perjantai 2. syyskuuta 2011

10 vuotta valmentajana ja Personal Trainerina -lähde sinäkin kohti unelmaasi

Viimeiset 10 vuotta ovat olleet mahtavaa aikaa elämässäni. Näinä vuosina olen tehnyt intohimostani työn. Olen päässyt kokemaan uskomattomia asioita ja saanut valtavasti hyviä fiiliksiä tässä ammatissa, jossa on lopulta kyse ihmisten auttamisesta –ja joskus jopa heidän elämänsä totaalisesta muuttamisesta.

Yhdessä mahtavien asiakkaitteni kanssa olemme saaneet aikaan valtavasti –he ovat inspiraationi lähde.

-Tuhansia kiloja painonpudotusta tsemppitreenillä ja ruokavaliolla
-Satoja kiloja lihasmassaa tiukalla saliharjoittelulla ja oikealla ravitsemuksella
-Satoja metrejä kavennusta vyötärönympäryksiin harjoittelun ja ruokavalion avulla
-Innostavia esimerkkejä elämänmuutoksista terveellisempään ja positiivisempaan suuntaan

Ammatillisesti olen kokenut enemmän kuin olisin osannut villeimmissä haaveissanikaan kuvitella:

-Personal Trainingin kehitys- ja koulutustyö
-Tuhansia luento- ja opetustunteja urheiluopistoilla, yrityksissä, kuntokeskuksissa ja yliopistolla
-Luento-, esiintymis- ja koulutusmatkoja ulkomaille ja sikäläisten, innostavien kollegoiden tapaaminen ja vuorovaikutus heidän kanssaan
-TV- ja mediatyötä useassa televisiosarjassa ja printtimediassa

Tästä kaikesta olen joka päivä kiitollinen, uskomattoman kiitollinen. Mutta ihmisen mieleen hiipii aina ajatus: ”Mitä seuraavaksi?”. Asiakkaiden ja henkilökohtaisten tavoitteideni saavuttamisen jälkeen seuraava askel minulle on oppimani ja kokemani jakaminen, sen antaminen uusien alalle tulevien ihmisten käyttöön. Se, että saa jakaa oppimaansa tuo oppimiselle ja kokemuksen hankkimiselle aivan uuden sisällön. Se myös pakottaa kiteyttämään oppimansa periaatteiksi, jotka ovat selkeitä ja joita opiskelija voi heti hyödyntää.

Olen kouluttanut liikunta-alan ammattilaisia vuodesta 2007. Aloitin kouluttamisen FAF Finlandilla, joka oli mahtava paikka tehdä työtä. Inspiroivia ihmisiä, mahtava tiimihenki ja avuliaat, toinen toistaan kannustavat työtoverit. Vuosi sitten siirryin Skandinavian johtavaan Personal Trainereiden koulutusorganisaatioon, SAFE:en. SAFE avasi jälleen erilaista näkemystä kouluttamiseen. Pidimme kevään 2011 Personal Trainer –koulutuksen yhdessä Mats Lagerkvistin kanssa, joka on Tukholman johtavia Personal Trainereita toimii asiantuntijana esimerkiksi ruotsalaisissa medioissa.

Opimme Matsin kanssa valtavasti toisiltamme, mutta parasta olivat keskustelut koulutuksen yhteydessä. Saimme aikaan todella innostavan vuoropuhelun oppilaiden kanssa teoriaopetuksen ja käytännön harjoitusten aikana. Jaoimme kokemuksia tietyn teoreettisen periaatteen tai harjoitustilanteen toteuttamisesta ja oppilaat innostuivat kysymään runsaasti kysymyksiä –ja mikä parasta, soveltamaan niin teoriaa kuin antamiamme käytännön esimerkkejä heti käytäntöön. Tästä pääsemmekin kahteen oppimisen periaatteeseen.

-Älä koskaan lopeta oppimista. Jos halua kehittyä, resurssit ovat loputtomat. Voit jatkaa hautaan asti. Innostu uuden oppimisesta!

-Tasapainota teoria, harjoittelu ja käytännön tekeminen. Pelkkä teoria ei vie puusta pitkään, valmiudet ja rutiinit käytännön tekemiseen puuttuvat. Pelkkä harjoittelu ilman päämäärää ei kehitä optimaalisesti. Käytännön tekeminen opettaa, mutta ilman teoriaa ja jatkuvaa tietopohjan kasvattamista se johtaa harha-askeliin ja heikentää kykyä tarkastella omaa tekemistä kriittisesti.

Näitä periaatteita ja niiden sovellutuksia käyn läpi myös tämän syksyn SAFE –koulutuksessa.*

Jos sinä olet haaveillut ammatista liikunta-alalla, Personal Trainerina tai ryhmäliikuntaohjaana, toteuta ensimmäinen periaate -oppiminen voi alkaa nyt. Unelmasi ovat toteuttamista varten.

Toista periaatetta sovellamme SAFE –koulutuksessa jatkuvasti. Meille on kunnia-asia, että oppilas on kurssin jälkeen valmis kohtaamaan asiakkaansa täysin luottavaisena. Kurssin aikana hän on opetellut työtä kymmeniä tunteja, saanut kaiken tarvittavan teoriatiedon sekä kymmenittäin käytännön ohjeita ja ratkaisuvinkkejä ongelmatilanteisiin kouluttajilta, jotka ovat tehneet Personal Trainerin tai ryhmäliikunta-ohjaajan työtä tuhansia, tuhansia tunteja. Tarjoamme myös työmahdollisuuksia. Kun perustiedot ja –taidot ovat kasassa, alkaa kehittyminen työn parissa. Jokainen kevään 2011 Personal Trainer –kurssilainen työllistyi kauttamme. He toteuttavat tällä hetkellä itseään unelma-ammatissaan.

Jos sinä haluat tehdä liikunta-alan haaveistasi totta, aloitamme SAFE:n syksyn 2011 koulutuksen 23.9. alkavalla teoriakoulutuksella. Lisää tietoa sekä koulutuksesta että työllistymisestä liikunta-alalla saat 17.9. Helsingin SATS Pitäjänmäessä järjestettävässä, ilmaisessa SAFE CareerDay –tapahtumassa. Tapahtumassa tapaat SAFEN tiimin. Petri Saunamäki ja Silja Silvanto kertovat, millaista on ryhmäliikuntaohjaajan työ ja miten voit kouluttautua ryhmäliikuntaohjaajaksi SAFEn kautta. Itse kerron Personal Trainerin työstä –mitä se käytännössä on ja mitä mahtavia mahdollisuuksia se tarjoaa. Mutta muistetaan käytäntö! Pete ja Silja vetävät tilaisuudessa ryhmäliikuntatunnit ja minä Tabata –treenin. Hiki siis tulee pintaan!

Lisätietoa koulutuksista ja CareerDayn ilmoittautumistiedot löydät täältä.

Käy myös tykkäämässä SAFE Education Finlandin facebook -sivusta. Saat säännöllisiä päivityksiä tapahtumistamme sekä esimerkiksi inspiroivia treenivideoita ja haastatteluja.

Tässä vielä tsemppivideo SAFE Personal Trainer -koulutuksesta Tukholmasta.Loistavaa viikonloppua!

Timo
www.th-valmennus.com

*Käsittelen näitä oppimiseen ja itsensä kehittämiseen liittyviä periaatteita tarkemmin blogikirjoituksissa syksyn aikana.

Ei kommentteja: