tiistai 14. elokuuta 2012

PT:t yhteistyössä -tähtihetkiä unelma-ammatissa!


11 viimeisintä vuotta elämässäni ovat olleet kokonaisuudessaan mainioita. Mainioita siksi, että olen päässyt toteuttamaan itseäni ammatissa, joka on minulle se mieluisin kaikista –todellinen intohimo. Paljon on tullut koettua ja nähtyä. Suuri tyydytys työssä tulee tietysti siitä, kun pystyn auttamaan upeita asiakkaitani loistaviin tuloksiin. Mutta nykyään todella paljon myös siitä, että saan auttaa uusia ihmisiä tälle alalle, unelmiensa työn pariin, ja sitten kehittymään ammatissaan!


Nykyään noin 40% asiakaskunnastani koostuu Personal Trainereista ja muista liikunta-alan ammattilaisista, jotka haluavat enemmän irti treenistään. Samalla välillemme syntyy usein hedelmällinen, mentor –tyyppinen asiakassuhde. Autan heitä parempiin tuloksiin treenissään ja samalla käymme ammatillista ajatustenvaihtoa. 

PT:t yhteistyössä -tuloksia tulee!


Eräs asiakkaistani on SATS –Personal Trainer Annaliisa Lukas-Kyllönen. Annaliisan kanssa aloitimme treenit 30.6.2012. Vaikka lomakausi oli juuri alussa, Annaliisa päätti jatkaa tehokiinteytystä niistä hyvistä tuloksista, joihin hän oli jo itse päässyt.

Kesä oli Annaliisalle kiitollista aikaa treenata, sillä ryhmäliikunnan aiheuttama fyysinen kuormitus oli mitätöntä. Pitkän tähtäimen tavoitteena Annaliisalla on kisalavat keholajeissa. Aluksi määritimme tavoitteeksi kropan kiinteyttämisen hyvälle lähtötasolle ja suorituskyvyn nostamisen sallaiseksi, että sen pohjalta voi ponnistaa mihin vaan. Näiden suuntaviivojen perusteella teimme harjoitussuunnitelman, vedimme kunnon rähinätreenin ja laitoimme ruokavalion toteutukseen.

No, mitä kesällä tapahtui? Nousiko rauta ja maistuiko salaatti, vai vetivätkö kesän kiusaukset Annaliisaa puoleensa? Hänen päättäväisyydellään ja asenteellaan vastaus kallistuu toki ensimmäiseen vaihtoehtoon:

Seuranta elokuun alussa paljasti mukavia asioita reilun kuukauden treenituloksista: 

  • Kiinteytyksen haaste-alue, eli lantio oli pienentynyt 7 cm
  • Kropan rasvaprosentti oli tippunun 23,6% tasolta 19% tasolle.
  • Rasvaa kropasta oli sulanut 3,5 kiloa ja lihasta rakentui samalla Annaliisan edeltävä, säännöllinen salitreeni huomioiden mukavat 0,5 kg. 


Tuloksia ropisi tiskiin nopeudella, joka on lähtötilanne huomioiden lähellä fysiologisia rajoja. Mainiota Annaliisa!Kuva 1. Täältä pesee! Annaliisan käsistä on sulanut mukavasti rasvaa. Lihakset taas muototuvat tiukan voimatreenin myötä. 


Annaliisa teki harrastuksestaan työn


Annaliisa on ohjannut ryhmäliikuntaa jo vuosia, mutta 2011 hän päätti laajentaa repertuaariaan ja napata hanskaa vielä yksilöliikunnan ja tehdä harrastuksestaan vakavasti otetavan ammatin. Hän ilmoittautui vetämälleni SAFE –educationin Personal Trainer –koulutukseen ja on viime syksynä hommat aloitettuaan saanut PT-työn hienosti käyntiin. Nyt hän tsemppaa 23 asiakastaan eteenpäin elämäntapamuutoksissa ja kropan muokkauksessa. Hänen työkuvansa sisältää myös monipuolista ryhmäliikunnan ohjausta.


Tiimityöllä tuloksiin –ja mahtavalla meiningillä!


SAFEn ja SATS -kuntokeskuksen tiivis yhteistyö on tarjonnut käytännössä kaikille SAFEn koulutuksen käyneille PT –ja ohjaushommia SATSilta. Loput porukasta on työllistynyt muihin liikuntakeskuksiin tai oma-ehtoiseen työhön. Kokeneena kehäkettuna on ollut hieno seurata ja tukea tämän porukan kehittymistä PT:nä. Konkarina paras fiilis tulee siitä, kun saa auttaa alalle tulevia tekemään unelmistaan totta. Lisäkoulutukset SATSin porukalle ja jatkuva yhteydenpito ovat mainio keino jakaa omaa hiljaista tietoa näille innokkaille ja motivoituneille liikunta-alan ammattilaisille. Yhdessä olemme ratkoneet monet asiakkaiden kanssa eteen tulleet solmukohdat. Ja AINA opin valtavasti myös heiltä. Mainiota vuorovaikutusta, sanoisin!

Sinustakin ryhmäliikuntaohjaaja tai Personal Trainer? Lähde kohti unelmaasi!


Olen aina sanonut, että jos sinulla on unelma, kannattaa sitä kohti rohkeasti lähteä. Mitä voitat vain miettimällä asiaa? Oma unelmasi voi olla mahtavan fiiliksen tuottaminen muille ryhmäliikuntasalin edessä. Tai ainaiseksi epäonnistujaksi tuomitun ylipainoisen auttaminen normaalipainoiseksi. Kenties se on haastavien kropanmuokkausprojektien parissa työskentely?

Oma hyppyni liikunta-alalle oli paljon pohdintoja aiheuttanut siirto. Mutta sitä siirtoa en ole hetkeäkään katunut. Minun matkani liikunta-alalle alkoi yksityisten koulutustahojen tarjoaman spesifin koulutuksen kautta. Nykyään monet yksityiset koulutustahot tarjoavatkin mainioita teitä liikunta-alalle. Kaikki suurimmat koulutustahot, kuten Trainer4You, FAF, TrainerLab ja Fisaf ovat hyviä vaihtoehtoja. Tiedän sen hyvin, koska tunnen ihmiset ja kouluttajat näiden tahojen takana ja olen tehnyt koulutusyhteistyötä heidän kanssaan.

SATSin porukan kanssa olen puuhannut SAFE Educationin koulutusten kautta. SAFE Education on Ruotsin johtava personal trainer- ja ryhmäliikunta-alan kouluttaja. SAFEn koulutukset ovat Eurooppalaisen kattojärjestön, EHFA:n hyväksymiä. SAFE PT- tai ryhmäliikuntalisenssi ja sen takana oleva osaaminen siis tunnetaan, jos päätät tehdä hommia vaikkapa Espanjan aurinkorannikolla.

Ensimmäiset SAFE –koulutukset vedimme maan mainion ja rautaisen tietotaidon omaavan Mats Lagerqvistin kanssa. Nyt ryhmäliikuntaohjaajille ja PT:lle on kova tarve ja käynnistämme Helsingissä 15.9. uuden ryhmäliikuntaohjaajien ja Personal Trainereiden koulutusputken. Se voi olla sinun paikkasi aloittaa matka kohti unelmiesi ammattia. Se matka kannattaa aloittaa nyt, sillä:

26.8. asti saat koulutuksista ainutkertaisen 50% alennuksen. Paikka kannattaa varata nopeasti, sillä tällä tarjouksella paikat täyttyvät takuulla äkkiä. 

PT-Timppa vastaa mielellään koulutusta ja ilmoittautumista koskeviin kysymyksiin, joten pirauttele ihmeessä 0400 472 853 tai laita viestiä vaikkapa Facebookin kautta! Suosittelen ehdottomasti myös SATS Leppävaarassa 26.8. klo 18 järjestettävää SAFEn Career Day –tapahtumaa, jossa kerromme alasta, sen työllistymismahdollisuukista, palkkauksesta ja siitä, mitä PT:n ja ryhmäliikuntaohjaajan työ käytännössä on. Maksuttomaan Career Day –tapahtumaan voit ilmoittautua täällä:

Tsemppiä viikkoon. Treenatkaa ahkerasti ja älkää antako minkään estää teitä toteuttamasta unelmianne!

Timo
www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla Facebookissa!


ps. Tsekkaa myös SAFE-Education ryhmäliikuntaohjaajaksi keväällä kouluttautuneen Fitnessmalli -valmennettavi, Kirsi Helteen tuoreimmat kuulumiset hänen fitnessmalli -blogistaan. Kirsi suunnittelee myös Personal Trainer -opintoja tulevaisuudessa. 

Ei kommentteja: