perjantai 14. joulukuuta 2012

Luukku 14. Kädet kirkumaan -kotikutoinen arm blaster


Tänään vuorossa käytännön vinkki, jota voit kokeilla jo seuraavassa treenissäsi. Hauis on monien lempilihasryhmä. Kukapa ei haluaisi käsivarsi kiinteyttää tai "palaa" kasvattaa. Hauiskääntöjen ”perille menon” estää kuitenkin usein esimerkiksi seuraavat seikat, jotka tämän liikkeen aikana tapahtuvat:


-          Olkavarren edestakainen liike

-      Kyynärpäiden liikkuminen sivulle

-          Olkanivelen heikko tuki

-          Vartalon heijaamisella avustaminen


Silloin treenaaja muuttaa vipuvarttaan liikkeen aikana, aktivoi liikaa avustavia lihaksia ja saattaa jopa tehdä liikkeestä vaarallisen selälle ja olkapäille. Tarttis tehrä jotain, kuten sanotaan.
Mitäs tässä tapahtuu? Arska ja Arm Blaster!

Iso-Arska pyrki poistamaan osan näistä ongelmista Arm-Blaster –nimisen apuvehkeen avulla. Se auttaa pitämään olkavarret paikallaan ja vieläpä asennossa, joka on kaksipäiselle olkalihakselle, eli hauikselle, hyvin haastava. Näitä vimpaimia ei monilta saleilta löydy,

mutta treenikaverin voi rekrytoida köyhän miehen tai –naisen Arm Blasteriksi. Tämä simppeli kikka tekee liikkeestä tehokkaamman ja itse asiassa se estää esimerkiksi olkanivelen liiallista liikettä tehokkaammin kuin tämä Arnoldin tunnetuksi tekemä, vanha kunnon old school –lihaskuntotreeni apuväline. Huomaat yleensä aivan uutta tuntumaa ja poltetta hauiksessasi ja pieni, tiedostamaton "huijaus" liikkeessä paljastuu helposti.

 

Tehkää näin: Kotikutoinen Arm Blaster


Asetu hauiskääntöä tekevän kaverin taakse ja tue hänen olkavarsi napakasti kylkeen, kyynärnivelen yläpuolelta. Nyt olkavarsi ei pääse liikkumaan ja myös olkanivel pysyy paremmin paikallaan. Voit myös kirjaimellisesti toimia kaverisi tukena liikkeen aikana, mikä estää myös heilumisen taaksepäin. Sormien voimantuotto riittää myös auttamaan kyynärvarresta sen verran, että viimeiset toistot tulevat ylös. Vinkki toimii yksinkertaisuudestaan huolimatta mainiosti, eikä rajoita oikein tehtynä olkavarren liikettä lainkaan.

PT-Timppa yllätti keravalaisen Pilatesojaajan ja PT:n, Anja Wirthin hauistreenin keskellä köyhän miehen arm blasterilla. Ajan puhdas tekniikka muuttui vieläkin haastavammaksi!

Ja ei muuta kuin käsi kiinteyttämään  tai palaa kasvattamaan!
Huomenna innostavaa asiaa tehokkaasta kropan muokkauksesta -pysy mukana Facebookissa!
Timo
www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla Facebookissa!

Ei kommentteja: