sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Luukku 24. 3 esimerkkiä innostavaa esimerkkiä "syvemmistä" tuloksista -nämä pitävät minutkin liikkeessä!

Kyllä, minut yhdistetään useimmiten rasvanpolttoon, lihaskasvuun ja nopeaan kehittymiseen voimatuloksissa tai kestävyyssuorituksissa.

Mutta jokin muu on itselleni vielä syvempi pää-motivaatio tähän hommaan.
Tästä kerron sinulle kohta lisää, ja toivottavasti innostut esimerkkieni myötä lähtemään omaa tavoitettasi kohti. Mutta ensin pikku stoori tähän liittyen:

Eräs hyvinvointi-alan kollegani kysyi minulta tänä vuonna 25 000 personal training -valmennustunnistani, kun sitä jotkut hänen kollegansa ja tuttunsa olivat epäilleet. "Kuka nyt tuollaisia määriä muka on tehnyt!"

No, avasin hänelle polun, jonka olen kulkenut. Joskus melko yksinäiset hetket, kun lopetan asiakkaani kanssa treenit klo 22 lauantai-iltana ja lähden räntäsateessa kotia kohti. Vitsailut siitä, että minun pitäisi muuttaa osoite valmennussalille ja hommata sinne samantien patja penkin alle.

Kyllä, omistautuminen työlleni on vaatinut monista asioista luopumisen, jota jotkut kai tykkäävät uhrauksiksi kutsua. Mutta valmennuksen "piilotetut vaikutukset" asiakkaisiini ovat se polttoaine, joka on pitänyt minut liikkeessä kaikki nämä vuodet.

Kuluvan valmennusvuonna olen iloinnut valtavasti satojen rasvakilojen sulattamisesta, kymmenien kilojen lihasmassan lisäämisisestä ja lukuisten tonnimäärien lisäämisestä harjoittelun treenipainoihin asiakkaideni kanssa. Mutta..

Isoimmat ne kiksit jostain suuremmasta. Tästä annan nyt muutaman esimerkin tästä "piilotetusta" puolesta. Toivon, että ne innostavat sinua laatimaan unelmiesi tavoitteita ja viskaamaan sivuun rajoittavia ajatuksia! 


Nuori herra nousee fyysisestä ja henkisestä uupumuksesta kovaan kuntoon: Käynnistä positiivinen kierre liikunnan ja ravinnon avulla!


Noin vuosi sitten aloin työskennellä nuoren herrasmiehen kanssa. Hän kertoi tapaamisemme melkoisista haasteista, joita hän oli joutunut kohtaamaan viimeisen parin vuoden aikana. Tästä oli seurannut totaalinen henkinen ja fyysinen uupumus.

Kun aloitimme, ruokavalio oli melkolailla päin mäntyä. Eikä tällaisessa tilanteessa muuta voi oikein odottaakaan. Harjoittelukapasitteetti oli niin matala, että aloitimme treenaaminen inimaalisella määrällä. Harjoittelun "kuorma" (liikeet, toistot, sarjapainot) oli pienempi, kuin millä tyypillisesti aloitan heikkokuntoisten senioriasiakkaideni kanssa.

Mutta sitten alkoi tapahtua. Ja tämä on parasta: Kohoava kunto, fyysistä JA henkistä hyvinvointia oikeasti tukeva ruokavalioa (älyttöminen rasvamättöjen tai ketoosikarppauksien sijaan) ovat itseään ruokkiva kierre, joka vahvistuu koko ajan.

4 kuukauden päästä asiakkaani treenasi määrillä, joita tyylillisesti käytän nuorten asiakkaideni kanssa. Kehon voima, kehonkoostumus kohosivat kohinalla! Rauta rytisi, lihas kasvoi ja koko olemus ja ryhti kohosi vähintään 20 cm! 😊Kremppoja ja rajoitteita on meillä kaikilla -esteitä hyvin harvoilla: Polvikivun selätys 


Talvella aloitin 50 -risat herrasmiehen kanssa kunnonkohotusprojektin. Tavoitteenamme oli kohottaa monipuolisesti kuntomuuttujia ja muokata kehoa. Mutta asiakkaallani oli eräs rajoite. Tämä rajoite on yleinen. Hänen polviaan särki ja nivelten huono kunto hankaloitti jo arkeakin melko voimakkaasti.

En ole fysioterapeutti ja ammattikuntouttaja. Mutta paitsi akateemisen koulutustausta myös erityisesti lähes 20 vuoden aamusta iltaan valmentamisen kautta on tarttunut hihaan strategioita, joilla alakroppaa treenataan niin, että se vahvistuu, mutta polviniveleen kohdistuvat voimat ovat erittäin pieniä.

Kuva. Jalkatreeniä hieman erikoisella tavalla. Asiakkaani tekeen niin kutsuttua "romanialaista maastavetoa" käsipainoilla Takaa tulee samaan aikaan vetokumivastus. Näin kropan muokkasimme kropan kuormitusta hienosti sanottuna "biomekaanisesti" niin, että lonkanojennustoiminto korostuu entisestää ja suhteellinen kuormitus polven nivelpinnoille vähenee. 


Kyllä, rasvaa paloi ja vyörä kaventui. 8 cm lähti vyötäröltä ja rasvaprosentti putosi 25% tasolta 18,3% tasoon, lihasta lisäten, on hyvä saavutus!  Mutta erityisen iloinen olin asiakkaani komentista.

"Aivan loistava juttu on tuo polvien kunto! Nyt niitä ei särje ja pystyy tekemään arjen jutut normaalisti ja treenaamaan jalkoja!"

Muista tämä: Lähes kaikilla meillä on jotain kremppaa kehossa. Joskus pienempää, joskus suurempaa. Mutta hyvä puoli on se, että lähes aina löytyy keino treenata kroppaa niin, että kunnonkohotus tai kehonmuokkaustavoitteessa pääsee hämmästyttävästi eteenpäin. Ja mikä parasta, usein niin, että tämä kremppa vielä kaupanpäälle katoaa!

Konstit löytyy lopulta -jatka etsimistä! 


Viimeiseksi haluaisin kannustaa sinua etsimään tietä kehitykseen. Olen usein sanonut, että 99% varmasti geenisi tai vaikkapa ikäsi EIVÄT estä kehittymistäsi. Myös tällä valmennuskaudella asiakkaikseni on tullut lukuisia ihmisiä, jotka ovat kertoneet kokeilleensa kaikkea, mutta eteneminen ole onnistunut. Erään tarinan avasinkin täällä.

Tai jämähtäneensä tasanteelle, josta ei tunnu pääsevän eteenpäin tehokkaasti, mutta keinot käytännössä aina löytyy. Joskus on kyse siitä, että kokeneempi treenaaja haluaa tehdä kokonaisuuden alusta loppuun ilman arpapeliä, tai ottaa mukaan toimivat "palikat" haastavassa arjessa., kuten tässä tai tässä.

Sitä varten löytyy apua. Se voi onnistua. Mutta jos se, mitä olet tehnyt aikaisemmin ei tuota tulosta, jatka etsimistä. Kyse neuvoa ja apua sekä näkemystä ulkopuolelta. Kivien kääntämisellä pääset käytännössä aina eteenpäin! Samoin tekemisen optimointi vaatii käytännössä aina ulkopuolista silmää.

Mutta kun onnistut, se fiilikset ovat parhaillaan valtavan voimaannuttavia! Ne menevät paljon pidemmälle kuin kilot, sentit ja sekunnit! 😊

Lopuksi:

Olet ehkä kuulut joskus tällaisen sutkautuksen:


"Ei tässä kuntoilussa mitään personal trainereita tarvita! Sen kun lähdet vaan lenkille!"

Onpa "hyvä" ja älyllinen kommentti, eikö? Näitä tulee jopa "asiantuntijoiden" suusta säännöllisesti. Ja varmasti estää satojen, ellei tuhansien ihmisten ottamasta heille jopa elintärkeää hyvinvointi-askelta. Tai saavuttaasta heidän treeniunelmaansa.

Jotain olen nähnyt tässä 17 vuoden aikana. Jotain siitä, miten tämä ammattikunta voi parhaimmillaan totaalisesti mullistaa ihmisen tulevaisuuden äärimmäisen positiivisella tavalla. Vaikka hän olisi leimannut itsensä ikuiseksi epäonnistujaksi. Aina kuulen tuon "fiksun" sitaatin tuossa yllä, älähdän. Aina kun näen sen mediassa, kommentoin ja nousen barrikaadeille!

Näistä kommenteista ja tällaisista "löydöksistä" huolimatta Itse jatkan tämän ammatin lipun kantamista ylpeänä ja rinta rottingilla!


Tuhannet kiitokset seurastasi tässä kalenterin varrella!

Ja nyt:

Rauhallista joulua! 😊


Timo

ps. Jeesaan Sinua mielelläni eteenpäin treeni-tavoitteessasi tai unelmassasi! Henkilökohtaiset valmennuspaikkani ovat täynnä, aloitus-ajankohdan mahdollisuutta voit tiedustella täältä.

Sitä ennen jeesaan Sinua mielelläni verkkovalmennuksillani, 7.1.2019 alkaen!

Naisten valmenennuksen lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. 

Miesten valmennuksen lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä. 1 kommentti:

Dr Purva Pius kirjoitti...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.