torstai 30. joulukuuta 2021

Vuoden 2021 yhteenveto, ensi vuoden tavoitteet ja kehittymisellesi tärkeitä periaatteita

 Moikka!

Vuosi 2021 alkaa olla paketissa! Nyt on yhteenvedon aika. Kerron alla muun muassa:

 • Isoja linjoja toiminnastani vuoden aikana 

 • Erityisesti liitän kaikki kohdat ajatusmaailman ja treenin menestysperiaatteisiin, jotka auttavat Sinua parempiin tuloksiin! Muista tsekata videolinkkini ym. tekstistä. Olen varma, että ne hyödyttävät Sinua! 

 • Kerron hieman tulevaisuudensuunnitelmistani 

 • Avaan myös sitä, mitä teen ja suunnittelen valmennuksen ulkopuolisen elämän kohdalla! 


Valmennustoiminta: Jatkuvaa oppimista edelleen, erinomaisia tuloksia ja haasteiden kampittamista! 

Muistan, kun meillä oli Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan ensimmäisellä opiskeluviikolla esittelykierroksia. Oikeastaan jokaisen opettajan kanssa. Itse kerroin aina paitsi taustastani myös sen, että tulin opiskelemaan valmennus- ja testausoppia siksi, että saisin valmentaa! 

Ja luojan kiitos, valmentaa olen saanut! :) Tänä vuonna toimintani ydintä oli edelleen henkilökohtainen valmennus salillani, keskussairaalantie 9:ssä, Jyväskylässä. Minulla oli ilo ja kunnia työskennellä kymmenien hyvin erilaisten ihmisten kanssa, joiden tavoitteet vaihtelevat elämäntapamuutoksen ensi askeleista hyvin, hyvin haastavaan ja kilpa-urheilua tukevaan harjoitteluun. 

Luonani käy asiakkaita ympäri Suomea ja koronaan liittyvien matkustusrajoitusten hellitettyä (jälleen uudelleen kiristyäkseen) myös jälleen ulkomailta asti. 

Lihaksia hankittiin kymmeniä kiloja, rasvaa poltettiin satoja kiloja. Olenkin julkaissut tässä blogissa useita caseja, ja lisää on tulossa! 

Kuten sanoin, caseja on tulossa pian lisää, mutta ihan hiljattain, joulunalus-viikolla oli mukava päättää vuosi esimerkiksi siihen, kun fysiikkapuolta treenaava juniori-jalkapalloilija asiakkaani pääsi veikkausliigan akatemiarinkiin ja toisessa päässä elämäntapamuutos-asiakkaani pudotti jo joulukuun aina 4,7 kg painoa! 


Satun esimerkki: 3,7 kg lihasta, kuntosalikammosta isoon innostukseen ja muiden tsemppaaminen treeniin! 

Tämän jutun yhteydessä nostan tällä kertaa esiin Satun, joka kanssa teimme yhteistyötä koko vuoden 2021. Hän on mainio esimerkki siitä, miten tieteeseen perustuvilla systemaattisilla menetelmillä vuosien junnaus sekä ajatus siitä, että "voimaharjoittelu ei ole minua varten käännetään tällaisiksi fiiliksiä!

Ja mikä on myös mahtavaa, Satu on työnsä kautta innostanut monia nuoria kuntosaliharrastuksen pariin. Se on mahtavaa kuulla! 

 

Satu hankki ahkeralla harjoittelulla 3,7 kg lihasta vuoden 2020 vuoden lopulta alkaen, olkavarren kasvaessa 3,2 cm, muutti "kuntosali-kammon" isoksi innostukseksi ja innosti samalla monta nuorta harjoittelun pariin! Ja samalla sai ystävänsä hämmästelemään tuloksiaan! 

Satun innostava mailikommentti kuvan liitteenä! :) 


Verkkovalmennus -loistotuloksia henkilökohtaisessa valmennuksessa testatuilla menetelmillä 

Koska aikani on rajallinen, henk koht valmennuspaikkani ovat täynnä huhtikuulle ja en halua hyvinvointi-esimerkkinä tehdä liika töitä (mihin olen aikaisemmin syyllistynyt), haluan tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden hyödyntää uniikkeja menetelmiä, joita olen kehittänyt 20 vuoden ajan valmennustyössä. 

Siksi kehitin verkkovalmennukset, joita olen pyörittänyt jo vuodesta 2015. Viime vuonna lanseerasin kaksi uutta valmennusta, vuoroviikkovalmennuksen ja pikapoltto -valmennuksen. 

Näiden kohdalla olen onnistunut yllättämään aina onnistumisesta ja positiivisesta skenaariosta liikkeelle lähtevän itsenikin. Vielä vuosi sitten, ennen pikapolton pilottiryhmiä, en olisi uskonut, että n. 2 kg/vk rasvanpolttovauhti yhdistettynä lihasmassan KASVUUN voi olla mahdollista, mutta kyllä se vaan oli!

Mediassa on myös ollut nyt loppuvuonna runsaasti älyvapaita ja pelkoa lietsovia juttuja verkkovalmennuksista, jotka "romuttavat aineenvaihdunnan ja sulattavat lihakset". Kyllä niinkin VOI tehdä asiat. Mutta ei kannata tehdä. Kun sen tekee oikein, jälki on tämänkaltaista: 
Jos haluat itse hyödyntään  näitä voimakkaita menetelmiä, tsekkaa tämän tekstin ps. -osuus! :) 


Voimakkaita, edelleen esiin nousseita ajatuksia ja menestysperiaatteita valmennuspuolelta 2021


Käydään sitten läpi tärkeitä periaatteita, jotka ovat jälleen tulleet esiin valmennustyössä tämän vuoden aikana. En ole hirveän kiinnostunut some-keskusteluista ja "yleisestä mielipiteestä" sen suhteen, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Minua kiinnostaa tieteellinen tietoa JÄRKEVÄSTI sovellettuna ja se, millaisia tuloksia eri menetelmät keskimäärin tuottavat. Alla lista asioista, joita sinun OIKEASTI kannattaa tehdä. 

 • Varmista, että sinulla on systemaattinen suunnitelma, jolla haet tuloksia. ÄLÄ kuuntele marmatusta, jonka mukaan suunnitelmallisuus pilaa liikunnan ilon. Mukaan mahtuu kyllä "höntsääkin"; mutta jos sinulla ei ole suunnitelmaa, turhaudut heikoista tuloksista ja toisella puolella kolkuttelee alipalautuminen ja ylikunto (jos olet himoliikkuja) 

 • Jos haluat painonpudotus- tai rasvanpolttotuloksia, et tule saamaan niitä nykyään muodissa olevalla "kaikki on sallittua ja mitään ei pitäisi mitata" -ohjeistuksella. Siitä ilmestyi taas aivan käsittämätön juttu tänään. Kuvasin tätä kattavasti esimerkiksi tällä videoillani. Ei riitä, että tulee vain hyvä fiilis. Jos et saa tuloksia, korvakarkin jälkeen tulee entistä "paskempi" maku suuhun, kun mitään konkreettista ei tapahdu. Tulokset ja joustavuus sekä tehokkaat tulokset ja pysyvät tulokset  eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä. Lisäksi, konkreettiset tulokset innostavat sinua valtavasti! 

 • Kiinnitä suuri huomio itsetuntemuksen ja ajatusmaailman kehittämiseen. Teen paljon työtä siinä, että rakennamme (lopulta hyvin maanläheisesti ja tuloksia sekä jatkuvia pieniä voittoja tuottamaan tekemiseen pohjautuen) asiakkaidemme kanssa "voittajan ja onnistujan" ajatusmaailmaa. Tämä voimautuminen tuo parhaillaan tipan linssiin. Tänäkin vuonna muun muassa eräs asiakkaani ilmoitti, miten valmennuksen tuoma itsevarmuus oli saanut hänet toteuttamaan vihdoin reilusti yli 50-kymppisenä elinikäsien unelmansa yrittäjyydestä! 


Mediayhteistyö: Hurja painonpudotus nelosella, huomiota herättävät kehonmuokkaustulokset

Eräs merkittävä projekti vuonna 2021 oli Nelosen "Hurja painonpudotus" TV -ohjelma. Kyllä, meikäläistä ei näkynyt ruudussa, mutta olin vahvasti mukana ohjelman "taustapiruna". Suunnittelin osallistujien ruokavaliot, testauksen sekä toimin PT:den mentorina ja konsulttina. Kokemus oli erinomainen ja Liikku -kuntokeskusketjun PT:t tekivät fantastisen työn asiakkaidensa kanssa. 

Eräs mielenkiintoinen toteamus jäi mieleen mukana olleelta taholta: "Mitä te oikein teette, kun ihmisillä on yleensä laihduttaessa 3-4 kertaa enemmän lihasmassahävikkiä?!!!". No, me sovellettiiin luovalla tavalla liikuntatiedettä ja liikuntaravitsemuksen tieteellistä tietoa :) 

Lisäksi media muun muassa innostui isäni alkuvuoden 4,7 kg rasvattoman massan kasvusta 7 viikon aikana. Tästä, ja 40-70 -vuotiaiden voima- ja lihasmassaharjoittelusta tein tähän liittyen videonsarjan, voit katsoa videot täältä ja täältä! 

Lisäksi annoin kymmeniä lyhyempiä haastatteluita valtakunnalliseen mediaan harjoitteluun, palautumiseen ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. 


Harrastukset ovat elämän suola! 

Elämässäni oli vaihe, jolloin siinä ei ollut MITÄÄN muuta kuin liikunta- ja ravitsemustiede ja valmentaminen. Huomasin 2010 -luvun puolivälin jälkeen, että tämä ei toimi. Työlle pitää olla selkä vastapaino. Minulle se on musiikki. Olen soittanut kitaraa teini-iästä asti, ja harrastus on vakava. Ei leirinuotio-rämpyttelyä (vaikka ei siinä ole mitään pahaa sinänsä), vaan tavoitteenani on kansainvälisen tason taidot erityisesti blues-tyyppisessä kitaransoitossa. Harjoittelen päivittäin valmennuksen ohella (vapaapäivinä useita tunteja päivässä), ja julkaisen kitara-videoita myös somessa. Aloitin myös laulun tänä vuonna. Laulussa olen vielä vasta-alkajan tasolla, mutta pyrin kehittymään! 

Muut harrastukset, kuten lukeminen ja eränkäynti jatkuvat myös aktiivisena! Ja entäs se oma liikunta? Kyllä, treenaan säännöllisesti (4-5 krt viikossa) ja pidän itseni a) hyvässä lihaskunnossa, b) kestävyyskunnossa, c) pidän kehonkoostumukseni tasolla, jossa rasvaprosentti 9-12% välissä. 


Tavoitteeni vuodelle 2022

Jatkan missioni toteuttamista. Se on se, että vaikutan mahdollisimman monen ihmiseen elämään positiivisesti liikuntatieteen ja urheilu- sekä kehonkoostumusravitsemuksen tutkimustiedon kautta sekä 20 vuoden valmennuskokemuksen kautta. 

Jatkan henkilökohtaista valmennusta täydellä paikkamäärällä ja aloitan säännöllisesti verkkovalmennuksia (lanseereusteknisistä syistä en voi laittaa tähän tarkkoja kokonaismääriä valmennusstarteista) 

 • Harjoittelen lihaskuntoa vähintään 3 kertaa viikossa, tähdäten vähintään 10-12 viikoittaiseen harjoitussarjaan isoille lihasryhmille ja vähintään 6-8 sarjaan pienemmille lihasryhmille. Lihasmassan kasvutavoitteet ovat minulla a) rintalihaksissa, b) ojentajissa, c) takaolkapäissä ja d) reisissä kautta linjan, sillä pari vanhaa vammaa ovat hidastaneet kehittymistä siellä. 

 • Harjoittelen kestävyyttä vähintään 2 kertaa viikossa. 

 • Harjoittelen nopeutta ja räjähtävyyttä voimaan tai kestävyyteen yhdistettynä vähintään kerran viikossa 

 • Harjoittelun liikkuvuutta dynaamisilla voimisteluilla päivittäin (kestot 2-5 min) 

 • Syön omaa 6 kultaista ravitsemusperiaatetta sekä 4 sormen aterianrakennusmalliani noudattaen jatkuvasti ja pidän painoni alle 80 kg tason ja samalla rasvaprosenttini alle 12% tason koko vuoden. Kesä- ja rantakauden aikana pyrin alle 10% tasoon. HUOM! Käytän itse täysin samoja pariaatteita terveelliseen ja kehonkoostumuksen ylläpitävään ravitsemukseen kuin asiakkaani. Ja ei, EN ole helposti hoikkana pystyvä ja aina hoikkana ollut "ihmelapsi". Päinvastoin, jos olet esim. lukenut kirjani, tiedät, että olen ollut aikoinaan 30 kg ylipainoinen. 

 • Jatkan kitaransoiton harjoittelua tavoitteena soittaa vähintään 10 keikkaa vuonna 2022. Tavoitteenani on myös ottaa säännöllisiä tunteja "maestro" Teemu Viinikaiselta useimpina viikkoina, Teemun aikataulusta ja omista reissu-aikatauluistani riippuen. 

 • Jatkan laulun harjoittelua tavoitteena kehittyä jatkuvasti ja ottaa yhteensä vähintään 20 laulutuntia. 

 • Pyrin auttamaan myös mahdollisimman montaa liikunta-alan ammattilaista eteenpäin sekä a) kouluttamalla personal trainereita ja ravintovalmentajia että b) konsultoimalla liikunta-alan ammattilaisia sekä puhtaassa ammattiosaamisessa että liiketoiminnallisessa osaamisesssa. 

No niin, tässä tulikin asiaan!

Muuten, onko Sinulla tavoitteita vuoteen 2021? Mielelläni kuulisin niistä, ja tiedätkö mitä? Kun ne tuo julkisiksi, niihin sitoutuu paremmin! :) 

Joten laitapa alle! :) 


Timo 

ps. 

HUOM! Muistutus vielä! Kuten sanottu, haluat tarjota SInulle mahdollisuuden tehdä elämästi tuloksia heti 10.1.2022 alkane! Nimittäin markkinoiden tehokkaimmat työkalut siihen löydät verkkovalmennuksistani. Ja muista, mitä nopeammin toimit ja ilmoittaudut, sitä enemmän etua saat. Tässä lisää valmennuksista: 

4 viikon Pikapolttovalmennus todella tehokasta painonpudotusta ja rasvanpolttoa hakeville: Pikapoltto -valmennus naiset, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.th-valmennus.com/pikapoltto-naiset Pikapolttto -valmennus miehet, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.th-valmennus.com/pikapoltto-miehet 10 viikon vuoroviikkovalmennus tehokasta rasvanpolttoa hyvin erilaisella lähestymistavalla hakeville: Vuoroviikkovalmennus naiset, lisätiedot ja ilmoittautuminen https://www.th-valmennus.com/vuoroviikkovalmennus Vuoroviikkovalmennus miehet, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.th-valmennus.com/vuoroviikkovalmennus-miehet

12 viikon maksimoi lihasmassa sinulle, joka haluat keskittyä nimenomaan lihasten hankkimiseen:


Maksimoi lihasmuodot naiset, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.th-valmennus.com/maksimoilihasmuodot-naiset

Maksimoi lihasmassa miehet, lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.th-valmennus.com/maksimoilihasmassa-miehet
Ei kommentteja: