lauantai 10. syyskuuta 2011

Näin saat uutta puhtia punnerruksiin!

Etunojapunnerrukset ovat kaikkien punnerrusliikkeiden lähtökohta. En koskaa laita personal training -asiakastani tekemään esimerkiksi penkkipunnerrusta ennen kuin hän pystyy helposti liikuttamaan kehoaan etunojapunnerruksissa.

Punnerrukset ovat mainoita liikkeitä niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin. Alla olevasta videosta löydät kaksi punnerrusliikettä, joilla voit tavoitteesi mukaan:

-Päästä kiinni "miesten punnerruksiin"

-Väsyttää rintalihakset totaalisesti

-Antaa rintalihaksille ja ojentajille täysin uutta ärsykettä.

Ensimmäinen liike, punnerrustikkaat, sopii mainiosti joko miesten punnerruksiin toteutteluun tai viimeistelyliikkeeksi tiukan rintalihakstreenin päälle.

Toisessa liikkeessä käytetään hyppyä. Jos olet lukenut FIT -lehdestä treenijuttujani, olet kenties kokeillutkin tätä liikettä. Kirjoitin muutama viikko sitten nopean liikkeen käytöstä harjoittelussa. Jutun löydät täältä.

Nopealla liikkeellä saa erityisesti usein uupuvat nopeat lihassolut töihin. Tässä videossa liike tehdään uupumukseen asti. Uupumukseen asti tehdystä nopea liike puuttuu useimpien treenaajien ohjelmistosta, joten tämä uusi ärsyke on hyvä tapa pakottaa lihas taas vastaamaan treeniin. Liikettä voi tehdä myös varpaat maassa, jolloin se on huomattavasti raskaampi.

Kokeile näitä liikketä jo seuraavan kerran, kun menet kuntosalille. Hyppypunnerrus sopii hyvin myös kotitreeneihin!

Tässä video!
Tsemppiä treeneihin!

Timo
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: