sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Vanha konsti, joka toimii kuin pussillinen uusia!

Jos haluat palautua nopeammin treeneistä tai kiinteytyä ja kasvattaa voimaa sekä lihasmassa nopeammin kuntosalilla, ei siihen välttämättä tarvita pitkää listaa eksoottisia, ja usein tyyriitäkin lisäravinteita. Katso helppo ja tutkitusti tehokas* konsti alla olevasta videosta:
Energistä viikkoa kaikille!

Timo Haikarainen
www.th-valmennus.com

*American Journal of Clinical Nutrition, 2007. 5dl maitoannosten nauttiminen välittömästi ja 1h treenin jälkeen lähes tuplasi rasvattoman kehonpainon lisääntymisen pelkkää hiilihydraattia nauttineeseen ryhmään verrattuna 12 vk treenijakson aikana. Rasvamassa taas väheni maitoryhmällä merkittävästi enemmän.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Timo,

Hyvin maistuu maito täälläkin. Mutta onko maidon laadulla väliä, se kun on nykyisin niin jalostettua?
Sulla näyttäisi olevan sininen tölkki (kevytmaitoa?), itse tykkään rasvattomasta.
Entä jos löisi maitoa shakeriin + perään banaanin ja ... mitä suosittelet "tehopirtelöön"?

t. Mervi

Timo Haikarainen kirjoitti...

Moi Mervi,

Maidon käsittelystä puhutaan paljon, mutta pitäviä argumentteja "tavallisen" maidon välttämiseksi oikeastaan ole. Jotkut tosin kokevat käsittelemättömän tilamaidon esim. sopivan paremmin heidän vatsalleen.

Itse käytän yleensä rasvatonta maitoa. Vierumäen kahvilassa ei vaan sattunut olemaan kuin kevytmaitoa. Silti rasvattomien tuotteiden suosiminen ei ole ehdoton edellytys. Jos kevytmaito maistuu, niin siitä vaan! Ruokavalion kokonaisuus on tärkeämpi seikka niin terveyden kuin painonhallinnnankin kannalta. Itsekin juon sitä hyvin mielin, ellei rasvatonta ole tarjolla.

Nuo pirtelöt ovat erinomaisia aterioita treenin päälle. Maidon lisäksi sekaan voi heittää banaanin, hieman pakastemarjoja ja halutessaan vaikka vähän proteiinijauhoakin(ei tosin välttämätöntä, sekaan voi laittaa enemmän maitoa tai vaikka maitorahkaa). Jos kyse pirtelö toimii ateriana, kannattaa siihen lisätä jotain rasvapitoistakin.

Seuraavassa ote vanhasta blogipostistani:

"Ensimmäinen proteiinipirtelövaihtoehto sopii erinomaisesti myös pika-ateriaksi, koska se sisältää myös runsaasti vitamiineja ja kuituja. Sinä voit tehdä tästä hieman kevyemmän version, jossa on joko maitoa tai banaani -ei kumpaakin.

1. Proteiinipirtelö, runsasenergisempi vaihtoehto:
· 1 dl proteiinijauhetta
· 3 dl rasvatonta maitoa tai vettä
· 1 banaani
· 1,5 dl pakastemarjoja
· 1 ruokalusikallinen rypsiöljyä tai pellavansiemenöljyä

Ravintosisältö: 485 kcal .18 g (33%) rasvaa, 44g (37%) hiilihydraattia, 37g (30 %) proteiinia.

Toinen esimerkki sisältää hieman vähemmän energiaa ja suhteellisesti vähemmän hiilihydraatteja. Se soveltuu erityisesti painonpudottajille ja kiinteytyjille välipalaksi. Mikäli tämä juoma nautitaan treenin jälkeen, kannattaa öljy korvata maidolla tai banaanilla, koska välittömästi harjoituksen jälkeen kannattaa nauttia hieman enemmän hiilihydraatteja ja vähemmän rasvaa.

2. Proteiinipirtelö, vähähiilihydraattinen vaihtoehto
· 1 dl proteiinijauhetta
· 3 dl vettä
· 2 dl pakastemarjoja
· 1 ruokalusikallinen rypsiöljyä tai pellavansiemenöljyä

Ravintosisältö: 294 kcal. 18 g (54%) rasvaa, 9 g (13%) hiilihydraattia, 26 g (35%) proteiinia. Tähän vaihtoehtoon voi lisätä myös hieman leseitä, jotta pirtelöstä tulee kuitupitoisempi. Näin kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos se nautitaan välipalana."

Hyviä treenejä!

Timo

Stellina kirjoitti...

Hei Timo,

onko maitoa juotava kerralla tuo 5 dl, jotta se toimii palautusjuomana vai riittääkö vähemmän? Entä tarkoitetaanko tutkimuksessa, että maitoa tulisi juoda sekä heti treenin jälkeen, että 1h kuluttua? Soija- ja kauramaidot eivät varmaan aja samaa asiaa kuin tavallinen maito?

t. Anna-Maria