sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Luukku 24. Ajatuksia joululomalle, ja kiitokset Teille, lukijat!


Viimeistä viedään. Kalenteri on tullut tämän vuoden osalta päätökseen. En lopeta kalenteria kuusen kuviin, niitä meille on varmasti riittävästi tarjolla eri puolilla seuraavien päivien aikana. Viimeisessä luukussa jaan muutaman mietteen pohdittavaksi joulun pyhien ajaksi. Toivottavasti ne innostavat sinua aloittamaan liikunnan tai viemään treenisi juuri haluamallesi tasolle.

Parempi kurottaa kuuseen ja kapsahtaa katajaan kuin tavoitella katajaan kapsahtamista


Parempi kunto tai kehonmuokkaaminen on sinusta itsestäsi kiinni. Jos et ota ensimmäistä askelta tai tee muutoksia, mitään ei tapahdu. Katajaan tavoittelu on helppoa, mutta sinulla on mahdollisuus päästä kuusen latvaan. Mutta muista, että pelkkä asian hautominen ilman suunnitelmaa ja toimintaa ei vie mihinkään. ”Pitäis tehdä tälle kropalle jotain.. Pitäis treenata..” Nuo ajatukset lähinnä vain ahdistavat, eikö? Miten päästä eteenpäin?

  • Päätä joulutauon aikana mitä kuntoilulta haluat. Kirjoita se ylös.
  • Mieti sitten suunnitelma, jota alat toteuttaa sekä ensimmäinen konkreettinen askel, jonka otat. Kirjoita nekin ylös. Anna sille jokin aikaraja.
  • Sen jälkeen on suunnitelman toteuttamisen aika. Sinä pysyt siihen! J
Katajaan kehotetaan kapsahtamaan. Miksi ihmeessä? Tähtää ylemmäs, pystyt siihen! 


Muista myös nämä kohdat

Opi erheistä


Ovatko kuntoilutavoitteesi aikaisemmin päätyneet epäonnistumiseen? Jos ovat, varmista, että teet nyt jotain eri tavalla. Pelkkä ”yritän vielä kerran” ei riitä. Tarvitsetko kenties tukea, tietoa, kannustusta? Istu alas, mieti mitä se on, ja hanki sitä sitten. Sen jälkeen:

Ole päättäväinen


Tulet törmäämään lukuisiin ihmisiin, jotka pyrkivät torpedoimaan aloituksesi tai vetämään sinua takaisin entiseen olotilaasi –onneksi tosin useimmiten ilman tietoisia ”pahoja aikeita”. ”Hei, relaa nyt vähän –ota pari pullaa”. Toivoisin ihmisten useammin sanovan, ”Mahtava juttu tuo sinun terveellinen ruokavaliosi!”. Tule tietoiseksi tästä, se auttaa jo pitkälle ja muista, että 

Sinulla on oikeus muuttua


Painonpudotus tai kunnon kohottaminen nähdään usein itsekeskeisinä tavoitteina, vähintään alitajuisesti. Miten itsestään huolehtiminen voi olla sellaista? Jos tavoitteisiin liittyy esimerkiksi kehon muokkaaminen, tämä syyllisyydentunne ja syyllistäminen yleensä jopa lisääntyy. Usein on kuitenkin niin, että ihminen ei voi huolehtia muiden tarpeista tai auttaa muita, ellei huolehdi itsestään ja ole jopa sopivasti itsekäs. Anna itsellesi oikeus muuttua. 3 kuukauden päästä kuntotasosi ja kehosi voivat olla tyystin erilaisia - ja mikä parasta, samalla myös mielesi on erilainen. Ahdistavien "pitäisi tehdä jotain" -ajatusten tilalle on hiipinyt aikaansaava, positiivinen itsevarmuus!

Nyt joulukalenterini on vuodenaikaan sopivan sanonnan mukaan ”pulkassa”. Kiitos kaikille kalenteria seuranneille. Toivon, että olet saanut siitä irti hyödyllisiä vinkkejä ja kenties hieman innostusta joko harjoittelun aloittamiseen tai sen käynnissä pitämiseen. Urakka oli kohtuu iso, mutta ei se mitään  -koen sen palvelevan iso missiotani. Periaatteenani on jakaa tietoa ja kokemuksiani ja auttaa näin sekä kuntoilijoita, kuntoilijoiksi haluavia että kollegoitani. 

Joten jatkossakin päivitän tätä blogia ja jaan tietoa koulutus- ja työmahdollisuuksista liikunta-alan ammattilaisille ja liikunta-alalle haluaville. Pääkanavani tähän on TH-Valmennuksen facebook –sivut. Toivon, että voin jakaa innostusta, tietoa ja mahdollisuuksia sitä kautta jatkossakin. 

Kulunut vuosi on ollut antoisa. Odotan alkavaa vuotta innolla. Vuodesta 2013 kirjoitan lähitulevaisuudessa lisää täällä blogissa.

Katse eteenpäin, horisonttiin! Olkoon vuosi 2013 meille kaikille monin tavoin suotuisa!


Kiitos paljon ja hyvää joulua!

Timo

3 kommenttia:

Ismo kirjoitti...

Kiitos loistavista blogikirjoituksista, rauhallista joulun aikaa ja menestystä tulevalle vuodelle!

Timo Haikarainen kirjoitti...

Kiitos, Ismo. Mukava kuulla, että pidät niistä!

Menestyksekästä vuotta 2013 myös sinulle!

Timo

Riika, ReadySteadyGlow kirjoitti...

Kiitos minunkin puolesta parhaasta mahdollisesta joulukalenterista! Kaikkia en ehtinyt aina ajallaan tsekata (joulukuu oli superhektinen), mutta onpa nyt kiinnostavaa luettavaa bussimatkoille arjen koitettua :)

Nämä antavat lisäpotkua treeneihin sekä toki myös ideoita omaan blogiin (kuten joku muukin lukijasi kommentoi). Huippua jos ehdit jatkossakin edes silloin tällöin kirjoitella!

Sporttista uutta vuotta toivottaen,
Riika
www.ReadySteadyGlow.Blogspot.fi