sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Näin motivoidut treenaamaan!

Moro!

Onko motivaatio kateissa kuntoiluprojektin kanssa? Käydään tällä kertaa läpi todellinen tehokeino, jonka avulla:

- Saat itsesi lenkille tai kuntosalille silloin, kun kotisohva tuntuu houkuttelevammalta

- Pidät kiinni terveellisestä ruokavaliosta silloin, kun herkuttehimo herää

- Jaksat tsempata kovemmakin harjoituksen läpi silloin, kun tekisi mieli luovuttaa

Millä konstilla tällaista oikein saa aikaan? Kyse on mielikuvaharjoittelusta. Kun motivaatiopula seuraavalla kerralla iskee, kokeile seuraavia mielikuvaharjoituksia:

Ulkoiset mielikuvat. Tässä harjoitteessa näet itsesi ulkopuolisin silmin juuri tavoitteidesi mukaisessa kunnossa rannalla, kesäisellä kadulla, tai missä tahansa ympäristössä, jossa haluaisit hyväkuntoisena olla. Urheilu- tai kuntoilusuoritukseen liittyvissä tavoitteissa voit kuvitella itsesi ylittämässä juoksutapahtuman maaliviivaa tai nostamassa tietyt painot, jotka olet kuntosalilla aina halunnut nostaa.

Sisäiset mielikuvat. Nyt tehtänäni on tuntea, nähdä, kuulla, ja jopa haistaa ja maistaa, miltä tavoitteesi saavuttaminen tuntuu. Ulkopuolisen tarkkailijan roolista siis siirrytään tilanteen kokemiseen.

Sulje silmäsi ja hae mielikuva mieleesi ja toista sitä useita kertoja. Harjoitteita voit tehdä vaikkapa kuntosalilla, kun huilaat sarjojen välissä. Silloin voit hakea mielikuvan mieleesi vain muutaman kerran. Voit myös tehdä 5-10 min pidemmän harjoituksen vaikkapa illalla, ennen kuin käyt nukkumaan.

Pieni lisävinkki: Toisia motivoi tehokkaasti tietyn asian välttäminen. Voit siis kokeilla myös mielikuvia, joissa näet itsesi sellaisessa kunnossa, jossa et todellakaan halua olla. Tee kuitenkin pääsääntöisesti positiivista mielikuvaharjoittelua, jossa lähdet liikkeessä onnistumisesta -et epäonnistumisen välttämisestä.

Kokeile näitä harjoitteita jo vaikka tänään!

Hyviä treenejä!

Timo
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: