tiistai 11. joulukuuta 2012

Luukku 12. Pyyhkeellä puristusvoimaa!

Tänään jatketaan muutamalla käytännönläheisellä vinkillä pohdinnalla. Ne liittyvät kyynärvarsiin, joista myös leikkisästi forkuiksi kutsutaan, sekä puristusvoimaan. Otteen pitäminen ja yläraajan alaosan tukevuus on äärimmäisen tärkeää sekä kehittävän että turvallisen treenin kannalta.

Näin saat näppeihin voimaa


Puristusvoimasta kiinnostuneille alkuun treenivinkki. Puristusvoiman kehittäminen on usein hyödyllistä ja tärkeää. Kyynärvarret ovat eräs nyky-ihmisen heikoista lenkeistä ja heikot näppivoimat rajoittavat helposti treeniä.Jos haluat näppeihin rautaisen otteen, tee osa vetoliikkeistä "pyyhekahvalla". Kierrä pyyhe esimerkiksi alataljan kahvan ympäri ja tee normaalista sarjoja. Uskalikot voivat heittää pyyhkeen kehän sijasta leuanvetotangon ympäri ja kiskoa ja tehdä pyyheleukoja :)

Aloita liikkeet varovasti, erityisesti leuanveto on erittäin raaka myös sormien rakenteelle. Kun totut liikkeisiin, voit lisätä kuormaa. 

Vei pyyhe kädensijan ympäri ja ryhdy töihin. Kyynärvarran ja kämmenen lihakset ovat ihmeissään!

Vikkelästi vetoremmit käyttöön 


Uppiniskaisuuteen siinä, kuten muissakaan treeniin liittyvissä asioissa ei kuitenkaan kannata mennä. Puristusvoiman rajoittamana treenaaminen ei aina ole tehokasta tai edes turvallista. Puristusvoiman taso nimittäin muodostuu selkeästi kehittymistä hidastavaksi rajoitteeksi erityisesti naistreenaajilla. Tähän löytyy selkeä perustelu, sillä naisten alaraajojen rasvattomaan kehonpainoon suhteutettu voimakapasiteetti hipoo miesten arvoja, mutta ylävartalossa naiset jäävät esimerkiksi suhteellisesti hennomman anatomisen rakenteen takia vain noin 70% miesten voimatasoista. Lisää näistä eroista voit lukea täältä. 

Monilla naisasiakkaillani on hyvin nopeasti esimerkiksi maastavedoissa käytössä  1-1,5 kertaa kehonpainoa vastaavat ja sitä suuremmat kuormat. Otteen pito taas alkaa naisilla usein rajoittaa liikettä jo reilusti alle omaa kehonpainoa vastaavilla kuormilla. Silloin käyttöön kannattaa ottaa vetoremmit, sillä jos riittävän isoihin kuormiin ei pyritä, eivät jalat ja lantio saa riittävää ärsykettä kehittyäkseen. Kenties vielä tärkeämpi syy on se, että silloin voi rauhassa keskittyä oikeaan tekniikkaan, sillä otteen kanssa tuskailu on selkeässä yhteydessä esimerkiksi selän pyöristymiseen harjoitteessa. 

Vetoremmit auttavat pitämään otteen erityisesti raskaissa vetoliikkeissä. Niitä voi käyttää myös käsipainojen kanssa, mutta useimmiten raskaat levytankoliikkeet ovat selkeä käyttöpaikka. Ilman remmejä kannatta tehdä mahdollisimman paljon, jotta puristusvoima saa myös ärsykettä. 


Huomenna jatketaan, pysy mukana ja kutsu kaverisikin! Pysyt kartalla päivityksistä facebookissa!

Kepeää keskiviikkoa!
Timo
www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla facebookissa! 


Ei kommentteja: