sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Luukku 22. Sama kalorimäärä roskaruokaa lihottaa jopa 10% enemmän kuin terveellinen ruoka! Kalori ei olekaan kalori!

Rasvanpoltossa energiatasapaino ratkaisee. Kyllä. Jos et syö vähemmän kuin kulutat, rasva ei pala. Mutta..

Jos jotain olen tässä 18 vuoden aikana personal training-työssä havainnut, isot perusperiaatteet sisältävät PALJON pieniä yksityiskohtia. Yksityiskohtia, joiden takia pelkkä "insinöörilogiikka" ei tulosten teossa aina riitä.

Yksi insinöörilogiikan suosikkiväite on: "Kalori on kalori. Ruuan laadulla ja koostumuksella ei ole vaikutusta rasvanpoltto- tai painonhallintatuloksiin, jos kalori- ja makromäärä on sama!"

Tähän perustuu myös tietyissä piireissä suosittu IIFYM (If It Fits Your Macros)-lähestymistapa, jossa kaikkien ruokien kalorit ovat samanarvoiset ja halutessan voi napostella lähinnä pullaa ja proteiinijauhetta rasvanpolttovaiheessa.

Tässä luukussa kerron eräästä tutkimuksesta, joka sinun kannattaa HETI tsekata, jos tavoitteenasi on polttaa rasvaa, kiinteytyä, laihtua tai ylläpitää rasvanpolttotulokset.

Nimittäin pelkkä kalorien tsekkaaminen ja niiden kerääminen heikkolaatuisesti ruuasta lihottaa enemmän, VAIKKA kalorimäärä olisi sama.

Kalori ei ole kalori, jotan katso mitä suuhusi laitat! Mutta entä 10%, eihän se nyt niin iso vaikutus ole? Eikö? Jos kroppasi nappaa aterialta jopa 10% enemmän kaloreita talteen, sillä on valtava merkitys siihen, miten hyvin saat tuloksia rasvanpoltossa tai kuinka helposti pysyt hoikkana! Jos voisit valita vaikkapa 2500 kcal tai 2750 kcal painonhallintavaiheessa, veikkaan että valitsisit mieluummin pitkähköä kävelylenkkiä vastaavan lisäkulutuksen pelkästään valitsemalla terveellisiä ruokia!

Tässä vlogi-videossa kerron, miten ja miksi sama kalorimäärä paperilla lihottaa jopa 10% enemmän, jos valitset heikkolaatuista ruokaa! 

Huomenna jatketaan! :) 


Timo HaikarainenAloita tie tuloksiin: www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: