keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Joulukalenteri -luukku 1. Helpompaa venyttelyä

Moro!

Blogipäivitykset ovat olleet marraskuussa harvemmassa -loppusyksy on ollut melkoista haipakkaa: tsemppitreenejä asiakkaiden kanssa, uusien Personal Trainereiden kouluttamista SAFE Finlandilla(tänään taas nähdään, PT -kandit!) ja muutamien sangen mielenkiintoisten projektien suunnittelua ensi vuodelle. Mutta nyt tämä blogi sitten aktivoituukin toden teolla! Seuraavat 24 päivää päivitän tänne TH-Valmennuksen joulukalenteria.

Viimeisen kymmenen koutsausvuoden aikana on tullut koettua, kokeilua, näettyä ja luettua kaikenlaista. Nyt ajattelin hieman jakaa näitä kokemuksia. Siksi kirjoitan joka uuden kuntoilu- tai ravintovinkin, jota voi soveltaa omaan kuntoiluusi samantien ja tehdä näin treenistäsi tehokkaampaa ja mukavampaa. Nyt ei emme jaarittele pitkiä teorioita, vaan menemme suoraan asiaan. Nappaa vaan vinkki heti käyttöösi, jos se tukee tavoitettasi. Nopea soveltaminen ja käyttöönotto on tärkeää, kuten olen usein täällä blogissakin toitottanut! No mutta mennään asiaan, ennen kuin tästä aloituksesta tulee liian pitkä! :)

Joulukalenterin luukku 1. Tee venyttelystäsi helpompaa.

Lihasten liikkuvuus on pitkälti kiinni siitä, kuinka paljon hermosto antaa meidän niitä venyttää. Ei niinkään siitä, kuinka paljon itse lihas pystyy venymään. Siksi venyttelyä kannattaa helpottaa "juksaamalla" hermosta, jotta se antaa meidän venyttää lihasta helpommin. Tässä pari vinkkiä, joita voit kokeilla jo seuraavalla kerralla, kun venytät takareisiä(kalenteriin tulee vinkkejä myös muille lihasryhmille):

1. Jalkapohjan hieronta pallolla. Tämä konsti rentouttaa kireimmänäkin rautakangen takareidet. Kirjoitin aiheesta vinkin Ilta-Sanomien "SuomiMiehen liikuntavinkit" -palstalle. Se onkin herättänyt siellä suurta suosia, todennäköisesti siksi, koska tämä vinkki toimii hämmästyttävästi 90% ihmisistä. Vinkki sopii myös naisilla, vaikka onkin julkaistu SuomiMies -palstalla :) Tekstin ja kuvat löydät täältä.

2. Takareisien jänteiden hierominen. Hiero takareisien alaosan jänteitä 10-20 sekuntia juuri ennen kuin aloitat takareisivenytyksen. Voit jatkaa hieromista kevyesti, kun aloitat venytyksen. Näin lihas rentoutuu paremmin. Jänteet näkyvät kuvan alareunassa. Ne tuntuvat selvästi polvinivelen takaosassa, sivuilla.

Huomenna jatketaan, meikäläinen kiiruhtaa nyt Helsingin junaan, koulutushommat ja treenit PK -seudulla kutsuvat!

Timo

Ei kommentteja: