lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenterin luukku 13. Pari kymppiä pois vuodessa, vatsalihakset pilkottamaan

Moikka!

Päivän kalenrissa vuorossa eräs treeniprojekti tältä vuodelta. Tämän vuoden aikana olen todistanut taas lukuisia upeita asiakkaideni tsemppauksia kohti päämääräänsä kehonkoostumuksessa, fyysisessä kunnossa tai elämäntapojen muutoksessa.

Vuodessa pari kymppiä pois


Kesäkuussa aloitimme yhteistyön nuoren naisen kanssa, joka oli jo omillaan pudottanut painoaan noin 10 kg vuoden 2014 alusta. Tavoitteenamme oli jatkaa kehon muokkausta kohti loppukesän juhlapäivää ja siitä eteenpäin syyskauden, eli jatkamaan mainiosti alkanutta kiinteytysprojektia. Siinä samalla pyrimme kasvattamaan voimatasoja. Homma eteni mukavasti maaliin ja kehon mittasuhteissa tapahtui todella hyviä muutoksia:

Vyötärö -12,5 cm
Lantio-8,5 c,
Reisi -6 cm

Kuva 1. 6 kk kiinteytyksen jälkeen vatsalihakset alkavat pilkottaa esiin. Tasannevaihe on rikottu ja asiakkaani on tehnyt upean muutoksen, sillä alkuvuonna 2014 hän oli 10 kg painavampi kuin vasemmanpuoleisessa kuvassa. 


Tasannevaiheilta eteenpäin


Asiakkaani kommentti loppukeskusteluissa kuvaa paljon: ”Iso onnistumisen tunne on tullut siitä, että on päässyt tasannevaiheelta eteenpäin –ilman luovuttamista”. Hyvin usein kiinteytymisessä, lihasmassan hankkimisessa tai kunnon kohottamisessa eteen tulee tasanne. Tämä liittyy harjoittelun vähenevien hyötyjen periaatteeseen (mitä enemmän on kehittynyt, sitä hankalampaa kehitystä on saada aikaan, olipa kyseessä kunnon kohotus tai painonpudotus). Mutta konstit turhauttavan tasannevaiheen tai saavuttamattomissa olevan unelmien kunnon saavuttamiseen yleensä aina löytyy, kun kaivelemaan ryhdytään. Myös tässä tapauksessa teimme hieman viilailuja ja säätöjä suuntaan ja toiseen, jotta homma saatiin toimiaan mukavasti.

Oli erittäin hienoa huomata asiakkaani oppineen erittäin paljon esimerkiksi tiettyjen lihasryhmien aktivoinnista ja optimaalisesta käytöstä eri liikkeiden aikana. Kriteeri kuntosaliharjoittelussa ei tule olla vaan painon liikuttaminen pisteestä a pisteeseen b, vaan hommassa pitää olla vahvasti ajatus mukana.  

Ilahduttavaa on myös asiakkaassani herännyt entistä suurempi mielenkiinto elimistön toimintaa ja harjoittelun periaatteita kohtaa. Tämä on erittäin positiivista, sillä omaan hyvinvointiin ja kunnon osa-alueiden liittyvän tietotaidon ja kiinnostuksen oma kehittäminen kielii sisäisestä motivaatiosta asiaa kohtaa. Muuten, eräs mainio paikka lisätä omaa tietämystä ja näkemystä voimaharjoittelun teoriasta, käytännön toteutuksesta ja voimaharjoitteluravinnosta on 7-8.3.2015 lihastohtori Juha Hulmin ja liikuntabiologi/SM-leuanvetäjä Tuomas Rytkösen kanssa järjestämämme ”Optimoi voimantuotto” –koulutusseminaari, lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Tässä vaiheessa on hyvä ryhtyä pohdiskelemaan, minkä treeni- tai elämänmuutos tavoitteen haluat ensi vuonna saavuttaa. Ja sitten tätä ajatusta on hyvä vielä konkreettisen suunnittelun tasolle välittömästi. Ja sitten, kun suunnitelma on valmiina, ei muuta kuin toteutukseen! J

Mukavaa lauantaita, uskalla unelmoida treeniunelmiasi ja toteuta ne!

PT-Timppa


Käynnistä kehitys: www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla Facebookissa!

Ei kommentteja: