perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulukalenteri luukku 10. Epäonnistumisia ei ole olemassa!

Epäonnistuminen on ihmisten keksimä käsite. Ei välttämättä asioiden todellinen, tai varsinkaan lopullinen tila. Pyri pyyhkimään koko epäonnistumisen käsite mielestäsi. Kun olet ”epäonnistunut” jossain, älä jää hautomaan asiaa ja miettimään menetystäsi. Muuten riskinä on seuraava, erittäin haitallinen ajatusmalli: Paitsi että mietit tietyn asian menneen mönkään, siis ”epäonnistuneen, mietit myös, että sinä olet epäonnistuja.
Kun olet ”epäonnistunut” jossain, älä jää hautomaan asiaa ja miettimään menetystäsi. Pyri sen sijasta ottamaan ”epäonnistuminen” äärimmäisen hyödyllisenä, vertaansa vailla olevana oppimismahdollisuutena.

Ajattele, mitä opit kokemuksesta. Jos teet näin, voit olla varma, että oppimasi asia on niin arvokas, että epäonnistumisella ei lopulta ole enää mitään väliä.

Liikuntavammat, repsahdukset ja kilojen kertyminen takaisin, heikosti sujunut treenijakso ynnä muut ”epäonnistumiset” ovat ainoastaan oppitunteja, joista saat valtavasti –tiedät, mitä ei kannata toistaa. Huomaat, mistä asiasta tarvitset lisätietoa tai missä asiassa tarvitset ulkopuolista apua.

Harjoittele joulukuun ajan näkemään epäonnistumisesi oppitunteina ja muodosta tästä ajatusmallista vähitellen tapa. Pikkuhiljaa epäonnistumisen pelko poistuu mielestäsi ja uskallat tarttua haasteeseen kuin haasteeseen.

Tässä vielä muutama inspiroiva mietelause aiheesta suomeksi ja lontooksi:

"Jos et uskalla ”epäonnistua”, et voi koskaan myöskään onnistua."

"Tyrmäysten määrä ei ratkaise, vaan se, kuinka monta kertaa nousee ylös."

“The only real failure in life is the failure to try.”

“Forget about the consequences of failure. Failure is only a temporary change in direction to set you straight for your next success.”Mukavaa lauantaita!

Timo

Ei kommentteja: