keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Onko sinun nälkä? Osa 2.

Jatketaan nälän selättämisen parissa:

Laihdutuksen, kiinteytymisen ja painonhallinnan ei tulisi merkitä nälän näkemistä. Jos nälkä jatkuvasti kurnii, on se merkki siitä, että teet jotain väärin. Kurniminen myös merkitsee kärsimystä, mikä lopettaa painonhallintaprojektin alkuunsa. Siksi nälästä on pitää päästä eroon –nopeasti.

Jos nälkä pääseen yllättämään, tulisi sen olla pienen pohdiskelun paikka. Parin seuraavan blogipäivityksen aikana käymme läpi asioita, joita sinun tulisi pohtia aina, kun kurniva nälkä yllätää.

Tässä seuraava pohdinnan paikka:

2. Oletko syönyt huonolaatuisen, nopeita hiilihydraatteja sisältävän aterian? Suuri määrä hiilihydraatteja, heikko hiilihydraattien laatu tai yksipuolinen ateria, joka ei sisällä proteiinia tai rasvaa aiheuttaa suuremman insuliinivasteen. Tämä tarkoittaa sitä, että verensokeri heilahtaa nopeasti ylös, jolloin keho erittää runsaasti insuliinia, joka taas laskee verensokerin nopeasti. Ja nälkä taas kurnii.

Huonoja aterioita ovat esimerkiksi makeiset, pullat, pelkkä vaalea voileipä, ranskalaiset perunut ym. Sen sijaan kasvispainotteinen, kohtuudella kuitupitoisia hiilihydraatteja (täysjyväruisleipää, hedelmiä ym.), proteiinia ja rasvaa sisältävä ateria taas pitää verensokerin tasaisena ja nälän poissa seuraavaan ateriaan asti. Tällaisia aterioita tai välipaloja ovat esimerkiksi lohisalaatti ja hedelmä, täysjyväruisleipä runsaan kinkun kera tai 50 grammaa pähkinöitä sekä omena.

ps. Muista ilmoittautua "Terävöitä mielesi -liike ja ajattelu voimavarojen avaimina" -tapahtumaan, jonka järjestän yhdessä Ilkka Koppelomäen kanssa 15.10.2009 Schaumanin linnassa, Jyväskylässä. Mukaan pääset täältä.

Timo Haikarainen
www.th-valmennus.com

Ei kommentteja: