perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 17. 8 tapaa tehostaa harjoitusta

Kuntosalitreeni vaatii nousujohteisuutta. Muuten kehittymistä ei ole luvassa. PT –Timppa onkin nousujohteisuuden ylin ystävä. Varmista, että treenisi on jatkuvasti jollain tavalla haastavampaa. Poikkeuksen tästä muodostavat vain huoltavat treenit ja palauttavat jaksot. Tässä lista, josta voit napata konsteja tehostamaan jo seuraavaa harjoitustasi!


1. Lisää painoja: Selkeää ja simppeliä. Lisää rautaa tankoon, laitteeseen, tai isommat käsipainot

2. Lisää toistoja: Teetkö salilla yleensä 8-12 toiston sarjoja? Koska viimeksi teit todella tiukan, 15-20 toiston sarjan. Siis todella tiukan –sellaisen, että painot putoavat käsistäsi viimeisen toiston jälkeen!

3. Lisää sarjoja: Kuka määrää, että sarjoja pitää aina tehdä kolme? Kokeile nostaa sarjamäärä osassa liikkeitä viiteen!

4. Lisää treenikertoja: Onko sinulla hyvin aikaan treenata? Jaa normaali treeni kahteen osaan ja tee toinen niistä aamulla, toinen illalla. Saman treenimäärän jakaminen kahteen harjoitukseen tehostaa tutkitusti kehittymistä.

5. Nosta nopeammin: Tämä tavan hyödyistä kirjoitin jo luukussa 13. Saat nopeat lihassolut kerrankin todenteolla töihin!

6. Lyhennä palautumisaikaa: Haasta palautumisaikaa salilla. 3 minuuttia on useimmille treenaajille ja useimpiin tavoitteisiin liikaa. Tämä koskee erityisesti miehiä!

7. Lisää työmäärää harjoituksessa: Pyri tekemään sama sarjamäärä nopeammin käyttämällä vaikkapa kiertoharjoittelu, vuorosarjoja, tai pattereita. Suosittelen tätä erityisesti, jos olet tottunut paikkaharjoitteluun ja salilla tulee hädin tuskin hiki!

8. Tee liikkeestä motorisesti haastavampi: Tee puolikyykyistä syväkyykkyjä, tee naisten punnerruksista miesten punnerruksia, tee liikkeitä jumppapallon tai bosupallon päällä ja niin edelleen. Varmista kuitenkin, ettei kuntosaliharjoituksesi ala muistuttaa sirkuskoulua, ellet satu olemaan sellaisen jäsen.Kuva 1. Tehokkaan treenin jälkeen hymy on herkässä! PT-Timppa Prahassa, juhannuksena 2011.Kehittäviä treenejä!

Timo

Ei kommentteja: