelliseen ruokavalioon, josta saat kulutustasi vähemmän energiaa. Mutta muista treenata kiinteytystä tai muokkausta tarvitsevien paikkojen lihaksia tehokkaasti, mutta vain 2, maksimissaan 3 kertaa viikossa ja niin, että ne palautuvat hyvin J
Seuraavissa luukuissa saat runsaasti tietoa esimerkiksi siitä:

  • Miten kannattaa syödä, jotta rasva käryää kropastasi nopeasti ja ilman nälkää?
  • Miten kannattaa treenata, jotta lihaksesi kehittyvät mahdollisimman nopeasti?
  • Mitkä kehonosat vastaavat erityisen hyvin kiinteytyksen ja rasvanpolttoon?

Ja paljon, paljon muuta!


Huomiseen! 

Timo "PT-Timppa" Haikarainen

Käynnistä kehityksesi NYT: www.th-valmennus.com

Kenttätestattuja ja toimivia juttuja vuoden ympäri saat itsellesi täältä: https://www.th-valmennus.com/timo-sisapiiri
Ei kommentteja: