sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 5. Tutkitusti tehokas apu painonpudotukseen

Viime torstaina sain tekstiviestin asiakkaaltani. Hän kertoi 20 kg rajan menneen rikki kesäkuussa alkaneessa painonpudotusprojektissamme. Viestistä tuli loistava fiilis koko loppupäiväksi! Painonpudotus on monien asiakkaideni ykköstavoite. Itse pystyn hyvin samaistumaan heidän tilanteeseen, sillä lihoin 19 vuotiaan 25 kiloa reilun vuoden aikana. Tiedän miten vaikeaa näiden kilojen karistaminen on. Jos tällä taipaleella pystyy auttamaan, tuntuu se aina yhtä hienolta!

Käyn tässä joulukalenterissa läpi muutamia konsteja, joita käytän painonpudotusasiakkaillani. Toivon, että niistä on hyötyä Sinulle. Jos kaipaat apua kokonaisvaltaisemmassa painonpudotusprojektissa, autan siinä mielelläni. Nyt päivän vinkin pariin:

Juo lasi vettä noin 20 minuuttia ennen ateriaa

Nesteen nauttiminen noin 20 minuuttia ennen ateriaa, kolmella aterialla, vähentää päivittäistä energiansaantia jopa 250-500 kilokaloria. Näillä ateriakerroilla tulee siitä syötyä vähemmän. Silti näläntunne ei lisäänny. Tämä on loistava etu, koska nälkä on painonpudottajan paha vihollinen pitkällä aikavälillä. Kukaan ei nimittäin jaksa kiduttaa itseään loputtomiin. Neste vähentää energiansaantia ja lisää kylläisyyttä, koska se täyttää mahalaukkua ja pienentää ruuan energiatiheyttä. Vedellä on myös termogeeninen vaikutus, eli se kiihdyttää lievästi aineenvaihduntaa. Myös tämä efekti voi tuoda pienen avun painonpudotukseen.

Juo siis lasi vettä noin 20 minuuttia ennen aamiaista, lounasta ja päivällistä. Kokeile jo tänään!
Ruokailun ajoituksesta, sen toimintamekanismeista ynnä muista ravintoasioista on tulossa lisää juttua muihin medioihin lähiaikoina. Ilmoittelen näistä tarkemmin pikapuoliin!

Huomenna jatketaan joulukalenteri parissa!

Timo

Ei kommentteja: