keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 24. Mahdollisuudet odottavat sinua 2016! Ota niistä kiinni!

Jouluaatto ja kalenterin viimeinen luukku. 

Tässä viimeisessä luukussa haluan kertoa mahdollisuuksista. Sekä siitä, miten paljon lähempänä toteuteutumista unelmamme paremmasta kunnosta, hoikemmasta ja kiinteämmästä kehosta, jaksamisesta ja myös haastavista harjoitustavoitteista lopulta ovat. 

Ja mitä tarvitset ensimmäisenä päästäksesi näihin unelmiin nopeammin kuin uskoitkaan!

Huoli pois: sinä pystyt siihenUsein mietimme, onko meistä muuttamaan terveystulevaisuutemme suuntaa. Tai kehittymään harjoittelussa silloin, kun mitkään kokeilemamme konstit eivät tunnut toimivan. Mutta voin kertoa sinulle, että meillä on jemmassa isommat voimavarat kuin ikinä uskoimme.

Samoin tekemisissämme on usein tiettyjä kohtia, joihin iskemällä kehityksen ketsuppipullo-efekti käynnistyy. Kun tulosten tiellä ollut tulppa irtoaa, voit vuosien ahkeran harjoittelunkin jälkeen hypätä täysin uudelle tasolle -aloittelijasta puhumattakaan. 

Kuva 1. Lapsenusko onnistumiseen. Sitä tarvitsemme lisää. Kun yhdistämme sen sopivasti realismiin ja konkreettisiin tekoihin oikeita asioita tekemällä, kasassa on sellainen keitos, joka päihittää Asterixin taikajuomankin! (kuva childrenceretrainers.com)


Tavoite ja halu edetä riittävät -keinot löydetäänAmmattini on osittain ongelmanratkaisua. Ongelmanratkaisua positiivisessa mielessä. Liikkumattomuuteen, karttuneisiin kiloihin, paikalleen jämähtäneeseen rasvanpolttoon tai junnaavaan suorituskykyyn on syynsä. Nämä syyt tulee kaivella esiin. Ihmeellisen kehomme fysiologia toimii tietyllä tavalla. Kun tekemisiämme syynätään fysiologian linssien läpi, alkavat vastaukset ja puutuva lenkki kehityksen ketjussa löytyä. 

Siksi ongelma on mahdollisuus. Mahdollisuus satsata juuri siihen, mikä on tarpeellista. Unohtaa stressaaminen epäolennaisesta ja nauttia siitä, kun yht'äkkiä se mahdottomana pitämäsi tai ikuiselle tasanteelle jäänyt kehitys pomppaakin käyntiin. Usko edelleen mahdollisuuksiisi, et ole vielä kokeillut kaikkia avaimia avataksesi kehittymisen tiellä olevat lukot.

Nyt on oikea aika aloittaaKuulen asiakkailtani kommentin: ”Olen miettinyt tätä pitkään”. Tämä on toisaalta hyvä asia. Muutokseen pitää olla sopivan valmis. On hyvä harkita omaa elämäntilannetta, pohdiskella mahdollisia eteen tulevia haasteita ILMAN uhkakuva-ajattelua –kylmä viileästi ja ratkaisukeskeisesti.

HUOMIO! Mutta ethän jää tähän? Ethän jätä toteuttamatta unelmaasi ja haavettasi paremmasta kunnosta ja arkisesta jaksamisesta, hoikemmasta kehosta, unelmien vaatteidesi käyttämisestä tai toisaalta suorituskykysi tai kehonkoostumuksesi trimmaamisesta tasolle, jossa se ei ole vielä koskaan ollut. Olet oikeutettu unelmaasi ja pystyt sen toteuttamaan.

Onneksi saan todistaa näitä muutoksia päivittäin. Se on saanut minut vuosien varrella näkemään, mihin kaikkeen ihminen lopulta pystyy. Mutta pelkällä miettimisellä haaveet eivät toteudu. 

Tässä vielä viimeisimpiä todistamistani muutoksista: lyhyt tarina asiakkaastani, joka mietti aloittamista. Vielä alkukesästä hän epäröi aloittamisen kanssa ja epäili pystyvyyttään toteuttaa muutos. Tämä on normaalia. Me kaikki teemme tätä silloin, kun valmistaudumme muutokseen. Mutta kelataan nyt puolivuotta eteenpäin.

Toissapäivänä, tiistaina 22.12. saimme asiakkaani kanssa maaliin 6 kk valmennuksen. Hän otti lopulta kesällä sen ensimmäisen askeleen tavoitteessaan hoikistua ja saada lisää energiaa sekä jaksamista arkeen. Hän selätti matkan varrella useita arkeensa liittyviä haasteita, joita meille kaikille tulee. Ymmärtäen, että aina ei voi olla täydellinen. Eikä aina tarvitse olla täydellinen. Ja että kukaan meistä ei ole täydellinen.

Riittää, kun tekee riittävästi oikeita, optimoituja asioita. Koko ajan pikkuriikkisen parempaan pyrkien
.

Paino putosi ja keho kiinteytyi -alla oleva kuva kertoo tästä kaiken oleellisen. Mutta kenties vielä tärkeämpää -arkeen tuli huimasti virtaa ja jaksamista. Asiakkaani loppukommentti summaa hyvin tätä asiaa aloittamisen kynnystä ja sen ylittämisestä tulevaa mielihyvää -ja jatkumoa:

”Ihanaa, että saatiin tämä aikaiseksi! Ja matka jatkuu..”

Kuva 2. Kiinteyttä, painonpudotus, voimaa, jaksamista. Asiakkaani aloitti, selätti haasteita ja teki vaötavan muutoksen 6 kuukaudessa -matkaa jatkaen. 


Niin, aloittaminen on tärkeää. Vasta silloin etenet kohti tavoitettasi. Ja visualisoi, näe mielessäsi se keho, se vireystila, se energisyys ja se kuntotaso, jossa sinä haluat olla 2016! Ja sitten: Tee unelmastasi totta! 

Tämä oli 2015 kalenterini viimeinen luukku. Nyt haluan toivottaa sinulle rauhallisa joulua ja entistä parempaa ja menestyksekkäämpää vuotta 2016!

Kiitos! 

PT-Timppa 


Post Scriptum

Toivon, että olet saanut tästä kalenterista itsellesi innostusta ja hyödyllisiä vinkkejä harjoitteluun. Minulle on tärkeintä, että kalenteri ja esimerkit auttavat sinua arjessasi kohti parempaa terveystulevaisuutta ja tuloksia.

Silloin se täyttää missioni, joka on auttaa useampia ihmisiä nauttimaan harjoittelusta enemmän ja saamaan siitä parempia tuloksia irti. Jos tämä blogi on tehnyt sen Sinulle, olen enemmän kuin tyytyväinen.

Kerron kuitenkin vielä alla muutaman tavan, jolla autan ja innostan Sinua mielelläni henkilökohtaisesti.

-Henkilökohtaisella personal training – valmennuksella olen auttanut 14 vuoden aikana satoja ja satoja ihmisiä ammattiurheilijoista heikkokuntoisiin aloittelijoihin saamaan tehokkaasti  ja innostavasti tuloksia ilman turhauttavaa arpapeliä. Lisätietoja löydät täältä.

-Henkilökohtaiset valmennuspaikkani ovat käytännössä jatkuvasti täynnä ja niihin on vaihtelevan pituinen jonotusaika, joten olen suunnitellut suositun 8 viikon Superkiinteytys -seminaarivalmennuksen pystyäkseni auttamaan useampia ihmisiä. Toteutan seminaarivalmennuksen yhteistyössä Kuntokompassin kanssa. Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

-Räätälöidyistä, innostavista, lukuisia käytännön esimerkkejä sekä konkreettisia konsteja sisältävistä sekä satojen keikkojen hiomalla ammattitaidolla esitetyistä luennoistani ja koulutuksistani voit kysyä lisätietoja täältä. 

Ei kommentteja: