sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Vuoden 2024 tavoitteeni, infoa sinulle + uskomattomia asiakascaseja inspiraatioksi!

 Morjens!

Vuoden viimeistä päivää viedään! Jos olet meikäläistä vähääkään seurannut, olen tavoitteenasettelun ja "uudenvuodenlupausten" (ne ovat tavoitteenasettelua) suuri ystävä. 

Siksi ajattelin seuraavassa avata omia tavoitteitani kuntoilupuolella ja kertoa 2024 näkymistä valmennus- ja koulutuspuolella. Samalla pyrin tarjoamaan Sinulle erittäin hyödyllisiä lisätietolinkkejä, konkreettisia materiaaleja ja muutamia etujakin näiden aiheiden parissa! 


Vuosi 2023: Valmennus oli tietenkin ärkeässä roolissa, mutta muilla elämän osa-alueilla täytin tavoitteita 

Valmensin jota kuinkin normaalisti vuonna 2023, täyteen tuli 22. vuosi valmennuksen parissa. Samalla kuitenkin minulla oli myös iso fokus rakkaaseen harrastukseeni (kuntoilun lisäksi), eli musiikkiin. Sävelsin, levytin ja julkaisin 17 omaa kappaletta sisältävän CD-levyn "Lookin For My Baby" ja soitin kymmeniä esiintymisiä omilla keikoillani, jameissa ympäri Suomea ja myös Tukholmassa. 

Levyprojektin valmistuttua fokus valmennustoimintaan lisääntyy entisestään vuonna 2024. 


Henkilökohtaiset kuntoilutavoitteeni 2024


Kehonkoostumus: Tavoitteeni on pysyä ympäri vuoden alle 12% rasvaprosentissa ja kesäaikana haluan pitää rasvaprosentin alle 10% tasolla. Mielestäni on mukava olla atleettisessa kunnossa. Harrastan myös filosofiaa ja olen laatinut itselleni monia siihen liittyviä periaatteita. Jos ja kun valistan ihmisiä kehonkoostumuksen merkityksestä terveydelle, koen sen falskiksi, jos en itse elä kuin opetan. En toki vaadi kaikilta asiantuntijoilta samaa. Jokainen tehköön kuten tykkää. Mutta tämä on oma tapani toimia

Enkä kiistä, etteikö kesällä olisi mukava kiskaista huoletta paita päältä tilanteessa kuin tilanteessa silloin kun on atleettisessa kunnossa. Jotkut pitävät tällaista nykyään jopa "toksisena", mutta en koe tällaisen anteeksipyytelemistä millään tavalla järkevänä kenellekään. Ne, joita tämä häiritsee, häiriintyköön rauhassa :) 

Rasvaprosenttia mittaan tiheämmin pihtimittausmenetelmällä ja harvemmalla aikavälillä inbody-tyyppisellä bioimpedanssimittauksella. 

Tavoitteenani on pysyä vuoden 2024 aikana koko vuoden viikkokeskiarvona alla 80 kg aamupainossa. Miksi viikkokeskiarvona? Siksi, että yksittäiset painolukemat saattavat heitellä villisti päivän aikana sekä päivien välillä, kuten voit lukea tästä artikkelistani, jonka väitän olevan laajin ja kattavin, joka aiheesta on julkaistu :) Sen sijaan esimerkiksi 3 kertaa viikossa aamupaino mittaamalla ja keskiarvoa seuraamalla pääsee kiinni siihen, mitä todella tapahtuu. 


Ajatuksia ja työkaluja Sinulle: 

On tärkeää, että pyrit tekemään sellaisia asioita, joiden koet olevan a) arvoihisi sopivia ja b) itsellesi tärkeitä. Jos mietit liikaa sitä, mitä muut ajattelevat tavoitteestasi, elät elämääsi muille. Usein ihmisille, jotka eivät ole läheisiäsi ja jotka eivät edes välttämättä halua parastasi. Joten pyri tietoisesti pois tästä kehästä. Ymmärrän, ettei se ole helppoa. Olemme sosiaalisia eläimiä ja meille on tärkeää, miten "muuta lauman jäsenet" meidät näkevät. Silti tämä ajatus vain muiden miellyttämisestä ja heidän kautta elämisestä ei ole hedelmällinen. Mutta tee parhaasi ja pyri kehittymään tässä! 


Voima, nopeus - ja kestävyysharjoittelu 

Teen voima- ja nopeusvoimaharjoittelua, jotka molemmat vaikuttavat lihasmassaan. Ei ole väliksi, jos lihamassaa tulee hieman lisää, mutta se ei ole itselläni harjoittelun päätavoite, kuten esimerkiksi tästä sosiaalisen median päivityksestäni voit huomata.


Tavoitteeni on monipuolinen "kuntoprofiili", terveellinen ja atleettinen kehonkoostumus- ja ulkonäkö, hyvä kestävyyskunto, mukavasti voimaa ja sporttisesti lihaksia sekä hyvin nopeutta ja räjähtävyyttä. Jos olet erityisesti kiinnostunut tällaisesta monipuolisuudesta, suosittelen sinulle juuri sitä varten laatimiani "Huippukuntoon 8 viikossa" valmennuksia. Voit tutustua niihin alla olevista linkeistä: Huippukuntoon 8 viikossa MIEHET ja NAISETHarjoitteluni 

Harjoitteluvuoteni on jaettu itselle tärkeiden ominaisuuksien suhteen kahteen vaiheeseen ja niiden välisiin siirtymiin:

Tammikuusta huhtikuun loppuun / toukokuun alkuun teen suhteessä hieman enemmän kestävyysliikuntaa lähinnä hiihtämällä. Voimaharjoittelua tulee jatkuvasti niin, että voiman ja lihasmassan määrä vähintään säilyy ennallaan. 

Hiihtokelien heiketessä huhtikuun aikana painotus alkaa siirtyä hieman enemmän voima-, nopeusvoima -ja nopeusharjoittelun suuntaan. Nopeusvoimaa teen loikka- ja hyppelyharjoittein, sekä erilaisia vastuskuminauhoja käyttämällä. Testaan nopeusvoimaa tällä liikkeellä, hyvin maanläheisesti, vaikka olen aikoinaan yliopiston tutkimusprojekteissä työskennellessäni testannut ominaisuutta käytännössä niin monimutkaisesti kuin sitä vaan on laboratoriominaisuuksissa mahdollista testata. 

Nopeusvoimassa tavoitteeni on parantaan vaihdittoman pituushypyn tulosta 20%, mikä on valtavan iso parannus tässä ominaisuudessa. Raportoin kehittymisestä blogissa, saa nähdä miten "äijän käy"! 


Valmennustoiminta 

Jatkan normaaliin tapaan valmennusta. Puuta pitää koputtaa, että henkilökohtaiset valmennuspaikkani ovat olleet täynnä jonotuslistalla 2010-luvun alusta saakka. Tällä hetkellä tilanne on se, että aivan tammikuussa ei pysty valmennusta kanssani aloittamaan, mutta kannattaa kysellä täältä, milloin se voisi olla mahdollista. 

Ja jo etukäteen tiedoksi, henkilökohtaisessa PT-työssä en tee lainkaan puhdasta etävalmennusta. Valmennuspaketit sisältävät AINA tapaamisia Jyväskylässä salillani, jossa minulla käy asiakkaita ympäri Suomea. Ilman niitä valmennuksesta ja siihen liittyvästä seurannasta ei voi (erinäisistä väitteistä huolimatta) saada optimaalisen tehokasta. Joten sellaista en suostu tekemään. 

Sen sijaan verkkovalmennuksillani voit aloittaa tekemisen vaikka HETI, joten suosittelen tutustumaan niihin :) Löydät valmennukset TÄÄLTÄ.


Koulutustyö

Olen kouluttanut personal trainereita vuodesta 2007 ja tarkoitus on jatkaa sitä tulevanakin vuonna. Teen tilaustyönä sekä personal trainer -että ravintovalmentajakoulutusta. Lisäksi olen laatinut oman verkkokoulutuksen lihaskasvusta ja rasvanpoltosta, joka sisältää paitsi valtavan määrään äärimmäisen tehokkaasti sovellettavaa myös takuulla kenttätestattua tietoa sekä käytännön ohjelma- ja ruokavalioesimerkkejä aiheesta. Sekä alan ammattilaiset että tavoitteelliset treenaajat ovat olleet erittäin innokkaita koulutuksen käyttäjiä. Voit lukea koulutuksesta lisää TÄÄLTÄ. Ja siihen on nyt voimassa melkoisen huima vuodenvaihde -etu! :) 


Luennointi

Olen luennoinut vuosien varrella Suomessa ja ulkomailla satoja kertoja. Nyt kun levytysprojekti on pulkassa, pyrin keskittymään myös tähän enemmän. Viimeksi olin "lauteilla" Rajavartioston tilaamana marraskuun lopussa, siitä lisää TÄÄLLÄ. Luennoista voi kysyä lisää täältä. 


Lopuksi + innostusta uskomattomista asiakas-caseista!

Olen erittäin kehitysuskoinen. On tärkeää, että uskon itseeni. Mutta vielä tarkeämpää on, että SINÄ uskot itseesi ja lähdet toteuttamaan unelmiasi vuonna 2024!


Mikäli ne liittyvät millään tavalla joko a) treenissä, painonpudotuksessa, rasvanpoltossa tai lihasmassan hankkimisessa kehittymiseen tai b) liikunta-alan ammattilaisena kehittymiseen, autan sinua mielläni!

Jos et löytänyt jo valmiista linkeistäni työkalua, kysy lisää, niin neuvon, miten voisin sinua parhaalla tavalla auttaa! :) 

Haluan myös luoda sinuun uskoa, että kehittyminen kaikessa isässä ja kaikissa tilanteissa on mahdollista, siksipä linkkaan tähän muutamia esimerkkejä asiakas-caseista vuosien varrelta. He eivät ole luonnonoikkuja, vaan tavallisia ihmisiä! :) Ja tämä on vain raapaisu, blogiani selaamalla löydät kymmeniä ja kymmeniä uskomattomia caseja!

53 -vuotias nainen

https://th-valmennus.blogspot.com/2017/12/viela-kerran-huippu-kuntoon-53-vuotias.html


51 -vuotias nainen

https://th-valmennus.blogspot.com/2017/12/luukku-17-51-vuotias-nainen-polttaa-78.html

Nuori tavoitteellinen naistreenaaja:

https://th-valmennus.blogspot.com/2017/12/luukku-13-96-kg-rasvanpoltto-ja-25-kg.html

58-vuotias nainen 

https://th-valmennus.blogspot.com/2014/05/kesakalenteri-luukku-4-58-vuotiaana.html


30 -vuotias mies

https://th-valmennus.blogspot.com/2018/12/turhauttavasta-junnauksesta.html

Nelikymppinen mies

https://th-valmennus.blogspot.com/2017/12/luukku-4-4-kymppinen-herra-muuttaa.htmlMukavaa päivää ja vuodenvaihdetta!Timo Ei kommentteja: