lauantai 20. elokuuta 2011

Mitä vielä mietit? Ryhdy hommiin!

Syksy saapuu pikkuhiljaa. Kiristävätkö vaatteet? Tuntuuko peilikuva kestämättömältä? Loppuuko happi portaissa?

Vastasiko kyllä?

Muista silloin, että kyseessä on vain tämänhetkinen olotila. Kaikki voi muuttua –ja nopeasti. Ota rohkeasti vastuu tulevaisuudestasi ja astu ensimmäinen askel parempaa kuntoa. Älä anna negatiivisten ajatustesi tai muiden ihmisten negatiivisten kommenttien seistä tielläsi. Kuulet usein negatiivista ääntä niin itsepuheluna pääsi sisällä kuin ulkopuolisten kommentteina. Viestejä siitä, mitä kaikkea et pysty saavuttamaan. Miten kuntoon pääseminen on äärimmäisen hidasta, täyttä tuskaa, eikä se oikeastaan koskaan onnistu. Olen taas kesän aikana kuullut runsaasti puuta heinää siitä, millaisia tuloksia ja muutoksia ihmiset voivat saada aikaan.

Sinä voit saada tuloksia aikaan –nopeasti!

Itse haluan mieluummin innostaa ihmisiä positiivisin, mutta realistisin esimerkein. 10 vuotta akateemista opiskelua, työskentelyä tieteellisissä projekteissa sekä tuhansien tutkimusten läpikäyminen on opettanut minulle tarkalleen, mikä on yltiörealismia –siis minimitulokset, se mitä tietynlainen harjoittelu tietyssä ajassa saa keskimäärin aikaan, tutkitusti. Ja voin kertoa, että se on huomattavasti enemmän, mitä yleensä edellä mainitsemiltani negatiivisilta ihmisiltä kuulen. Mutta tiedän myös, että tutkimuksissa ei kaikkea voi tehdä optimaalisesti. Harjoittelu ei ole yksilöityä, eikä ravintoon yleensä kiinnitetä huomiota. Parempaakin on siis luvassa.

10 vuotta personal trainerina ovat opettaneet minulle, että näistä minimituloksista voi vielä hypätä reilun loikan eteenpäin, kun kaikki treenin osa-alueet huomioidaan oikealla tavalla. Se on vaatinut minulta jatkuvaa työtä: uusimman tiedon soveltamista käytäntöön, asiakkaideni treeni- ja ruokavaliomallien jatkuvaa viilaamista ja parantamista –ja ennen kaikkea sitä, ettei tyydy keskinkertaisuuteen.

Myös sinä voit heittää epäuskon ja masennuksen viitan selästäsi. Haluankin kannustaa sinua seuraaviin toimenpiteisiin:

Muuta sisäistä ääntäsi –muuta uskomuksiasi!


Jos haluat kiinteytyä
, älä kuuntele ihmisiä, jotka väittävät, että ulkoisen olemuksen muuttamisen olevan vuosien projekti. Voit muuttaa sen täysin 3-6 kuukaudessa, riippuen lähtötilanteestasi. Samalla huomaat myös sisimmän olemuksesi ja itsetuntosi muuttuvan –radikaalisti.

Jos haluat laihtua, älä kuuntele sisäistä ääntäsi, joka väittää kaikkien suvussasi olevan tukevia, tai ettei sinulla ole ”itsekuria”. Kaikki voivat laihtua. Itsekurin kasvattamisen sijasta kannattaa pyrkiä siihen, että laihdutuksesta tulee iloinen, positiivinen kierre!

Jos haluat lisää lihasmuotoja, älä kuuntele ihmisiä jotka väittävät, ettei naisille kasva lihaksia. Oikeanlaisella harjoittelulla voit muokata kehoasi juuri haluamaasi suuntaan. Halusitpa sitten hieman sporttisia lihasmuotoja tai jopa fitness –tyyppisen, lihaksikkaan vartalon.

Jos haluat lihasmassaa, älä kuuntele heitä, jotka siskon-kummin-kaiman-serkun kokemuksiin perustuen väittävät, että lihasmassa kasvaa 1-2 kiloa vuodessa. Jos teet oikeita asioita, se kasvaa tuon määrän jo kuukaudessa.

Tällaisia tuloksia sinäkin voit saada aikaan –jo tänä syksynä!

Tässä vielä muutamia esimerkkejä, joita omistautuneet ja lujasti työtä tehneet Personal Training –asiakkaani ovat kevään ja kesän aikana saaneet aikaan:

-7,5 cm kapeampi vyötärö kolmessa viikossa
-12,9 kg painonpudotus 10 viikossa –lihasmassa säilyttäen
-Punnerrustuloksen nostaminen 1 toistosta 21 toistoon kahdessa kuukaudessa
-12 cm kapeampi vyötärö 5 viikossa
-3,9 kg lihasmassaa 10 viikon harjoittelulla

Voit siis saada valtavasti aikaan jo syys- ja lokakuun aikana. Kehosi voi olla täysin eri näköinen ja niin fyysinen kuin henkinenkin hyvinvointisi voi muuttua tyystin vuoden loppuun mennessä.

Ota ensimmäinen askel

Ryhdy hommin nyt. Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Voit tehdä tulevaisuudestasi täysin erilaisen. Harkitse, mitä askeleita sinun tulisi ottaa. Jos kaipaat ohjeistusta tielläsi muutoksiin, autan mielelläni. Ota yhteyttä.

Timo
www.th-valmennus.comEi kommentteja: