perjantai 5. joulukuuta 2008

5.12. Tiedätkö missä mennään?

Mitä se vaaka mahtaakaan näyttää? Onkohan se vyötärö kaventunut viime kesästä? Kasvoivatko lihakset lainkaan syksyn kuntosali-urakoinnin ansiosta?

Tuttuja kysymyksiä, eikö? Niihin saa vastauksen testaamaalla. Kuntotestejä löytyy nykyään joka lähtöön ja osa niistä on varsin luotettavia ja toistettavia. Monesti myös vanhat konstit ovat parempia kuin pussillinen uusia. Omakohtaista testausta voit harrastaa esimerkiksi perinteisellä vaa'alla. Muista mitata silloin aamupaino, eli mene vaa'alle heti herättyäsi ja käytyäsi WC:sssä, ennen kuin syöt tai juot mitään. Punnitseminen kerran viikossa on hyvä käytäntö ja näyttää mihin mennään.

Vaaka ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Siksi kannattaa seurata myös vyötärön ymmpärysmittaa. Olen todistanut useita kertoja, miten paino on tippunut vain pari kiloa, mutta vyötäröltä on hujahtanut pois 10 cm. Treeni siis muuttaa kehon koostumusta, eikä vaaka kerro sitä, paljon rasvaa on hävinnyt. Muista mitata vyötärönympärys aina samasta kohdasta, eli alimman kylkiluun ja lonkkaluun yläreunan välistä. Ota nämä perustestit käytöösi, jos tavoitteenasi on painohallinta tai kiinteytys.

Tänään TH-Valmennuksella oli varsinainen testipäivä. Kuntoilijoiden testauksessa oli vuorossa täysin yksilöityjä lihastasapainon ja liikemallien testauksia ja niihin liittyvää korjaavien harjoitusliikkeiden opastusta. Lisäksi tehtiin polkupyöräergometritestejä, joilla saa tarkan kuvan omasta kestävyyskunnostaan.

Urheilijaporukalla oli vuorossa nopeuden ja räjähtävän voiman testaus. Testiennätykset paukkuivat, ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia ja välitavoitteita!

Jos olet kiinnostunut oman kuntosi testauksesta, tutustu TH-Valmennuksen testauspalveluihin täällä ja ota yhteyttä. Kysy myös testauslahjakorttia -se on loistava joululahja-idea!

Tervetuloa juolukalenterin pariin myös itsenäsyyspäivänä!

Timo

Ei kommentteja: