sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 14. Parin kilon painonpudotuksella keho uuteen kuosiin!

Monella meistä on mielessään harjoitusunelma. Se haave, jonka toteuttaminen on pyörinyt mielessä joskus jopa vuosia. 

Nyt kerron esimerkin asiakkaastani, joka päätti toteuttaa harjoitusunelmansa. Kirjoitan myös siitä, että haastava ja erittäin tuloksellinen harjoittelu ei ole yhtä kuin kaikki voimavarat kuluttava kärsimysnäytelmä -päin vastoin:

Elokuussa lähdimme suunnittelemaan syksyn harjoittelua. Asiakkaani oli nuorena äitinä harjoitellut viimeiset kuukauden fiiliksen mukaan ja halusi nyt konkreettisia tuloksia tekemästään työstä, hän seuraava lauseensa oli kuvaava:

"Haluan nyt tavoitetta ja systemaattista treeniä, josta on oikeasti hyötyä" 

Joulukuun alussa, vajaan 4 kk päästä, asiakkaani oli napakka treenillään ja hyvällä tsemppiasenteellaan tehnyt erinomaisia tuloksia:

Rasvamassa -4 kg
Lihasmassa + 2kg
Rasvaprosentti -6,1 prosenttiyksikköä

Kuva 1. Vajaa 4 kk treeniä on muokannut kroppaa erittäin mukavasti. Kehonkoostumus voi muuttua treenin ja ruokavalion yksilöidyllä yhdistelmällä sekä nopeammin kuin uskoitkaan!


Systemaattisella harjoittelulla ja ruokavalion huomioimisessa parasta on se, että harjoittelu muokkaa nopeasti kehoa, mutta tavalla, joka tuntuu joskus jopa "liian helpolta". Tämä johtuu siitä, että tiestä tuloksiin rakennetaan usein järjetön kärsimysnäytelmä, mikä on tietysti mediaseksikkäämpää kuin optimoitujen asioiden tekeminen säntillisesti, 3-5 kertaa viikossa ja mukavalla fiiliksellä.

Seuraavat asiakkaani kommentit kuvaavat hyvin fiilistä, jota lähtökohtaisesti tulisi hakea:

"Olin todella yllättynyt, että tuloksia tuli näin nopeasti ja myös yllättävän helposti". Treeniä oli yllättävän vähän ja terveellisen ruokailun toteuttaminen on ollut helppoa ja samat peruskuviot sopivat perheen arkeen" 

Tehokas kiinteytys tavoitelistalla? Muista mahdollisuutesi!


Kropan muokkaus ja suorituskyvyn parantaminen ovat mukavia treenihaasteita. Jos sinun mielessäsi on itänyt ajatus niiden toteuttamisesta, hylkää kärsimysajattelu, jossain vuonna 2018 mahdollisesti odottavat tulokset, ja mieti mieluummin innostavia mahdollisuuksiasi seuraavien faktojen kautta. 

Lihasmassan kasvu alkaa heti. Unohda vanhat väitteet, joiden mukaan pelkästään lihasten hermotus kehittyy alussa ja lihaskasvu alkaa vasta sitten. Etureiden lihaksissa on havaittu tilastollisesti merkittävää kasvua jopa 2 voimaharjoituksen jälkeen. Tekemällä oikeita asioita alat nähdä muutoksia peilikuvassasi parhaillaan viikkojen, et kuukausien päästä. Käsivarsiisi, olkapäihisi, pakaroihisi ja selkääsi alkaa ilmestyä sporttisia muotoja. Aika pian saatat kuulla kommentin: "Sä ole alkanut treenaamaan?!"


Rasvanpoltto on 24/7 prosessi -ei maha kurnien tehtävän rääkin aikana tapahtuva ilmiö. Tehokas harjoittelu ja tervellinen ruokavalio polttaa rasvaa kehostasi kellon ympäri. Tarvetta aamulenkeille tyhjällä mahalla tai järjettömälle liikuntamäärälle ei ole. 3-5 kertaa viikossa riittää loistavasti. Ruokavaliossa tasainen hyvä toteuttaminen on toinen tärkeä avain. Pian huomaat hassuja juttuja -esimerkiksi sen, että ennen puristaneet housut alkavat tippua päältä 

Pyrkimys jatkuvaan kehittymiseen -stressittä eteenpäin


Mutkaton, mutta sopivan napakka suhtautuminen omaan treeniin on tarpeen. Olisin naurettava satusetä, jos väittäisin tulosten tulevan miten vain "höntsäilemällä". Niin ei tietenkään ole. Tehokas harjoittelu vaatii sopivaa asennetta tehdä asioita säännöllisesti ja pikku hiljaa paremmin ja paremmin.

Toisaalta tarvitaan tiettyä mutkattomuutta ja liian stressaamisen välttämistä. Muuten treenaajaa uhkaa analyysijäätyminen, eli oman tekemisen jatkuva ylianalysointi ja kyseenalaistaminen -tämä on johtaa erittäin usein kehittymisen pysähtymiseen.

Ota ensimmäiset askeleet nyt! 


Tekemättä ei tapahdu mitään. Nyt vuoden lopulla kannattaa aloittaa vähintäänkin valmistelemaan omaa muutosta. Aina ei ole paras vaihtoehto aloittaa suin päin. Tee mieluummin näin:

Mieti, mitä haluat >  Mieti, mitä resursseja tarvitset tavoitteesi saavuttamiseen (tietoa, taitoa, kenties ulkopuolista apua?) > Mieti, millaisiin haasteisiin sinun tulisi varautua.

Sitten se tärkeä asia. Laita pyörät pyörimään. Tee jo tänään joku teko harjoitusunelmasi eteen, se on sen arvoinen! Vitkastelemalla tuloksia ei tule!

Mukavaa maanantaita! :)

PT-Timppa

Käynnistä kehitys: www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla facebookissa!


Keho kuntoon 8 viikossa: Superkiinteytys -seminaarivalmennus (16.1.2016 alkaen, yhteistyössä Kuntokompassin kanssa


Ei kommentteja: