maanantai 9. joulukuuta 2019

Luukku 9. Yleisön pyynnöstä: Paljastuksia PT:n vapaa-ajasta (ja suorituskyky-ennätyksistä)!


Moikka!

Sain pari päivää sitten mailiin seuraavan viestin:

"Olen seurannut jo pitkään tosi hyödyllisiä ja innostavia blogi-kirjoituksia ja mailejasi. Kiitos niistä! Samoin ”Lihaskasvu ja rasvanpoltto” -kirjasi löytyy hyllystä! Mutta hei, miksi me ei ikinä kuulla Timosta itsestään enempää? Olisi kiva tietää, miten ”PT-Timppa” itse syö, treenaa ja erityisesti myös mitä muuta teet silloin kuin et valmennat ihmisiä kondikseen? :) 

No, tässäpä erinomainen aihe päivän luukuksi! Mutta miksi ei aikaisemmin? No, olen pitänyt pääperiaatteenani toteuttaa missiotani: Auttaa mahdollisimman montaa ihmistä saamaan treenistään parempia tuloksia ja parantamaan elämän laatuaan liikuntatieteen ja 18 vuoden valmennuskokemukseni avulla.
"Sunnuntai-päivä -selfieillä” sun muilla ei ole tämän kanssa oikeastaan mitään tekemistä, joten niitä ei ole pahemmin meikäläisen julkaisuista ole löytynyt 😊

Mutta tehdäänpä tässä siis poikkeus! Nyt kerron mitä teen treenin ulkopuolella.

En laske tähän mukaan mitään valmennukseen tai valmennus-yrittäjyyteeni ja liiketoimintaan suoraan liittyviä asioita. 

Kuva 1. Kondista vuoden 2011 ja 2012 vaihteesta. Tämä juttu EI keskity treenaamiseeni ja ruokailuuni,  mutta jutun loppupuolella kerron suorituskyky-ennätyksistäni ja rasvaprosenttini tässä kuvassa :) 


Meikäläisen vapaa-aika: Musiikki ja soittaminen intohimona!


Tärkein vapaa-ajanharrastukseni on musiikki. Olen soittanut kitaraa teini-iästä. Soittaminen on ollut minulle aina ”positiivinen pakkomielle”. Kitara on kädessä joka päivä. Poislukien koulutuskeikkani, tosin sinnekin otan usein kitaran mukaan ja harjoittelen, kun duunit on tehty.

Sekä soittamisessa että musiikin kuuntelussa olen niin kutsutun ”juuri-musiikin” ystävä. Soitan ja kuuntelen etupäässä bluesia, 50-luvun rock’n’rollia, rockabillyä, jazzia, countryä ja 60 -luvun blues rockia tyyliin Cream, Jimi Hendrix ja Jeff Beck Group. Musiikkimakuni taipuu kyllä myös esim. 70- ja 80 -luvun hard rockin ja heavyyn, mutta niitä en itse soita ja harvemmin kotona kuuntelen. Mutta jos Deep Purplen ”Highway Star” tai Kissin ”Lick it Up” tulee radiosta, en vaihda kanavaa, vaan lisään volyymiä!

Soittoharrastukseni on aina ollut äärimmäisen vakava.  Erityisesti ennen yliopisto-opiskeluani ja sen jälkeistä melko suurta työmäärää soitin joskus jopa 6-8 tuntia päivässä ja jopa 30-40 keikkaa vuodessa, useissa eri bändeissä.


Viimeisen parin vuoden aikana olen aktivoinut soittoharrastustani voimakkaasti. Loppukesästä täysin harrastuspohjaisen youtube-kanavan aiheen ympärillä. Päätin myös systematisoida oppimistani ja harjoitteluani ja aloin ottaa säännöllisiä kitaratunteja tänä syksynä.

Minulla oli ilo ja kunnia onnistua saamaan kitaransoiton opettajakseni Suomen jazz-kitaristien ehdottomaan eturiviin kuuluva Teemu Viinikainen. Odotan jo innolla seuraavaa tuntiani loppuviikosta!

Kuva 2. Harraste-youtube -kanavalleni teen lyhyitä kitara-oppitunteja, joissa opetan rakastamieni mestareiden kitarakikkoja ja tekniikoita. Kuva jaksosta, jossa opetan englantilaisen country-kitara -virtuoosin, Albert Leen kikkoja.  Jos haluat vilkaista, kanavan löydät täältä. Eränkäynti virkistää ja vie perusarvojen äärelle


Olen harrastanut pienestä pitäen kalastusta ja metsästystä. Tämä homma kulkee ”verenperintönä”.  Ukkini ja iso-ukkini äitini puolelta saivat merkittävän osan toimeentuloa ja päivittäistä ravitsemusta merroilla, rysillä, verkoilla ja nuotalla tapahtuneesta kalastuksesta. Harrastan kalastusta kesällä ja talvella. Virvelillä, pilkillä, ongella, verkoilla ja katiskoilla.

Metsällä ole kulkenut ”vaahtosammuttimen” kokoisesta ensin enoni perässä ja myöhemmin itsekseni. Metsästäjä-tutkinnon suoritin 11 vuotiaana. Jotain myös valmennuksessa ja musiikissa esiintyvästä, jopa pakkomielteen omaisesta intohimostani aiheeseen kertoi se, että tälle 5 -luokkalaiselle nassikalle napsahti metsästäjän tutkinnon kokeesta koko porukan parhaat pisteet, vaikka muiden tutkinnossa olleiden ikäjakauma oli 18-50+ vuotta.

Kuva 3. Haukisaalista viime syksyltä. Tämä perusmukava pari kiloinen tarttui Mepps Angliaan, joka on yksi kaikkien aikojen suosikkivieheistäni. Tykkään (normaalista poiketen) savustaa hauet. Hauki on loistava savukala! Myös tämän hauen savustin. 


 Nämä molemmat harrastusmuodot ovat kovin ”peri-suomalaisia” ja niiden äärellä tuntee olevansa ikään kuin osa isoa jatkumoa ammoisten aikojen ja kalliomaalausten ajan pyyntikulttuurista nykypäivään.

Myös monet asiakkaistani kalastavat ja metsästävät. Treenin lomassa on mukava kertoilla kala- ja metsäjuttuja, pienellä ”lapinlisällä” tai ilman!

Siinä tärkeimmät vapaa-ajan aktiviteettini. Tämän lisäksi tykkään lukea. Alan kirjallisuutta toki, mutta sen lisäksi esimerkiksi historiaa ja käytännön taloustiedettä. Toisesta ääripäästä löytyvät suosikkini jo alle 10 vuotiaasta, eli Tex Willer ja Korkeajännitys! :) No entäs se oma treeni? Miten PT itse treenaa.. ja syö?


Tätä kysytään minulta aika usein. Avaan tätä mieluusti joskus enemmänkin. Taustallani on monenlaista kilpa- ja kuntourheilua. Sellainen kohtuu monipuolinen voima-, räjähtävyys-, nopeus-,  kestävyys-, lihasmassa – ja kireystaso on tullut aikoinaan saavutettua: Maastaveto 215 kg, kyykky 180 kg, penkki 125 kg, vauhditon pituus 305 cm, 100m sähköaikana kilpailuissa 11,97 (vastaa noin 11,7 käsiaikaa ja 11,5 ”oman lähdön”/kaveri kellottaa aikaa), maksimaalinen hapenottokyky suoralla testillä mitattuna 58,6 ml/kg/min, rasvaprosentti  kiristelyvaiheessa 7,2.


Nykyään treenini on lähinnä terveyskuntoilua ja terveysvoimailua. Tämä siksi, että olen viime vuodet panostanut niin kutsutusti 110% valmennukseen. Ja silloin jostain on tingittävä. Ja se on ollut erittäin systemaattinen oma treeni. Ja isot oman treenin kautta tulleet oppimiset ja käsitys erilaisten fyysisten suoritusten tekemisestä ja vaatimuksista ovat kyllä kivasti selkäytimessä!

Samoin ruuista kerron lisää myöhemmin, eli pysy kuulolla!

Jäikö jotain puuttumaan..? Ehkä.. Mutta.. Ihmissuhde-juttuja tästä nyt ei valitettavasti löydy. Vedän aina jonkin rajan ammatti-minäni ja yksityis-minäni välille -kiitos ymmärryksestä!  😊

Mukavaa iltaa, huomenna jatketaan! :) 


Timo 

Aloita tie tuloksiin: www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: