sunnuntai 14. joulukuuta 2008

14.12. Etene askel kerrallaan

Onko tullut aika muuttaa liikuntatottumuksia ja laittaa ruokavalio remontiin? Kenties mielessäsi on myös muita potentiaalisia uudenvuoden lupauksia? Hienoa, tavoitteita ja päämääriä pitää aina olla. Silti tavoiteryppääseen liittyy myös riskejä.

Uuden tavan vakioituminen kestää parhaimmillaankin noin kuukauden. Ei mikään tuhoton aika, mutta kuitenkin 30 päivää ja 720 tuntia. Jo yhden tai kahden tavoitteen kanssa voi olla jo tekemistä, mutta entäpä jos tammikuun tavoitelista ei mahdu A4 arkille, muistilapusta puhumattakaan? Jos onnistut viemään kaikkia tavoitteitasi eteenpäin, onnittelen lämpimästi, mutta varaudu liian kovaan stressikuormaan ja ainakin jonkinasteisiin pettymyksiin tavoitteiden toteutumisen suhteen.

Valitse siis 1-2 tärkeintä tavoitettasi ja vie niitä eteenpäin tammikuussa. Kuun lopulla voit jo mietiskellä ja sisäänajaa jotain uutta. Myös urheiluvalmennuksen pääperiaatteisiin kuuluu harjoittelun jakaminen jaksoihin, joissa painotetaan voimakkaasti 1-2 ominaisuutta muiden ollessa taka-alalla. Sitten siirrytään seuraavien alueiden pariin.

Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä sinunkaan tarvitse tavoitella koko tavoitteiden skaalaa kerralla.

Alkakoon viikkosi auvoisasti!

Timo Haikarainen
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: