sunnuntai 8. elokuuta 2010

Valmentajan sapuskat –osa 2.

Moi kaikille!

Annan säännöllisesti ravintovinkkejä, sillä terveellinen ruokavalio on avain niin tehokkaaseen laihduttamiseen, kiinteytymiseen kuin suorituskyvyn parantamiseenkin. Periaatteenani on ”practise what you preach”, eli pyrin syömään myös itse antamieni oppien mukaan. Tämän viikon aikana käyn läpi tyypillisen päiväni ruokailut ja kommentoin yhtä ateriaa yhtenä päivänä. Loppuviikosta myös näemme, paljon energiaa ja suojaravintoaineita päivän aikana kertyy. Jatketaan päivän toisella aterialla, eli lounaalla:

3.8.2010

Lounas klo 11:00
· 250g marinoituja lohisuikaleita
· 2 kpl tomaatteja
· Puolikas kurkku
· 1 porkkana
· 150 grammaa tuoretta ananasta
· Kahvi maidolla

Valmistus: Paista lohisuikaleet pannulla, pilko kasvikset lautaselle (raasta porkkana), nautiskele!

Lounas takaa jaksamisen loppupäiväksi. Kitsasteleminen lounaalla on varma tapa kerätä nälkää illaksi, mikä yleensä kostautuu paitsi naposteluna myös heikkona työ- ja treenitehona myöhemmin iltapäivällä ja illalla.

Oma lounaani koostuu useimmiten lihan, kalan tai kanan sekä monipuolisen kasviskattauksen yhdistelmästä. Useimmille tällainen lounas sopii loistavasti. Liian usein erityisesti kasvikset jäävät lapsipuolen asemaan. Pieni salaattilautanen syödään puoliksi ja iso lautanen täyttyy hyvin energiatiheällä pääruualla. Kohtalainen ratkaisu kovaa treenaavalle urheilijalla, heikonlainen istumatyötä tekevälle kiinteyttäjälle tai laihduttajalle.

Hiilihydraatin lähteenä lounaallani on ananas sekä muut kasvikset, joista tosin hiilihydraatteja tulee melko rajoitetusti. Mutta kuten sanottu, söin ko. päivänä tarkoituksella niukemmin hiilihydraatteja.

Proteiinin lähteenä lounaalla on lohi. Rasvaisesta kalasta saa tärkeitä omega-3 rasvahappoja ja kala on myös mainio d-vitamiinin lähde.

Rasvan lähteenä on myös lohi. Muut ruoka-aineet eivät juuri rasvaa sisälläkään.

Lounas on siis tärkeä ateria töissä jaksamisen, loppupäivän syömisenhallinnan sekä illan treenin onnistumisen kannalta. Yleensä lounaalla kitsastellaan hieman liikaa syömällä joko erittäin kevyt keitto tai salaatti. Pientä kitsastelua kannattaa mieluummin päivällisellä, erityisesti jos illalla ei treenata.

Seuraavaksi jatketaan iltapäivän välipalalla!

Timo
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: