lauantai 14. elokuuta 2010

Valmentajan sapuskat -osa 3.

Terve taas!

Työmatkakiireet estivät blogipäivitykseni viikolla, mutta jatketaan nyt blogisarjaa, jossa käyn läpi tyypillisen päiväni ruokailut ja kommentoin yhtä ateriaa yhtenä päivänä. Loppuviikosta myös näemme, paljon energiaa ja suojaravintoaineita päivän aikana kertyy. Nyt vuorossa on iltapäivän välipala:

3.8.2010

Välipala klo 14:00

· 2 dl mustaherukoita
· 0,75 dl proteiinijauhoa
· 0,25 dl maapähkinöitä
· 3 dl vettä

Valmistus: Lisää marjat, proteiinijauhe ja maapähkinät kulhoon tai kannuun ja sekoita tehosekoittimella.

Iltapäivän välipala ratkaisee pitkälti, kuinka syöminen sujuu illalla ja kulkeeko illalla tehty harjoitus vai ei. Treenaan niin personal training- kuin fysiikkavalmennus -asiakkaitani useimmiten iltaisin, ja harjoitusta edeltävän välipalan tärkeys on tullut todistettua kymmeniä kertoja -niin hyvässä kuin pahassakin. Jos töiden jälkeen on vuorossa harjoitus, ovat paukut varmasti lopussa, jos edellinen ateria on tullut syötyä klo 11-12. Ajoita välipala noin 2 h ennen treeniä, jos treenaat noin klo 16-17, ennen päivällistä.


Jos välipalan jättää väliin, on illalla yleensä kiljuva nälkä. Silloin päivällisellä tulee syötyä turhan paljon, ja napostelu yleensä jatkuu pitkin iltaa. Siksi välipala on tärkeä myös lepopäivinä.


Oma välipalani koostui taas pirtelö/smoothie –tyylisestä, marjapohjaisesta ratkaisusta. Osittain pakon sanelemana, sillä jääkaappini oli melko tyhjä. Hmm.. aterioiden suunnitteluni oli näemmä jäänyt hieman puolitiehen ennen edellistä kauppareissuani!

Hiilihydraatin lähteenä välipalallani ovat marjat ja pähkinät, joista tosin hiilihydraatteja tulee jälleen melko rajoitetusti.

Proteiinin lähteenä on heraproteiini, jota yleensä käytän kerran päivässä. Tänä päivänä poikkeuksellisesti useammin. Vaikka hera onkin pullollaan terveellisiä aineita, ovat muut proteiininlähteet myös pullollaan suojaravintoaineita, joten yhden kortin varassa ei kannata pelata proteiinin lähteidenkään suhteen.

Rasvan lähteenä toimivat pähkinät. Optimaalisin rasvahappokoostumus on saksanpähkinöissä, mutta itse käytän välillä myös maapähkinöitä. Pirtelöissä ne antavat myös mukavasti makua ja ruokaisaa tunnetta. Pähkinöissä on runsaasti energiaa, mutta pieninä annoksina ne ovat erinomaista ja ravitsevaa ruokaa. Niissä on hyviä rasvoja, proteiinia ja suojaravintoaineita.

Jos et vielä syö säännöllisesti välipalaa iltapäivisin, lisää se ohjelmaasi. Takaan, että vireystilasi nousee iltapäivän viimeisinä tunteina, treenisi tehostuvat ja syömisesi myös illassa järkevöityy!

Seuraavaksi jatketaan päivällisellä!

Timo
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: