sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

PT -Timpan fitness-sörsseli

Kevät koittaa ja pidentyneet päivät muistuttavat meitä siitä, että kesä koittaa pian ja kesäkunnonkin pitäisi pikku hiljaa alkaa orastamaan!

Kesäkunto, kiiteytyminen tai laihtuminen vaativat tiukan treenin lisäksi sovivan tiukkaa rotia ravinnon kanssa. Jos tavoitteet ovat haastavat, myös sallivuus ruokailussa vähenee. Silti makeaa tekee välillä mieli. Yksi ratkaisu ovat herkkupäivät. Itse olen niitä välillä kritisoinut ja kritisoin edelleenkin -toisille ne ovat hyvä juttu, toisilla ne eivät toimi lainkaan ja pilaavat koko kropanmuokkausprojektin. Jos herkkupäivänä tulee haukattua 3000 plussakaloria, on sitä vaikea paikkailla viikon varrella.

Toinen vaihtoehto on herkutella terveellisemmin. Kaikki PT-Timpan tuntevat voivat varmasti vakuuttaa, etten ole varsinainen master chef, mutta jaetaan tässä spesiaaliresepti, jolla itse sammutan makeannälän.

PT-Timpan fitness-sörsseli, olkaa hyvä!
Kuva 1. Fitness-sörsselin ainekset kupin pohjalla. Reilusti raikkaita marjoja ja hyvälaatuista proteiinia!

Ainekset

3 dl marjoja (tässä tapauksessa 1 dl tyrnimarjoja, 1 dl mansikoita, 1 dl mustikoita)

1 dl maustettua heraproteiinijauhetta

ripaus purkkikermavaahtoa


Tee näin

Sulata marjoja niin, että ne ovat pehmeitä, mutta eivät lämpimiä

Laita sekaan vaikkapa mansikanmakuista heraproteiinia ja pusertele ainekset mukavaksi mössöksi

Halutessasi voit laittaa päälle hieman kermavaahtoa

Satsissa on reilut 200 kcal ilman kermavaahtoa ja kermavaahdon kanssa hieman yli 250 kcal. Proteiinia tulee n. 25 grammaa, hiilareita n. 15 ja rasvaa n. 5 grammaa. Jos käytät kermavaahtoa, lisääntyy hiilareiden ja rasvan määrä muutamalla grammalla.
Kuva 2. Fitness-sörsseli maistuu paljon herkullisemmalta kuin mitä se näyttää :D Varsinkin, kun ruokien esillepano ei ole PT-Timpan ykkösvahvuuksia! ;)

Fitness-sörsselin etuja:

- Pieni energiatiheys. Tämä setti täyttää hieman eri tavalla kuin pieni suklaapatukka, mutta energiaa ei tule yhtään enempää. Matala energiatiheys on kaiken a ja o sellaisissa ruokavalioissa, jotka sekä kiinteyttävät ja laihduttavat tehokkaasti että ovat helppoja noudattaa pidemmänkin aikaa.

- Proteiinia tulee reippaasti. Proteiini pitää tehokkaasti yllä kylläisyyttä ja on muutenkin tarpeellista liikkujalle ja laihduttajalle. Tämä on myös erittäin maukasta proteiiniruokaa, kaikille nimittäin protskuruuat eivät liian hyvin maistu.

- Mukana on reippaasti marjoja. Marjoilla on niin pitkä lista terveyshyötyjä, että niiden syömättä jättäminen on sulaa hulluutta! Marjojen energiatiheys myös pieni.

- Vatkaaminen vaahdoksi vähentää "huonojen" herkkujen energiatiheyttä. Kermavaahdosta ei kerry valtavia kalorimääriä, vaikka sitä olisi melko paljonkin.

Sörsseli toimii hyvin jopa palauttavana ateriana lihaskuntotreenin jälkeen -vaikka se maistuukin "herkulta"

Kokeile jo tänään!

Timo
www.th-valmennus.com
pysy ajan tasalla facebook

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Omnom...kuulostaa hyvälle ja ihan hyvälle näyttääkin ;). Löytyykö tota heraa sellaisena versiona, ettei ole makeutettu millään keinotekoisella, kun ilmeisesti noi makeutetut versiot yleensä on?

Mitäs mieltä muuten olet proteiinipatukoista? Niitähän löytyy tyyliin joka lähtöön, mutta onko ne kovinkaan paljoa parempi vaihtoehto, kuin tavis suklaapatukat ja miten usein niitä on järkevää syödä? joskus on tullut ostettua evääksi, mutten ole kovinkaan vakuuttunut niiden käytöstä.

Timo Haikarainen kirjoitti...

Maustamatonta heraa löytyy ihan automarkettienkin lisäravinnehyllyistä.

Protskupatukoilla voi korvata välipalan siellä, toisen täällä. Prosessoitua ruokaa ne ovat, mutta proteiini/hh/rasva -suhde parempi kuin suklaapatukoissa. Ne ovat usein käytännöllisiä napata mukaan vaikkapa reissussa.

Jos sellaisen yhdistää vaikkapa hedelmään tai pieneen kuoralliseen pähkinöitä, kyseessä on ihan ok välipala.