maanantai 27. joulukuuta 2010

Tavoitteet todeksi 2011

Jouluruuat painavat mahassa? Kunto tuntuu rapistuneen syksyn aikana? Asioille pitäisi tehdä jotain? Vuodenvaihde on loistava aika tarkastaa, mihin olet menossa kuntoilutavoitteidesi suhteen. Suurin osa tavoitteista on saavutettavissa, jopa yllättävän helposti. Se vaatii kuitenkin hieman systemaattisuutta. Toteuta seuraavat kohdat, ja olet jo askeleen lähempänä tavoitteitasi!

1.Mieti tarkalleen mitä haluat? Kiinteytymistä? Lisää lihaksia? Pyri kuvaamaan tavoitteesi mahdollisimman tarkasti. Muodosta siitä mielikuva, jonka voit hakea mieleesi milloin tahansa. Näe itsesi tavoitteessasi!

2.Mieti, mitä tavoitteesi saavuttaminen sinulle merkitsee? Miksi haluat saavuttaa tavoitteen, mitä positiivista se tuo elämääsi? Kirjaa jälleen ylös nämä seikat.

3.Mieti, mitä esteitä tulet kohtaamaan matkalla kohti tavoitettasi? Miten varaudut näihin esteisiin ja haasteisiin?

4.Ryhdy tuumasta toimeen -heti! Vaikka tavoitteista unelmointi onkin äärimmäisen hyödyllistä mielikuvaharjoittelua, ei se johda niiden saavuttamiseen! Kauan olet jo miettinyt tavoitettasi? Onko sillä aikaa tapahtunut jotain? Niinpä!

5.Tee tavoitteen saavuttamisesta väistämätöntä. Mitä siihen vaaditaan? Personal trainer? Sitoutuminen johonkin kuntoiluprojektiin, vaikkapa maratonkouluun? Mieti, mitä kaikkea tarvitset, jotta tavoitteesi toteutuu niin varmasti, kuin vain mahdollista!

Nyt kun tavoitteesi on paperilla, tarvitset vielä kartan lähtöpisteestä tavoitteeseesi. Jos sinulla on tarvittava tieto, ota se käyttöön. Jos ei, autan mielelläni asiassa.

Lisää tavoitteista voit lukea blogikirjoituksestani "4 harkinnan paikkaa vuodelle 2010".

Timo Haikarainen
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: