maanantai 4. joulukuuta 2023

Luukku 4. Kuinka todennäköistä on olla "Fit Fat", eli terve lihava? Vastaus voi lyödä sinut ällikällä...

 Moi!

Kysymyksiä ja ehdotuksia joulukalenterin luukuiksi on tullut runsaasti, kiitos niistä!

Tänään perkaan seuraavan kysymyksen:

"Mitä mieltä olet väitteestä että paino ei kerro mitään ihmisen terveydestä?" 

Mielipiteet ovat mielipiteitä. Minullakin on sellainen. Mutta pyrin omalla alallani laatimaan mielipiteeni a) vallitsevan tutkimusnäytön konsensuksen ja b) 21 vuoden ja yli 30 000 vedetyn PT-treenin perusteella ja EN missään nimessä suostu, eikä minun, luojan kiitos, ammatillisesti tai taloudellisten seuraamusten pelossa tarvitse silotella mielipiteitä "ajan hengen" tai kovempaa huutavan "some-influencerin" mielistelemiseksi. Kerron siis asiat niin kuin ne ovat, totuus on keskeinen ydinarvo toiminnassani. 

Vastaan siis kysymykseen alla videolla, siltä selviää muun muassa:

  • Kuinka todennäköistä on olla "Fit Fat"? 
  • Miksi tämä luku voi olla harhaanjohtava? 
  • Jos lihava ihminen alkaa liikkua ja syödä terveellisemmin, mitä tilanteelle tapahtuu? 


Video: Kuinka todennäköistä on olla "Fit Fat", eli terve lihava? 






Mukavaa iltaa!

ps. Jos kaipaat treeni- ja ravintosuunnitelmaa, jolla karistat ylimääräiset kilot joko terveys- tai ulkomuotosyistä, laitoin joulukalenteri edulla tarjolle verkkovalmennuksiani. Löydät ne alla olevasta linkistä :) 

Huom! Muista joulukalenteri-etusi verkkovalmennuksiini, alla linkit valmennuksiin. HUOM! Nyt valmennuksista riippuen luvassa on jopa yli 60% etuja normaalihintoihin, joten toimi NYT! Näillä teet tuloksia joko HETI tai tammikuussa!!!

1) Pikapoltto: Voin vakaalla rintaäänellä sanoa, että tämä on markkinoiden tehokkain rasvanpolttomenetelmä. Jos haluat tuloksia nopeasti, turvallisella tavalla ja lihasmassasi säästäen, katsopa tämä (info- ja ilmoittautumissivuilla melkoisia esimerkkejä tuloksista!)  


2) Yläkroppa-alakroppa -valmennus: Tässä valmennuksessa laitat kehittämäni, uniikin treenimenetelmän tekemään lihaskasvu- ja rasvanpolttotuloksia todella tehokkaasti! Voit myös keskittyä pelkästään lihaskasvuun ilman rasvapolttoa, siihen on materiaalit valmennuksen sisällä! Katsopa tietoa ja esimerkkejä täältä ja MURSKAA tasannevaiheesi! 



3) Sokerina poljalla: Superkoulutus liikunta-alan ammattilaisille ja tavoitteellisille treenaajille: Lihaskasvu ja rasvanpoltto 2.0. on ÄÄRIMMÄISEN kattava verkkokoulutukseni, jossa opit kaiken tarvittavan lihaskasvusta ja rasvanpoltosta. Mukana on KOKO VUOSIMALLI jatkuvaan tulosten tekoon. Tämä onkin ollut sekä tavoitteellisten treenaajien että liikunta-alan ammattilaisten suuressa suosiossa (ammattilaisille tämä on todellinen "salainen ase" huomiota herättäviin tuloksiin asiakkailla), Lue lisää linkistä:    https://www.th-valmennus.com/seminaari-x

Sitten vaan toimintaa, mitään ei tapahdu miettimällä! :) 

Timo Haikarainen, LitM 
Aloita tie tuloksiin: www.th-valmennus.com


2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Kiitos, hyviä pointteja! Haluaisin tuoda esiin myös sen, että sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan terveys on vain yksi (toki tärkeä) markkeri terveyden mittaamisessa. Kuten sinäkin valmentajana varmasti tiedät, täydellisen tikissä kunnossa oleva ihminen saattaa voida todella huonosti. Hänellä voi olla aivokemiat ja hormonitasot ihan sekaisin ja olo karsea, vaikka ulkokuori olisi muiden silmiin upea. Ja toisaalta reilusti ylipainoinen henkilö saattaa olla elämäänsä hyvin tyytyväinen, kokea itsensä energiseksi ja vahvaksi jne.

Minusta tämäkin näkökulma on tärkeä tuoda esiin, koska kaikista ei tule huippukuntoisia ja toisaalta huippukuntoisena ei tarvitse kokea epäonnistuneensa, jos timmi kroppa ei tuonutkaan täydellistä hyvinvointia. Meidän kokonaisterveys koostuu niin monista asioista!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta!

Timo Haikarainen kirjoitti...

Hei Kati! Tottakai ymmärrän terveyden holistisen luonteen. Täydellisessä tikissä oleva ihminen voi voida huonosti jollain osa-alueella, kohtalaisessa tikissä oleva voi samoin voida huonosti jollain alueella, erittäin huonossa tikissä oleva voi voida huonosti jollain alueella.

silti tuo päättely että "voi olla poikkeuksia" ei oikein ole loogisen tarkastelun kautta kovin kestävää. Asiaa tulee tarkastella väestötasolla, ja sitten kun on yksilöstä kyse, katsotaan yksilötasoa ja mikä tilanne siellä on. Muuten valutaan kohti post-modernismia, jossa "totuutta ei ole" ja "jokaisella on oma totuutensa" ja järkeä ja logiikkaa kyseenalaistetaan eikä pidetä yleispätevinä, mikä on kritiikittä sovellettuna ÄÄRIMMÄISEN haitallista rationaalisen ajattelun ja päätöksenteon kannalta.

Vaikka aihetta yrittää pyörittää "post-modernilla" lähestymistavalla vaikka mistä kantista (ja mitä valitettavan paljon nykyään tehdään), ei päästä pakoon sitä, että lihavalla on esimerkiksi 10-12 kertaa normaalipainoisia suurempi riski sairastua diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, lihavia mutta äärimmäisen kovaa treenaavia urheilijoita tutkimalla on heillä havaitaan yleisesti insuliiniresistenssi yleisenä (väite, että liika rasva ei haittaa jos treenaa ja syö ok terveellisesti, mikä on pötyä).

Näitä faktoja ei pääse pakoon sillä, että "voi olla ylipainoisia jotka voivat hyvin ja voi olla kireässä kunnosssa olevia, jotka voivat huonosti". Voin taata, että olen pohtinut aihetta hyvin syvällisesti, enkä voi elää ajatuksen kanssa, että pohdinta jätetään tasolla, jota kuvaan tätä lausetta edellisessä lauseessa.

Lisään toki, että siitä on vahva näyttö, että LIIAN rasvan kroppa altistaa myös lukuisille terveysongelmille. Mutta sellaiseen ei pidä pyrkiäkkään, eikä "rannalla hyvältä" näyttässä kropassa tällaista ilmene tutkitusti käytännöllisesti koskaan. Sen sijaan kehonrakennus- ja fitness-kisakunnossa, anoreksiassa ym. käytännössä aina.

Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle :)

Timo