tiistai 10. heinäkuuta 2012

Liikunta lihottaa –tilipussia!


Onko pomosi ollut kitsaalla päällä viime aikoina? PT –Timppa tarjoaa tänään kesäkalenterissa salaisen konstin, joka takaa sinulle passiivista naapuriasi 6-10% muhkeammat ansiot, hieman omasta ahkeruudestasi riippuen. Hyvät naiset ja herrat, se konsti on säännöllinen treeni vähintään kolme kertaa viikossa!

Journal of Labour Research -lehdessä kesäkuussa julkaistussa tutkimuksessa* havaittiin, että kolme kertaa viikossa hien pintaan huhkivat tienaavat 6% enemmän kuin sohvalla vapaa-aikansa viettävät työtoverinsa. Yli kolme kertaa viikossa treenaavat kipaisevat palkkapäivänä kotiin jo 10% paksumman tilipussin kanssa kuin sohvalle jäävät kollegansa. Tutkimuksen datasta oli siivottu koulutuksen, iän ym. tyypillisten tulotasoon vaikuttavien tekijöiden vaikutusta. Kuva 1. Liikkumalla lisää hilloa -kyllä, se on mahdollista!

Kuinka tämä on mahdollista? Syitä voi olla monia:

  • Liikunta tehostaa aivojen toimintaa, vähentää stressiä ja lisää positiivisia tunnetiloja. Lanttu leikkaa ja hommat sujuvat.
  • Treenaaminen lisää tyytyväisyyttä omaa työhön. Kumpi yrittää enemmän ja tekee hommat paremmin, ”Ain’ laulain työtäs tee” –asenteella varustettu työntekijä, vai vali-vali –virttä veisaava vitkastelija?
  • Työyhteisöissä yleensä huomataan aikaansaavat ja työhönsä positiiviset ihmiset. Heistä myös usein pidetään enemmän.
  • Jos työteho paranee ja treenaavat työntekijä hoitaa hommat nopeammin ja paremmin, se tuskin jää esimiehiltä huomaamatta. Positiivisista, valittelut vähemmälle jättävistä ihmisistä taas pidetään enemmän, ja optimistinen asenne työhön saa yrittämään heikkoinakin hetkinä.


Kuntoilu siis kannattaa. Jos paukut loppuvat jo 5 tunnin kohdalla, ei työpäivän viimeisinä tunteina saa mitään aikaan. Lisää siis liikuntaa sen sijasta, että ostaisit taas uuden elämäntaito- tai ajanhallintaoppaan.

Annos-vaste –suhteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta jo kolme treenikertaa viikossa toimii, ja yli kolme treeniä toimii vielä paremmin! PT –Timppa heittää vielä valistuneen arvauksen, että 15 tuntia himotreeniä viikossa ei edistä työuraa eikä terveyttä ;) 


Palataan pian!


Timo
www.th-valmennus.com
pysy ajan tasalla facebookissa!*Lähde: Kosteas, V. 2012. The effect of exercise on earnings: Evidence from NLSY. Journal of Labour Research. 33:225-250.

Ei kommentteja: