tiistai 13. joulukuuta 2011

Joulukalenteri luukku 14. Rasvanpolttoa ja kunnonkohotusta 12 minuutissa!

Tänään mennään suoraan simppeliin, mutta tehokkaaseen treenimuotoon, jolla saat itsellesi tai asiakkaallesi nopeasti tehokkaan treeniärsykkeen. Treeni on myös nopea. Varsinainen treeniaika esim. 6 sarjalla on 12 minuuttia. Nämä pikku tehopätkät ovat myös mitä mainioin nuppitreeni –ainoastaan 100% puristus on sallittu! Kyse on lyhyistä intervalleista.

Miksi tehdä intervalleja?

Intervallit polttavat erittäin hyvin rasvaa, vaikka ne eivät todellakaan ole sitä perinteisintä ”rasvanpolttoliikuntaa”. Jopa paremmin kuin tämä rasvanpolttoliikunta.

Lyhyet intervallit kohottavat aloittelijoilla hapenottokykyä hämmästyttävän nopeasti ja hyvin pienellä treenimäärällä. Ne ovat hyvä uusi ärsyke ja anaerobista tehoakin parantava treenikonsti myös kokeneemmille harjoittelijoille. Lisää intervalleista voit lukea vaikkapa täältä.

Näin teet intervalleja

-Lyhyitä intervalleja kannattaa tehdä vaikkapa kuntopyörällä, mäkijuoksuna tai soutulaitteella.

- Työjaksollla tehdään 30 sekuntia maksimaalista työtä. Siis MAKSIMAALISTA, laita kaikki peliin!

- Palauttava jakso kestää 1,5-2 minuuttia. Jotkut intervalliohjeet kehottavat palauttelemaan vain 30 sekuntia, mutta se on liian vähän. Työteho ja samalla treeniteho laskee sarja sarjalta kuin lehmän häntä.

- Toista 6-8 kertaa. Jos annat kaikkesi, et oikein enempää jaksaisikaan. Ainakaan laadukkaasti. Salitreenin viimeistelyksi riittää 4-6 toistoakin.

- Tee intervalleja 1-2 kertaa viikossa. Lyhyillä tehojaksoilla maksimissaan 2-3 kertaa viikossa. Tasapainota kuntoilua myös pitkillä ja rauhallisilla harjoituksilla.

Kuva kuitenkin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä video FITin 250 elämänmuutosprojektissa Camilla Olanderin SATS Ruoholahdessa kanssa tekemästämme intervallitreenistä.Kokeile jo tänään!

Timo

Ei kommentteja: