lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulukalenteri luukku 3. Voimaa valkoisesta valheesta

Vedimme asiakkaani kanssa tiukkaa penkkitreeniä tässä pari viikkoa sitten. Teimme joulukalenterin luukussa 2. olevien prinsiippien mukaan treeniä 3-5 toiston alueella. Asiakkaani valmistautui kolmanteen tiukkaan 5 toiston sarjaan, 37,5 kilon painolla. Tai niin minä olin hänelle kertonut. Mutta tangossa olikin 40 kiloa. Hän hieman epäili saavansa painoja ylös, koska edelliset sarjat 35 kilolla olivat tuntuneet haastavilta. Mutta meikäläinen vain pauhasi pokkana positiivisen itsepuhelun tärkeydestä psyykaten tätä mainiota asiakastani seuraavaan sarjaan. No, mitä kävikään. Toistot tulivat kuin tulivatkin ylös, vaikka edellinen sarja 5 kg kevyemmällä painolla oli tuntunut haastavalta. Mitä tästä opimme?

Mielemme on merkillinen. Se asettaa meille välillä kummallisia rajoitteita. Tutkimustieto osoittaa, että ihmiset pystyvät nostamaan isompia painoja, jos he luulevat painon olevan pienempi.

Siksi teidän, arvon kolleegani, kannattaa käyttää asiakkaiden treeneissä silloin tällöin. Tätä lukevat kuntoilijat taas voivat tehdä pikku diilin kaverin kanssa. Menkää kimpassa treenaamaan ja keskittykää vain 100 prosenttisesti napakkaan nostamiseen. Treenikaveri saa hoitaa painojen valinnan. Joskus hän voi juksata, joskus ei. Kun otatte tämän tekniikan käyttöön ja sitoudutte siihen pitkäksi aikaan, unohtuu epäilys juksaamisesta. Ja yht’äkkiä tämä kikka yllättääkin takavasemmalta ja saa sinut tai treenikaverisi ylittämään itsensä!

Tsemppiä treeniin!

Timo

Ei kommentteja: