perjantai 13. joulukuuta 2019

Luukku 13 & 14. Mitä joulun herkuttelu OIKEASTI tekee kehollesi? Tässä tarkka vastaus!

Kysyin eilen ehdotuksia tämän joulukalenterin aiheiksi. Sain niitä todella paljon, kiitos kaikille!  Käyn niitä mahdollisuuksien mukaan läpi tulevissa luukuissa sekä myös joulun jälkeen. 

Paula lähtetti erittäin ajankohtaisen kysymyksen joulun ruokailuista. Se mietetyttää ja jopa ahdistaa monia -eikä ihme. Juuri koskaan ei kerrota, mitä kehossa tarkalleen tapahtuu herkuttelun aikana. Annetaan vaan epämääräisiä 80/20, syö joustavasti ym. kommentteja. Tässä Paulan kysymys: 


"Kiinnostaisi kuulla näin pyhien ( ja herkuttelujen) alla, miten nämä muutamien päivien juhlapäivät jouluruokailuineen ja jälkkäreineen  vaikuttavat aineenvaihduntaan ja lihaksiin .
Jos muuten syö terveellisesti ja hyvin ( ja tietysti on ahkera treenaaja) niin voiko joulunpyhien aikaan "tehdä hallaa" pahastikin itselleen?"

Vastaan alla olevassa vlogi-videossani, mitä kehossasi tarkalleen tapahtuu kolmessa eri aikajaksossa herkuttelun aloittamisen jälkeen. Usein tähän kysymykseen lauotaan ”asiantuntijakommentteja” tyyliin ”on tärkeämpää mitä syöt uudenvuoden ja joulun välissä kuin joulun ja uuden vuoden välissä” ja ”Ota vaan rennosti!”.

Mutta eivät nämä ole mitään asiantuntija-kommenttaja. Ne voisi yhtä hyvin antaa naapurin reiska tai raija. Samoin ne lisäävät usein aiheeseen liittyvää vaihtelevan asteista hämmennystä ja jopa ahdistusta. Ja samalla unohdetaan upea tutkimustyö ja -tieto, joka oikeasti antaa tähän kunnollisia vastauksia... 


Joten tsekkaa tästä video, jossa kerron, mitä jouluherkuttelu tekee kehollesi, ja mitä strategiaa käytän yleensä asiakkaideni kanssa joulun ajan herkuttelujen suhteen

Muuten, haluatko täsmällisen strategian herkkupäiviin, "cheat day" -syömiseen, rasvanpolttotaukoihin -strategian, jolla teet poikkeuksellisia rasvanpoltto- ja laidutustuloksia ilman uupumista, väsymistä ja kyllästymistä? Joko itselläsi tai asiakkaallasi? Vilkaise vielä tämä video (klikkaa ikonia 2 kertaa)!Lue lisää hyppää mukaan videossa mainitsemaani seminaariin täältä! 


Mukavaa päivää!

Timo Haikarainen


Aloita tie tuloksiin: www.th-valmennus.com 

Ei kommentteja: