tiistai 7. elokuuta 2018

40-vuotias mies muuttaa "keissin" 6-packiksi kevään aikana ja kasvattaa samalla lihaksiaan


”Kovin pehmeä on kunto nykyisin, ja ikääkin jo 40 vuotta..”

Näin alkoi vuoden vaihteessa saamani maili.

Hän jatkoi: 

"Kaipaisin apua kuntosalin, ravinnon ja perheen/vuorotyön sovittamisessa yhteen. Sekä myös parempaa jaksamista arkeen.."

Härkää sarvista. Ryhdyimme hommiin kauempaa tulevan asiakkaani kanssa. Sovimme ensimmäisen treenitapaamisen. Teimme suunnitelman ja töihin. Tästä projektista kerron nyt.

Tässä jutussa kerron myös muun muassa, mikä yleinen lisäravinnesuositus sinun kannattaa unohtaa HETI, jos haluat huomiota herättäviä tuloksia ja..

Mikä kehitystä rajoittava ajatus sinun kannattaa hylätä heti.

Ennen kuin menen näihin asioihin, vilkaistaan ensin, mitä asiakkaani sai aikaan ahkeralla työllä kevään aikana, tammikuusta kesäkuuhun. 


Vyötärön ymårys:                        -22,7 cm
Rintakehä                                    +2 cm
Rasvaprosentti                             15,5 > 6,2
Rasvamassan vähennys               8 kg

Kuva 1. Tehokkaalla rasvanpoltto-ruokavaliolla "keissi" muuttuu "six-packiksi" lihasten samalla kasvaessa :) Asiakkaallani tarkoin kohdistettu työ juuri oikeisiin lihaksiin sai ne kasvamaan tehokkaasti samalla kun rasvamassa suli kehosta nopeasti. Vyötärö kaventui huimat 22,3 cm samalla kun rintakehä ja hartiat levenivät. Se näkyy ulospäin atleettisina muotoina!


Polta rasvaa, älä lihaksia!


Lähdimme liikkelle tehokkaalla rasvanpoltto ruokavaliosta ja treeniohjelmasta, joka samalla kasvattaa lihaksia. Joskus väitetään, että tämä ei ole edes mahdollista samaan aikaan. Se on täyttä puppua. Tästä löydät lukemattomia esimerkkejä blogistani. Avaan tähän liittyen erästä tärkeää periaatetta..

Totaaliaktivaatio-periaatteeni. Olen vuosien varrella kehittänyt ajattelumallin, jossa pyrin tarjoamaan lihaksille monipuolista ja lihaskasvua useista eri "tulokulmista" tehostavaa työtä. Ja niin, että työtä muutetaan ns. jaksottelun periaatteilla jatkuvasti. Lihaksia siis treenataa monipuolisesti eri toistoalueilla. Tämä on ensimmäinen osa periaatetta. 

Toinen totaali-aktivaatio-periaatteeni osa liittyy liikevalintaan. Nimittäin lihakset koostuvat lihassoluista. Ne solut pitää saada mahdollisimman tehokkaasti toimimaan. Erilaiset liikkeet vaikuttavat eri tavalla lihakseen, ja niistä pitää valita sopivat ja kierrättää niitä joko a) eri treeneissä tai sopivasti b) saman treenin sisällä. 

Lisäksi määritän hermolihasjärjestelmä-analyysilläni, mitkä lihakset asiakkaallani toimivat tehokkaasti ja mitkä vähemmän tehokkaasti. Sen perusteella kaivamme esiin myös lihaksia, joissa on loistavaa kasvupotentiaalia jäljellä. Asiakkaani kohdalla erityisesti selkälihasten ja jalkojen aktivaatiosta ja harjoitettavuudesta löytyi paljon "iskun paikkoja". 

Kuulostaako monimutkaiselta? Ehkä, mutta..

Ohjelman EI kuitenkaan tarvitse näyttää ulospäin äärimmäisen monimutkaiselta, vaikka se sisältää erittäin hienovaraisia ja pitkälle vietyjä kropan fysiologiaan ja lihasten toimintaan liittyviä periaatteita. Itse asiassa.. Jos se on täynnä mieletöntä hieroglyyfiä ja joka viikko vaihtuvia liikkeitä ja treenejä, mennään todennäköisesti metsään ja lujaa.. 

Kuva 2. Lihas on tärkeää saada tehokkaasti ja monipuolisesti töihin. Asiakkaallani satsasimme reippaasti esim yläselän lihasten aktivointiin sekä tehokkaaseen ja monipuoliseen harjoittamiseen. Se näkyy täysin rennossakin takaprofiilissa! 


Rasvaa polttava ja lihaksia kasvattava ruokavalio: "Do's and Don't's"


Usein ja aivan hiljattainkin parjaamani, verkon nykyään täyttävien "puliveivareiden" pikaratkaisut, kuten ”maidoton”, ”gluteeniton”, ”vegaani”, ”detox”, ”luomu”, "rento elämäntapamuutos ilman mitään rajoitteita" ym. "omaan vankkaan internetissä-istumis- ja blogaamiskokemukseen" tai "salamana kirkaalta taivaalta tulleeseen oivallukseen" perustuvat ratkaisut eivät anna minkään sortin takeita siitä, että a) ruokavalio polttaa tehokkaasti rasvaa kehosta ja b) että se sisältää riittävästi ja sopivassa suhteessa proteiinia, rasvaa ja hiilihydraattia. Ne eivät myöskään varmista sitä, että a) jaksat treenata tehokkaasti ja b) lihasmassa säilyy yllä ja kasvaa samalla kun rasva palaa kohisten kehostasi. Itse asiassa "-ton" ja "-ismi" -ruokavalioilla tapahtuu yleensä juuri päinvastoin. 

Joten sanomattakin selvää, että me EMME käyttäneet tällaisia menetelmiä. Siperia kun on aamusta iltaan tapahtuvassa valmennuksen "kenttätyössä" opettanut tällaista kovapäistäkin jukuria tässä 17 vuoden aikana ;)

Määritimme systemaattisesti energiantarpeen, oikean proteiinin, hiilihydraatin ja rasvan suhteen ja käytimme urheiluravitsemuksen tieteellisiä ja toisaalta itse kehittämiäni prinsiipeitä. Ja kun nämä ovat kunnossa, välillä voi silti ottaa rennosti! Tosin sillä erolla "muoti-rentoilijoihin", että samalla tulee erittäin nopeita tuloksia ;)

Oletko kuullut tämän ohjeen? "Kreatiini turvottaa, siksi sitä ei kannata käyttää jos haluaa kiristellä kroppa"!

Hmm... Tämä "ohje" osoittaa perustavan laatuista ymmärryksen puutetta siitä, miten kroppa tuottaa energiaa lihastyöhön. Juttelin viimeksi eilen tästä asiasta ravitsemusvalmennus-asiakkaani kanssa. Kuvasin tämän kreatiiniasian näin:

Kuntosalitreenissä kropalla on ikään kuin kaksi tankkia, josta se nappaa energiaa. Ja tämä energia määrää sen, kuinka hyvin saat suunnitellun treenin kokonaismäärän (sarjat*toistot*painot) tehtyä. Energiavajeessa / miinuskaloreilla (joita ilman rasva ei yksinkertaisesti pala, piste.) tämä hiilaritankki on väistämättä vajaa. Kreatiinilla voit paikata osittain tätä vajetta ja sillä se kasvattaa toisen, välittömien energialähteiden, tankkia noin 20-30%. Näin saat enemmän irti treenistäsi energiavajeessa.

On siis sulaa hulluutta olla käyttämättä kreatiinia todella tavoitteellisessa treenissä, jos haluaa maksimoida tulokset lihaskasvun suhteen rasvaa polttaessa, ja todella muokata kropan kotleetista atleetiksi. Eli kreatiinia käytimme ehdottomasti!

Luonnollisesti mukana olivat 6 kultaisen ravitsemusperiaatteen ja 24/7 palautumis- ja kehittymiskello –periaatteeni, joista usein puhun. Ne ovat aina mukana silloin, kun valmennan kuntoilijoita, tavoitteellisia treenaajia tai kilpa-urheilijoita maksimoimaan tuloksensa ja ylläpitämään ne. Ne ovat tärkeämpiä kuin kreatiini, mutta olen iloinen, jos sait tästä kreatiinivinkistä oikeasti toimivan vinkin! 


Kuva 2. Kroppa muokkantuu! Asiakkaani sanoin: "Tämä rasvanpoltto on tuntunut helpolta. Ja mennyt todella hyvin! Ja energiataso arjessa on noussut huimasti"

 

Jotain kremppaa löytyy lähes kaikilta, älä anna sen rajoittaa!Haluaisin nostaa esiin vielä yhden jutun, joka saattaa jarruttaa tai jopa estää omaa matkaasi kohti näyttäviä kropanmuokkaus-tuloksia: Nimittäin erilaiset vammat, kiputilat ja muut fyysiset rajoitukset. Tiedän tasan tarkaan, että ne voivat olla äärimmäisen kettumaisia.

Mutta sitten hyviin uutisiin. Lähes aina löytyy tapa kiertää ne -ja treenata silti tehokkaasti. 

Asiakkaani kohdalla jouduimme miettimään tarkkaan jalkojen kuormitusta. Hänen vanhat selkävammat estivät tehokkaiden perus-työkalujen, kuten kyykkyjen ja maastavetojen käytön. Niiden tilalle kehitin variaatioita, jolla saatiin jaloille tehokasta kuormitusta, mutta niin että selän tilanne ei heikkene -vaan menee paremmaksi. Asiakkaani sanoin: 

"Jalkojen kuormitus ja treenaaminen saatiin takaisin mukaan. Se oli loistava juttu!"

Lähes kaikilta meiltä löytyy jotain rajoitteita. Mutta mikä parasta, yleensä ne pystyy kiertämään.

Usein esimerkiksi jalkojen kohdalla ”isompien” ja kuormittavampien perusliikkeiden tilalle löytyy heti vaihtoehtoja.

Kyse on monesti myös liikkeiden tekotapojen viilaamisesta. Näistä aiheista voisi kirjoittaa erillisen artikkelin tai kolme, mutta palaan niinin tulevaisuudessa.

Tärkeintä on, ettet jää ”tuleen makaamaan”, jos jokin rajoite estää harjoittelua. On enemmän kuin todennäköistä, että asialle voi tehdä jotain –ja jopa yllättävän nopeasti!

Laita rasva palamaan ja lihakset kasvamaan, NYT!


Kiinnostaako sinua rasvattomanpi, lihaksikaampi, kiinteämpi, vahvempi ja atleettisempi keho? Entä roppakaupalla lisää viriiliä energiaa arkeen? 

Jos vastasi "kyllä", lopuksi haluasin vinkata Sinua vielä eräästä tehotyökalustani tämän..

Harmikseni face-to-face -valmennuspaikkani ovat täynnä tältä syksyltä. Siksi aloitan 27.8. "Karista kesäkilot 2 kuukaudessa" -verkkovalmennukseni, jotta voin silti jeesata herrasmiehiä erinomaisiin rasvanpoltto- ja lihaskasvu-tuloksiin. Ilokseni tämä setti auttanut jo yli tuhatta herrasmiestä muokkaamaan kroppaansa huomiota herättävällä vauhdilla. 

Tässä valmennuksessa hyödynnät 17 vuoden aikana kehittämiäni ja tässäkin jutussa mainitsemiani totaali-aktivaation periaatettani, 24-7 -palautumis- ja kehittymiskelloani ja myös lisäravinteita niin, että ne tehostavat optimaalisesti kehitystäsi (ei niin, että käytät niitä lisäravinnekauppiaan "osta kaikki mahdollinen" -periaatteella, joka tekee lähinnä reikiä kukkaroon). 

Kun kumpu kutistuu ja pala kasvaa, rasva muuttuu lihakseksi ja paita alkaa puristaa hauiksesta ja hartioista, fiilis on aika mainio! Ja saattaapa muuta kaupan päälle tulla vähän "silmää" ja hämmästeleviä kommentteja ;) 

Hyppää siis mukaan miesten valmennukseen NYT ma 27.8. umpeutuvalla ennakko-ilmoittautumis - hinnalla täältä!

Muuten, naisille on oma versionsa valmennuksensa (naisten ja miesten välillä ON eroja treeni-ja ravintofysiologiassa ja ne pitää huomioida), ja se löytyy täältä! 

Päivitys: Valmennukset ovat loppuunmyydyt!

Mukavaa päivää! 

Timo

Käynnistä kehitys: www.th-valmennus.com 

Ei kommentteja: