perjantai 4. tammikuuta 2013

Huippukoulutus lihaskasvusta ja kehonkoostumuksesta!


Moi ystävät! 

Aluksi haluan toivottaa kaikille erittäin menestyksekästä vuotta 2013! Sitten asiaan: Viime kesänä pähkäilimme ystäväni Lihastohtori Juha Hulmin kanssa, miten voisimme tehdä koulutus- ja opetusrintamalla jotain uutta ja erilaista, joka todella hyödyttäisi liikunta-alan ihmisiä ja treenistä kiinnostuneita. 

Hakattuamme päitämme yhteen joitakin kuukausia, päädyimme tällaiseen. Olet kovasti tervetullut ja toivottavasti näemme maaliskuussa! 

PÄIVITYS 8.1. klo 05:00.  16.3. ja 17.3. seminaarit ovat täynnä. Suuri kiitos mielenkiinnosta koulutusseminaariamme kohtaan! Odotamme Juhan kanssa innolla maaliskuuta, mukava nähdä teidät kaikki silloin! Lisäinfoa tulossa kaikille ilmoittautuneille tällä viikolla. 

HUOMIO! päivitys 6.1. klo 10:00. Olemme Juhan kanssa todella otettuja kiinnostuksesta koulutusseminaariamme kohtaan! 16.3. seminaari on täynnä. Suuri kiitos kailille ilmoittautuneille! Koska ko. viikonloppu on kohdallamme ainoa "yhteinen vapaa" koko talvena/kevättalvena, päätimme pitää saman kokonaisuuden vielä sunnuntaina 17.3. Sisältö on sama, samoin huokea ennakkoilmoittautumishinta 20.1.2013 asti. Tervetuloa, ilmoittautumistiedot alempana!

Juha ”Lihastohtori” Hulmi ja Timo ”PT-Timppa” Haikarainen järjestävät lauantaina 16.3.2013 klo 10-18  ”Optimoi lihaskasvu ja kehonkoostumus” -koulutusseminaarin Jyväskylän Hipposhallissa.
Onko tämä seminaari Sinua varten? Vastaa aluksi näihin kysymyksiin: • Tiedätkö millaisella harjoittelulla tai ruokavaliolla saa parhaat mahdolliset tulokset?

 • Oletko joskus epävarma siitä, millaisia treenituloksia tai kehittymistä voit odottaa itseltäsi tai asiakkaaltasi?

 • Haluatko oppia, millaista hyötyä lisäravinteista todella saa ja mihin niistä kannattaa satsata?

 • Oletko kyllästynyt koulutuksiin, joissa opit vain uusia liikkeitä, mutta et saa konkreettisia työkaluja ongelmakohtiin ja kysymyksiin, joita kohtaat omassa tai asiakkaasi harjoittelussa?

 • Kaipaatko täysin uusia virikkeitä omaan tai asiakkaasi harjoitteluun tai ravintoon?
   
 • Oletko kiinnostunut saamaan uusimpaan tutkimustietoon ja kymmenien tuhansien tuntien kokemukseen perustuvaa tietoa elimistön toiminnasta ja harjoittelusta maan johtavilta ammattilaisilta (eli tietoa, jota et muista koulutuksista saa)?

 • Kaipaatko koulutusta, jossa saat vankkaa ja perusteltua tietoa siitä, miksi jotain asiaa kannattaa tehdä tai olla tekemättä?

 • Haluatko keskustella rennosti ammattilaisten kanssa treeniin ja ravintoon liittyvistä asioista?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen ”kyllä”, lue eteenpäin. 

Koulutusseminaari on tarkoitettu

 • Personal Trainereille / kuntosaliohjaajille
 • Valmentajille
 • Tavoitteellisille harjoittelijoille
 • Opiskelijoille
 • Omasta kunnostaan, kehonmuokkauksesta, ja liikunta- ja ravitsemustieteestä kiinnostuneille

Koulutus ei siis ole suunnattu pelkästään liikunta-alan ammattilaisille. Emme puhu jargonia, mutta ohjelma tyydyttää takuulla myös kokeneimpienkin konkareiden tarpeet.

Koulutusseminaarin ohjelma


 • 10-11:30 Millaista kehittymistä voit odottaa? Harjoittelutuloksia teoriassa ja käytännössä  (Timo Haikarainen ja Juha Hulmi)

 • 11:30-12 Harjoittelun toteutus- ja seurantamalleja (Timo Haikarainen ja Juha Hulmi)

 • 12-12:45 Lounas (omakustanteinen)

 • 12:45-14:45 ja 15:00-17:00*. Teoriaa: Lihaskasvun ja voimantuoton perusperiaatteet sekä urheiluravinteet  (Juha Hulmi)
 • 12:45-14:45 ja 15:00-17:00*. Harjoitusdemo: Treenin vaietut tehokeinot (Timo Haikarainen)
 • 17:15-18:00 Kysymykset ja keskustelu

 • 18:00-21:00 Päivällinen ja illanvietto (vapaa-ehtoinen, omakustanteinen)

*Iltapäivällä osallistujat jaetaan kahteen ryhmään, joista molemmilla ohjelmassa Hulmin ja Haikaraisen osiot.

Kuinka pääset mukaan?


Seminaarin hinta 20.1.2013 mennessä ilmoittautuneilla on 169 euroa/hlö (sis. ALV 24%). Jos paikkoja on jäljellä 20.1.2013. jälkeen, jälki-ilmoittautumishinta on 189 euroa/hlö (sis. ALV 24%). Hinta sisältää PDF –materiaalin koulutussisällöistä sekä kurssitodistuksen. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

Ilmoittaudu  ”Optimoi lihaskasvu ja kehonkoostumus” -koulutusseminaariin sähköpostitse osoitteeseen timo.haikarainen(at)th-valmennus.com. Kirjoita mailin otsikoksi ”ilmoittautuminen koulutusseminaariin". Laita mukaan nimesi, osoitteesi, mahdollinen laskutusosoitteesi sekä puhelinnumerosi. Ilmoittautuminen on sitova. Vastausviesti tulee viimeistään kahden vuorokauden sisällä.

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse myöhemmin tarkat ohjeet seminaaripaikan ja luentotilojen sijainnista, kulkuyhteyksistä ym. 

Alta voit lukea lisää seminaarin ohjelmasta ja kouluttajista: 


Seminaarin tarkempi ohjelma ja sisältö


10-11:30 Millaista kehittymistä voit odottaa? Harjoittelutuloksia teoriassa ja käytännössä  (Timo Haikarainen ja Juha Hulmi)

Harjoittelun vaikutuksista  liikkuu mitä erilaisempia tarinoita. Tutkimus on kuitenkin tuonut paljon tietoa siitä, miten keho tyypillisesti vastaa harjoitteluun ja millaista kehittymistä treeniltä voi kullakin harjoitustasolla odottaa. Käytännön valmennustiedon ja kokemustiedon yhdistäminen on myös tuonut tietoa siitä, miten kehittymistä voi jatkaa jopa ”fysiologisia rajoja” nopeampana tyypillisten tasannevaiheiden jälkeen.

 • Kuinka nopeasti rasvaa voi polttaa kehosta? Kuinka nopea tahti kadottaa lihakset ja aiheuttaa haittavaikutuksia hyvinvointiin ja suorituskykyyn? Näiden tietojen avulla voit asettaa itsellesi, asiakkaallesi tai valmennettavallesi realistisia tavoitteita.
 • Tyypilliset kehittymisen aikajaksot kiinteytyksessä, laihdutuksessa ja lihasmassan hankinnassa. Kuinka pian tasannevaiheet tyypillisesti ilmenevät, mitkä ilmiöt ovat niiden takana ja kuinka niiltä pääsee tehokkaasti eteenpäin?

11:30-12 Malleja harjoittelun toteutukseen ja seurantaan (Timo Haikarainen ja Juha Hulmi)

Käytännön toteutusvaiheessa käymme läpi satojen asiakkaiden harjoittamisen perusteella syntyneitä malleja kehon muokkaukseen, jota voit soveltaa itsellesi tai asiakkaallesi.

 • Nämä esimerkkimallit sovelluksineen poistavat paljon epävarmuutta harjoitussuosituksista ja auttavat jättämään kehittymisen kannalta epäolennaiset harjoituskokonaisuudet pois ohjelmasta. Useimmilla meistä ei nimittäin ole ylimääräistä aikaa harjoitteluun
 • Käymme läpi käytännöllisiä malleja, joilla voit seurata omaa tai asiakkaasi kehittymistä. Käymme myös läpi tyypillisiä muutoksia käytetyissä mittareissa, jotta voit arvioida, onko kehittymisesi optimaalista. 

12-12:45 lounas (omakustanteinen)

Pienryhmäkoulutukset kahdessa ryhmässä.

12:45-15:30 tai 15:45-17:15  Lihaskasvun ja voimantuoton perusperiaatteet sekä urheiluravinteet  (Juha Hulmi)

Lihaskasvun ja voimantuoton pääperiaatteet sekä toimivat urheiluravinteet

 • Mitä tapahtuu lihasten kasvussa ja mitkä asiat siihen vaikuttavat?
 • Mitkä asiat vaikuttavat siihen kuinka vahva olet?
 • Lihaskasvuravinnon ja -harjoittelun perusteet
 • Mitkä urheiluravinteet ovat osoittautuneet tehonsa useissa, laadukkaasti toteutetuissa tutkimuksissa. Kuinka suuren lisän ne tarkalleen tuovat kehittymisvauhtiin? Mitkä lisäravinteet ovat hukkaan heitettyä rahaa? Onko joistain lisäravinteista jopa haittaa?


12:45-15:30 tai 15:45-17:15 Treenin vaietut tehokeinot (Timo Haikarainen)

Harjoitusdemolla käydään läpi harjoitustekniikoita, harjoitteita ja kuormitusmalleja, joilla saat takuulla uutta potkua omaan tai asiakkaasi harjoitteluun.

 • Harvinaisten harjoittelutapojen hyödyntäminen kuntosaliharjoittelussa. Miten voit kuormittaa ja kehittää omia tai asiakkaasi lihaksia uudella tavalla, poistaa lihasten aktivointi- ja voimavajetta, tehostaa kehittymistä ja ehkäistä vammoja?

 • Elimistön vireystilan ja lihasten aktivointikyvyn nostaminen erityisten verryttelytekniikoiden avulla. Opit saamaan harjoituksesta parhaan mahdollisen hyödyn irti.

 • Pakarat huutamaan! Pakaralihakset ovat kehon voimapesä. Niiden vahvistaminen tuo ruutia lähes jokaiseen urheilulajiin ja ne ovat usein kiinteytys- ja muokkaustavoitteiden kärkilistalla. Näin saat pakaratreenistä parhaan tehon irti ja varmistat, että se menee perille. Mukana myös entisin Itä-blogin urheilijoiden käyttämiä, harvinaisia pakaraliikkeitä.


17:15-18:00

Kertaus, keskustelu ja kysymykset

 • Käymme läpi seminaaripäivän aikana esittämiämme ja esiin nousseita teemoja
 • Vastaamme seminaarisisältöön tai omaan harjoitteluusi tai ravitsemukseesi liittyviin kysymyksiin.
18-21

Valinnainen: vapaata rentoa keskustelua ja illanviettoa päivällisen ääressä ravintolassa.

·         Sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ”heittää läppää” rennosti päivällisen ääressä ”jatkoilla”. Ilmoittaudu tähän erikseen, jotta osaamme varata pöydät. Tämän voit toki varata myöhemminkin, mutta viimeistään helmikuun aikana.

 

Ketkä tapaat seminaarissa?

 

 Timo Haikarainen, LitM.


Olen viimeisen 11 vuoden aikana valmentanut satoja ihmisiä ja opettanut sekä kouluttanut suurta joukkoa Personal Trainereita, kuntosaliohjaajia, liikuntaneuvojia ja fysioterapeutteja. Väliin mahtui myös 4 vuoden jakso, jonka aikana valmennustyön ohella työskentelin tutkimusprojekteissa Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian ja terveystieteen laitoksilla. Nykyään valmennan aktiivisesti ja myös kehitän personal trainereiden ja PT –tiimien toimintaa ja ammattitaitoa. Kirjoitan myös aktiivisesti eri kuntoilulehtiin ja olen mukana liikunta-alaan liittyvissä TV-projekteissa.

Valmennus- ja koulutustyötä tehdessäni sekä PT-tiimejä sparratessani olen huomannut, että eniten kysymyksiä ja keskustelua herättävät asiat, joihin ei yleensä koulutuksissa keskitytä:

·         Miten nopeasti voin oikeasti kehittyä?
·         Miten konkreettisesti rakennan harjoitusmallin, joka tuottaa tehokkaasti tuloksia?
·         Kuinka seuraan kehittymistä helposti ja millaisia muutoksia voin odottaa näissä mittareissa?
·         Mitkä ovat tietyissä, spesifeissä tapauksissa yleisimmät kompastuskivet ja miten ne sivuutetaan?

Vastaus niin kehittymistä ja ongelmakohtien kiertämistä käsiteleviin kysymyksiin kuuluu liian usein: ”Riippuu täysin tilanteesta ja yksilöstä”. Näin ei kuitenkaan ole. Tämä seminaari on rakennettu pitkälti siksi, että juuri sinä saat pitkän kokemuksen ja uusimman tutkimustiedon pohjalta laadittuja työkaluja ja vastauksia juuri näihin tilanteisiin.


 Juha Hulmi, LitT

Olen vuonna 2009 lihaskasvusta väitellyt liikuntatieteiden tohtori. Lihaskasvun lisäksi olen tutkinut paljon mm. harjoittelun vaikutuksia ja urheilijan ja kuntoilijan ravintoa. Olen ollut useita kertoja kutsuttuna luennoitsijana erilaisissa konferensseissa ympäri maailmaa, erityisesti liittyen kuntoilijan proteiiniravitsemukseen.

Olen ollut  aktiivinen jo kymmenisen vuotta erilaisilla treenifoorumeilla, esimerkiksi toiminut ekspertti-osiossa Pakkotoistolla ja kirjoittanut mm. Bodaus ja ProBody lehteen ja toiminut asiantuntijana mm. Helsingin sanomien kuntoilu- ja ravintoartikkeleissa. Olen päätoimisesti lihaskasvututkija ja siinä sivussa pidän myös suosittua Lihastohtori -blogia. Käyn myös silloin tällöin, kun aikaa jää muulta toiminnalta luennoimassa ja kouluttamassa ravintovalmentajia ja personal trainereita, urheilijoita tai muita omasta kunnostaan kunnostaan kiinnostuneita. Kovasta kiireestä johtuen esiinnyn kuitenkin erittäin harvoin, eli tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Harrastan itsekin aktiivisesti voimaharjoittelua.

Minulla on annettavanani paljon sellaista osaamista tieto-taitoa, jota et muualta Suomessa saa. Vaikka olenkin tiedemies, niin osaan välttää tiedejargonia ja luentoni ovat viihdyttäviä.


Koulutuskokemuksia


Paasattuamme tähän asti itse, päästetään vielä muutama koulutuksissamme ollut ihminen ääneen.

Palautteita Timon pitämistä koulutuksista


”Kouluttajan teoriatiedon ja käytännön kokemuksen yhdistelmä oli kerta kaikkiaan inspiroiva”.

”Paras kouluttaja, joka on tullut vastaan. Missään, koskaan.”

”Innostava ja positiivinen kouluttaja. Erittäin asiantunteva.”

”Jokaiseen kysymykseen tuli perusteltu ja käytännön tasolle viety vastaus, ei ärsyttävää mutua. Tämä hyvä!”.

Palautteita Juhan pitämistä koulutuksista


” Kiitos vielä aivan loistavasta viikonloppukokonaisuudesta!”

”Mukava kuunnella ihmistä joka kerrankin tietää mistä puhuu!”

” Juha Hulmi on hyvä telkkarissa ja helkkari vieköön hän on hyvä myös luentosalissa. Hulmi luo uskoa tulevaisuuteen. Kun unilääkettään tarjoavat vanhat jäärät väistyvät kateederin takaa, sitten meidät valloittaa ihana Hulmin tapainen nuorisojengi.”

Kuinka pääset mukaan

Seminaarin hinta 20.1.2013 mennessä ilmoittautuneilla on 169 euroa/hlö. Jos paikkoja on jäljellä, 20.1.2013. jälkeen jälki-ilmoittautumishinta on 189 euroa/hlö. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti, sillä halvalla ei yleensä saa hyvää, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti saa –ja vieläpä alan terävimmiltä huippunimiltä.

Ilmoittaudu  ”Optimoi lihaskasvu ja kehonkoostumus” -koulutusseminaariin sähköpostitse osoitteeseen timo.haikarainen(at)th-valmennus.com. Kirjoita mailin otsikoksi ”ilmoittautuminen koulutusseminaariin. Laita mukaan nimesi, osoitteesi, mahdollinen laskutusosoitteesi sekä puhelinnumerosi. Ilmoittautuminen on sitova. Vastausviesti tulee viimeistään kahden vuorokauden sisällä.


Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tarkat ohjeet seminaaripaikan ja luentotilojen sijainnista, kulkuyhteyksistä ym.

Bonukset


 • Seminaariin osallistujana saat voit ladata tärkeimmän PDF-sisällön, jotta voit hyödyntää sitä jatkossa ja keskittyä seminaarin aikana innostavaan oppimiseen kirjoittamisen sijasta.
 • Saat seminaarista kirjallisen kurssitodistuksen.


Takuu


Olemme varmoja siitä, että saat koulutusseminaarista sinulle arvokasta, uutta ja heti hyödynnettävää tietoa. Tietoa, joka auttaa sinua tehostamaan harjoitteluasi tai nostamaan asiakkaasi treenin uudelle tasolla. Uskomme tekemiseemme siinä määrin, että palautamme osallistumismaksusi, jos et ole tyytyväinen koulutusseminaarin sisältöön.

Lisätietoja:
Timo Haikarainen, 0400 472 853

2 kommenttia:

Nana kirjoitti...

Kuulostaa todella mielenkiintoiselta koulutukselta! Harmi, että juuri tuona viikonloppuna olen toisessa koulutuksessa. Oletteko ajatelleet, että järjestätte vastaavaa toisena ajankohtana ja kenties lähempänä Helsinkiä?

Timo Haikarainen kirjoitti...

Heippa Nana! Ei toistaiseksi ole suunnitteilla HKI koulutusta. Harmi, kun menee päällekäin toisen koulutuksesi kanssa :(