sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Muista juoda..Vettä!

Kukapa ei olisi kuullut riittävän juomisen tärkeydestä. Vaikka tolkuttomalla veden litkimisellä ei saa kulutettua ylimääräisiä kaloreita tai polkaistua aineenvaihduntaa valtaville kierroksille, on riittävä juominen todella tärkeää suorituskyvyn kannalta. Mutta miten tärkeää?

Tässä yksi lisätodiste, tällä kertaa kuntosalitreeniin liittyen:Kuntosaliharjoittelu ja nestetasapainoKokeneet kuntosaliharjoittelijat tekivät voima- ja nopeusvoimatestit ja 6*10 toiston kyykkyharjoituksen normaalissa nestetasapainossa, 2,5% nestehukassa ja 5% nestehukassa. (2,5% ja 5% äkillinen painonpudotus nestettä poistamalla, esim. 80 kiloisella 2 kg ja 4 kg).

Mitä tutkimuksessa löytyi?

Nestehukka ei vaikuta maksimivoimaan tai nopeusvoimaan
Sekä 2,5% että 5% nestehukka laskivat merkittävästi kyykkyharjoituksen kokonaistoistomäärää. Nestehukka siis vaikuttaa lyhytkestoisiin maksimisuorituksiin yllättävän vähän, tai ei lainkaan. Sen sijaan kokonaisen treenin tehoa se laskee merkittävästi. Eli mitä huonompia harjoituksia, sitä heikompi kehitys.
(Judelson ym. 2007. Effect of hydration state on strength, power and resistance exercise performance. Med Sci Sports Exe. Oct.)

Korjaavat konstit

Mitään maagisia kikkoja ei tarvita, juo vain noin 5 dl vettä noin 30 min aikana ennen treeniä ja noin 1,5-2 dl vartin välein treenin aikana ja hyvin menee! Muista myös punnita itsesi ennen treeniä ja treenin jälkeen, niin voit arvioida, oletko juonut tarpeeksi. Jos paino tippuu selkeästi treenin aikana, tankkaile vettä tiheämmin!
Katsotaan ensi viikolla, mitä muuta vähemmän mukavaa janoisena treenaaminen saa aikaan!

Ei kommentteja: