keskiviikko 21. marraskuuta 2012

PT-Timpan hatunnostoja, osa 2. Blogit

Reilu kuukausi lupasin palata tähän asiaan blogien tiimoilta. Aika on vierähtänyt käytännön valmennuksen ja koulutuksen parissa. Asiakkaani tekevät hienoa työtä super-tuloksien eteen (tästä lisää pian täällä blogissa) ja SAFE -PT -koulutettavat kehittyvät silmissä (tekstin lopussa lisää tästä). Nyt kuitenkin blogien pariin. Blogosfääri kasvaa koko ajan ja tiiviin "käytännön kenttätyön" keskellä en ehdi seuraamaan blogeja aivan haluamallani tavalla, mutta seuraavassa muutama ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuttavuus tältä alueelta, hyviä lukuhetkiä!
Lihastohtori: Blogia pitää tutkijatohtori Juha Hulmi. Tutkittua, jämäkkää asiaa lihaksiin liittyvistä asioista. Juhan jutuissa valtava tietomäärä yhdistyy selkeään ja humoristiseen ilmaisuun. Pidän erityisesti siitä, että Juhan ilmaisu perustuu vakaaseen tieteelliseen näyttöön, mutta hän onnistuu silti säilyttämään avoimen näkökulman ”vaihtoehtoisiin” tai vähemmän tutkittuihin ratkaisuihin. Mukana on myös mielenkiintoisia vieraskirjoituksia. Juhan kohdalla tutkimusmenetelmien ja tutkimusasetelmien realiteettien tunteminen syventää myös näkökulmaa verrattuna nettiabstrateja siteeraaviin, enemmän maalikkopohjalta kirjoitettuihin blogeihin.

Pronutritionist Reijo Laatikainen: Tutkittuun tietoon perustuvaa, kiihkotonta ja huuhaata sisältämätöntä asiaa ravitsemuksesta. Erittäin laadukas ja mielenkiintoinen blogi.

Pöperöproffa. Patrik Borg: Patrik kirjoittaa akateemisena asiantuntijana maallikolle hyvin ymmärrettävää tekstiä. Arvostan myös Patrikin käytännön kokemusta. Joskus netin ”tietopankkien” vinkit ja painotukset paljastavat melko nopealla silmäyksellä heidän vähäisen käytännön valmennus- tai ravitsemusneuvontakokemuksensa –ainakin tuloksellisen sellaisen. Patrikin vinkeissä tulee esiin se, että mies tietää, mikä on pitkäjänteisen painonhallinnan kannalta oikeasti tärkeää. Patrik kirjoittaa ravintoasioista myös SuomiMies -blogiin.

Jussi Riekki: Jussi kirjoittaa mielenkiintoisista, ravitsemukseen painottuvista aiheista. Jussi tuo teksteissään esiin monia vaihtoehtoisia ruokailumalleja, kuten pätkäpaastoja.

Super-Sets –blogia pitää Jukka Mäennenä. Blogissa on esimerkiksi synteesiä jenkkiläisten voimavalmentajien näkemyksistä ja kirjoituksista sekä koottua pohdintaa harjoitteluun liittyvistä aiheista.

Totuus löytyy raudasta -blogia pitää Marko Suomi. Marko on kahvakuulaurheilun asiantuntija, mutta kirjoittaa mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä juttuja harjoittelun ja hyvinvoinnin ympäriltä.  


Treeniblogit

Päiväkirjamaiset treeniblogit ovat mielenkiintoisia ja antavat motivaatiota omaan harjoitteluun. Niitä lukiessa on hyvä muistaa, että ne ovat katsaus yhden ihmisen harjoitteluun. Joten se, mikä sopii harjoittelumielessä blogin kirjoittajalle, ei välttämättä sovi blogin lukijalle. Jätän tässä varmasti moni laadukkaita treeniblogeja mainitsematta. Syy on yksinkertaisesti se, että valitettavasti aikani riittää vähänlaisesti niiden seuraamiseen.


Rakkaudesta rautaan –blogia pitää kehonrakentaja Kerttu Koitila. Kirjoitukset alkavat puhuttelevilla mietelauseilla ja positiivista asennetta piisaa! Mukana on innovatiivisia liikevariaatioita.  


Tyttö Sinä Olet Vahva –blogia pitävät Anu Lehtoranta ja Minna Ahmonsaari. He kirjoittavat huumorilla höystettynä body-lajien treenaamisesta.

Lisää luvassa!
Monia laadukkaita blogeja jäi vielä ulkopuolelle, mutta päivittelen blogiini pikku hiljaa lisää linkkejä. PT -Timpalle saa myös vinkata omastaan!


Muista oma linjasi!

Harjoittelusta on olemassa lukuisia näkemyksiä. Myös toimivia harjoittelutapoja on valtava määrä. Tämän kirjoitussarjan ensimmäisessä osassa käsittelin kirjallisuutta. Muista tutustua myös siihen. Kirjoissa tieto on isompina, järjestemällisinä kokonaisuuksina kuin internetissä. Treeniblogeja lukiessa pitää muistaa yksilöllisyys ja pitkäjänteisyys –keskity 100% siihen, mitä nyt teet. Hae blogeista inspiraatiota, mutta jos poukkoilet treenityylistä toiseen parin viikon välein ja huomaat keskittyväsi jonkun muun harjoitteluun enemmän kuin omaasi, ota pieni aikalisä ja tarkenna fokustasi omaan tekemiseesi! J

Tsemppi treeniin!

Timo
www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla facebookissa!

ps. Jos olet haaveillut ryhmäliikuntaohjaajan tai Personal Trainerin työstä, varaa kalenteriisi aikaa tulevalle lauantaille, 24.11.2012. klo 12 alkaen. Silloin järjestämme SATS Leppävaarassa SAFE Career Day -tapahtuman, jossa kerromme liikunta-alan työstä, työmahdollisuuksista sekä SAFE -koulutuksista. Pääset myös vilkaisemaan käytännön koulutusta mainion kurssin kanssa, jonka oppilaat kehittyvät huimaa vauhtia PT -Timpan "hellässä" huomassa! Lisätietoja saa myös minulta 0400 472 853.

1 kommentti:

Marko Suomi kirjoitti...

Kiitos tästä kunniasta!