sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Lisää juomisesta

Katsotaan nyt, mitä muuta ikävää janoisena treenaaminen aiheuttaa. Hiljattain havaittiin, että noin 5% nestehukka vaikuttaa negatiivisesti myös kehon hormonaaliseen ympäristöön treenin aikana ja sen jälkeen.

  • Nestehukka kohottaa stressihormonien tasoa verrattuna normaaliin tilanteeseen. Kroppa tarvitsee sopivasti stessihormoneita, jotta treeni kulkisi kunnolla, mutta nestehukassa ne nousevat niin korkealle, että treenistä tulee helposti vähemmän rakentava. Kroppa siis purkaa myös lihaskudosta nopeammin
  • Nestehukka laskee testosteronitasoja treenin ympäristössä. Nyt puhutaan siis täysin luonnollistesta ja asiaan kuuluvasta, kehon erittämästä testosteronista. Näin harjoitus voi olla myös vähemmän rakentava

Enemmän kudoksen purkamista ja vähemmän rakentamista. Vähemmän kehitystä pidemmällä aikavälillä. Tässä siis todennäköinen lopputulos. Ota siis vesipullosi mukaan salille!

Judelson ym. 2008. Effect of dehydration on resistance exercise-induced markers of anabolism, katabolism and metabolism. Journal of Applied Physiology (jul.)

Ei kommentteja: