torstai 22. syyskuuta 2011

Tällä tehokeinolla saavutat tavoitteesi!

Meillä kaikilla on jokin syy liikkua. Sen kautta muodostuvat tavoitteet. Tavoitteenasetteluun satsaaminen on todella tärkeää, jos mielit saavuttaat liikunta- tai painonpudotustavoitteesi. Pelkkä tavoitteiden miettiminen ei kuitenkaan riitä. Eikä aina edes niiden kirjaaminen kertaalleen ylös. Tarvitset todellista sitoutumista tavoitteisiin -niiden on piirryttävä alitajuntaasi asti.

Olen kirjoittanut tavoitteenasettelusta blogissani aikaisemmininkin. Esimerkiksi täältä löydät aiheesta asiaa aiheesta. Perusteet tavoitteenasetteluun löydät GolfPisteelle kirjoittamastani fysiikkavalmennus ja personal training - artikkelista.


Mennään nyt kuitenkin tavoitteisiin sitoutumiseen. Heikko sitoutuminen tavoitteisiin nimittäin on yleinen ongelma. Useimmat meistä eivät kirjoita ylös tavoitteitaan. Ja jos kirjoitammekin, hukkaamme paperin johonkin. Parin kuukauden päästä emme muista, mitä oikein tavoittelimmekaan. Ainakaan riittävän tarkasti. Tähän ongelmaan löytyy kuitenkin tehoratkaisu.

KIRJOITA TAVOITTEESI PAPERILLE JOKA AAMU!

Tämä konsti toimii uskomattoman tehokkaasti. Tavoitteet eivät unohdu ja ohjaavat tekemisiäsi päivittäin. Tavoitteiden saavuttamisessa nimittäin on kyse vain pienten asioiden toistamisesta jatkuvasti, päivä toisensa jälkeen. Pian huomaat syöväsi paremmin, treenaavasi enemmän ja motivaatiosi kasvavan kohisten.

Tässä vielä esimerkki:

-Painan 65 kg 15.12. 2011 mennessä.

-Syön kasviksia jokaisella aterialla, päivittäin.

-Teen kolme kuntosaliharjoitusta viikossa. Merkkaan treenien toteutumisen treenikalenteriin.

Jos nämä tavoitteet kirjataan paperille joka aamu, pysyvät painonhallinnan prinsiipit paremmin mielessä. Ne piirtyvät mieleen takuulla, kristallinkirkkaasti. Pian tavoitteet ne alkavat ohjata kuin itsestään päivän toimia: kasvikset löytävät yllättävästi tiensä lautaselle ja kalenteriin tulee varattua aikaa treenille. Tämä minuutin kestävä kirjaaminen ohjaa välittömästi toimintaa ja päivän suunnittelua oikeaan suuntaan.

Kokeile, tämä toimii!

Timo
www.th-valmennus.com

2 kommenttia:

Viola kirjoitti...

Eikö tuo keino aika helposti aiheuta ns. ylisuorittamista? Voin helposti kuvitella, että omalla kohdalla tuo lisäisi stressiä tavoitteen saavuttamiseksi jopa pakkomielteenomaiseksi. Hieman lievempi keino ehkä olisi kirjoittaa vaikka post it -lappu jääkaapin oveen / wc:n peiliin tms. mistä muistutus tulee vähän passiivisemmin, mutta silti päivittäin.

Timo Haikarainen kirjoitti...

Hyvä huomio. Tavoitteet kannattaa laatia positiivisessa sävyssä. Niin, että niiden eteen työskentely on innostavaa ja antaa voimavaroja -ei kuluta niitä. Jos jokin tavoite alkaa stressata todella paljon ja tuntua pakkomielteeltä, kannattaa miettiä tarkkaan, haluaako tätä asiaa oikeasti vai ei.

Mukaan tulee myös ajan hallinta ja muu omien resurssien tarkastelu. Samoin olennaisten asioiden tekeminen. Oikeita asioita keskittyneesti tekemällä saa yllättävän paljon aikaan yllättävän pienellä panostuksella.

Post-it laput toimivat myös hyvin, tutkitustikin tehokas konsti. Ihminen kuitenkin tottuu tiettyhin ärsykkeisiin aika nopeasti ja lappujen teho saattaa heikentyä. Silloin kirjaaminen on hyvä konsti pitämään hommat käynnissä.