tiistai 27. huhtikuuta 2010

Kunnonkohotusta ja rasvanpolttoa 10 minuutissa!

Onko treeneille vaikea löytää aikaa?

Tuntuuko siltä, että lihaskunto ja kestävyys ovat jämähtäneet paikoilleen?

Eikö rasva tahdo palaa kropasta, vaikka aikaa sauvakävelylenkeillä tai crosstrainerilla kuluu useampi tunti viikossa?

Lihaskuntointervallit voivat olla juuri se ratkaisu, jota tarvitset näissä ongelmatilanteissa. Lihaskuntointervalleissa sekä perinteisen lihaskuntoharjoittelun että rasvanpolttoliikunnan pelisäännöt laitetaan täysin uusiksi. Katsotaan miten:
Lihaskuntotreeniä tehdään yleensä rauhallisella tempolla, mutta lihaskuntointervalleissa taas tempo on käytännössä maksimaalinen. Silloin joudut tekemään enemmän työtä intervallin työjakson aikana, mikä merkkaa isompaa energiankulutusta ja kovempaa haastetta lihaksille, hengitys- ja verenkiertoelimistölle sekä aineenvaihdunnalle.

Rasvanpolttoliikuntaa taas tehdään yleensä matalalla sykkeellä, mutta lihaskuntointervallit nostavat sykkeen lähelle maksimia. Silti kovatehoinen intervalliharjoittelu vähentää tehokkaasti kehon rasvapitoisuutta, koska se mm. aiheuttaa kovempaa aineenvaihdunnallista rasitusta ja saa kropan erittämään rasvan palamista tehostavia hormoneja. Tällaisen tehokkaan intervallityön toimivuus on todistettu myös tutkimuksin.

Voit tehdä tällaisia harjoituksia 1-2 kertaa viikossa erityisesti silloin, jos aikaa pidempiin treeneihin ei oikein tahdo löytyä. 1-2 lihaskuntointervallikiertoa tavallisen kestävyys- tai kuntosalitreenin päälle saavat myös sopivasti mehut irti ja aineenvaihdunnan tehokierroksille! Normaaliolosuhteissa kannattaa tehdä myös pidempikestoista treeniä intervallien tueksi.

Jos olet reissussa, pyöritä yllä oleva video kaksi kertaa ja tee liikkeet mukana -ja päivän treeni on tehty!. Jos kuntoilu on jäänyt hetkeksi väliin, tee vain videon ensimmäinen osuus 2-3 kertaa.

Muista haastaa itseäsi tiukasti lihaskuntointervalleissa. Käytä apuna sykemittaria ja varmista, että menet mukavuusalueesi ulkopuolelle -lopussa kiitos seisoo!

Hyviä treenejä!

Timo Haikarainen
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: