keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Onnistumisia -Osa 1. Usko itseesi, aloita jo tänään!


Tässä ammatissa asiakkaiden onnistumiset antavat parhaat fiilikset. Työn merkityksellisyys tulee esille juuri niiden kautta ja ne ovat suuri syy siihen, että nautin työstäni 11 vuoden jälkeenkin enemmän ja enemmän.  Olen todella ylpeä näistä mainioista asiakkaistani, jotka tekevät päivittäin tahollaan työtä upeasti tsempaten! Haluan jakaa seuraavassa kaksi innostavaa tarinaa muutoksesta. Toivon, että ne antavat myös sinulle potkua aloittaa matkasi kohti unelmaasi, tai jatkaa jo aloittamaasi matkaa! Toisessa osassa käyn läpi lisää muutoksia ja katsomme, mitä konkreettisia tekijöitä muutosten takana on. 

Ulkomuoto on mukautuva, sinä voit sen muuttaa!


Annaliisan kehonmuokkaus. Kirjoitin aikaisemmin elokuussa SATS personal trainerin, Annaliisa Lukas-Kyllösen kropanmuokkausprojektista . Kevät-talvelle 2011 Annaliisa päätti aloittaa kropan muokkaamisen. Tapasimme silloin SAFE personal trainer –koulutuksessa, jossa olin kouluttajana ja Annaliisa opiskelijana. Annaliisa tiputti aluksia painoa 19 kiloa tammikuusta 2011 kesäkuuhun 2012. Kesällä aloitimme tavoitteelliseen kropanmuokkausprojektiin kohti bikinifitness -kisoja, joka etenee mainiosti. Valmennuksen ohella on ollut mahtavaa seurata Annaliisan kehittymistä liikunta-alan ammattilaisena. Annaliisan kuulumisiin voit tutustua täällä


 Kuva 1. PT -timppa mittaamassa Annaliisan rasvaprosenttia maaliskuussa 2011, jolloin rasvaa oli kehon painosta yli kolmasosa. Toisessa kuvassa Annaliisa lokakuussa 2012, 24 kiloa on pudonnut ja  rasvaprosentti on nyt 17,3!  


Rasva palaa ja keho muokkaantuu nopeasti –ilman itsensä kiduttamista!


Tasan 8 viikkoa sitten aloitimme treeniprojektin loistavalla tsempillä harjoittelivan personal training -asiakkaani kanssa. Arjen energiatasot olivat matalalla ja lisääntyvä rasvan määrä kropassa yhdistettynä heikkenevään kuntotasoon ei ainakaan parantanut fiiliksiä.

Elämässä näemme liian usein lähinnä uhkia -ja syitä sille, miksi emme aloita muutosta. Mutta entä ne mahdollisuudet? Asiakkaani näki mahdollisuuksia ja ryhtyi tuumasta toimeen.

8 viikossa kehosta on sulanut 7,9 kiloa rasvaa ja lihasmassa on kasvattanut samalla kasvanut 1,1 kiloa. Rasvaprosentti on tippunut selkää terveysriskiä kuvaavasta 35,2% tasolta 27,5 % tasolle. Nälässä ei olla kärvistelty eikä lenkillä ravattu aamusta iltaan. Into tekemiseen vain kasvaa. Arjessa riittää energiaa. Kyse on uusien elämäntapojen opettelusta iloisella, positiivisella ja uskoa omiin mahdollisuuksiin kohottavalla tavalla. Mutta opettelua ei yleensä kannata tehdä niin, että näkyvät tulokset vaativat 6-12 kuukautta, ja että ensimmäiset 2 kuukautta opetellaan vain vedenjuomista, koska tämä yleensä lannistaa, ei innosta.


Mitä muutos vaatii -aloittaisitko sinä jo tänään?


  1. Päätöksen
Jos vain haudot elämänmuutoksen aloittamista, mitään ei tapahtu. Mutta silti moni meistä hautoo ja hautoon. Jospa aloittaisit jo tänään? Et vasta vuodenvaihteessa. Kahdessa kuukaudessa voit valtavasti aikaan, kuten edellä huomattiin! Vuoden vaihteessa voit olla vaikkapa 10 kiloa kevyempi tai vähintään 2-3 kiloa lihaksikkaampi sen sijasta, että edelleen hautoisi päätöstä!

  1. Tavoitteet ja suunnitelman

Jos mietit muutosta ja unelmoit siitä, sinulla on jo jonkinlainen tavoite. Laadi ensin konkreettiseen muotoon, esimerkiksi painonpudotus kiloina. Tai vaikkapa kuva sellaisesta kropasta, jonka itsellesi haluaisit. Sitten tarvitset suunnitelman, jota toteutat. Kehittyminen on kiinni pienien tekojen päivittäisestä toistamisesta. Kun toistat oikeita asioita, tuloksia tulee. Väistämättä. Jos toistat vääriä asioita, liikut vähän tai väärällä tavalla ja syöt huonosti, tuloksia tulee edelleen –mutta ne ovat vääränlaisia, liikut kauemmaksi tavoitteestasi. Tulokset ovat myös lahjomaton mittari. Ne kertovat, teetkö oikeita asioita.

  1. Vahvan uskon itseesi

”Uskoitpa onnistuvasi tai epäonnistuvasi olet useimmiten oikeassa”. Klisee, mutta samalla täyttä totta. Puhu itsellesi positiiviseen sävyyn. Haali ympärillesi positiivisia, sinua kannustavia ihmisiä. Anna itsellesi oikeus muuttaa elämäntapasi, kuntotasosi tai kroppasi ulkomuoto. Tämä kohta on kriittisin, kaikkein tärkein.

Tämä päivä on hyvä päivä aloittaa. Tee yksi konkreettinen teko, joka aloittaa matkasi kohti tavoitettasi. Ansaitset toteuttaa unelmasi! 

Kirjoituksen toisessa osassa tutustumme muihin innostaviin muutoscaseihin ja katsomme, kuinka nopeasti jo kohtalaisen kiinteä kroppa vastaa treeni- ja ruokavalioremonttiin. Toisessa osassa käsittelen myös valmennusfilosofiaa ja käytännön treeni- ja ravintoelementtejä, jotka ovat muutosten takana. Pysy mukana tykkäämäällä ja seuraamalla TH-Valmennuksen facebook –sivuja!

Mainiota keskiviikkoa!

Timo
www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla Facebookissa!

2 kommenttia:

Riika, ReadySteadyGlow kirjoitti...

Aivan mahtava muutos, onnittelut molemmille!

Uskon puhuvani monen muunkin puolesta sanoessani, että jäämme innolla odottamaan lisäinfoa :)

Riika
www.ReadySteadyGlow.Blogspot.fi

Timo Haikarainen kirjoitti...

Kiitos, Riika! Kohta tulee infoa :) Palataan pian!

Timo