sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Olkapääpunnerrukset

Moi!

Olkapäitä on usein hankala treenata, varsinkin reissun päällä. Käsipainoilla tai kuminauhoilla voi tehdä vipunostoja, mutta harvemmin treenivälineitä tulee reissussa kuljetettua.

Mutta kuten yleensä, ongelmiin löytyy ratkaisu. Olkapääpunnerruksella olkapäille saa tehtyä napakan treenin. Missä tahansa ja ilman mitään treenivälineitä. Käytän liikettä paljon personal trainer -asiakkaideni harjoittelussa. Teemme liikettä paljon yhteistreeneissä, mutta erityisesti käytän sitä paljon matkustavien asiakkaideni reissuohjelmissa.

Liike on melko helppo, jos jalat ovat hyvin matalalla tasolla ja liikerata on hieman vajaa. Tähän versioon pääsee jokainen kiinni. Jalkoja nostamalla liikkeestä saa raskaamman. Jos kaipaat todellista haastetta, kokeilepa tehdä liike jalat suorana seinää vasten!

Sormet kannattaa tässä punnerrusvariaatiossa suunnata hieman sivulle. Silloin ranne on luonnollisemmassa asennossa, eikä pääse kipeytymään.

Liike sopii hyvin myös kuntosalitreenin piristykseksi. Sen voi tehdä vaikkapa viimeisenä, uuvuttavana liikkeenä tangolla tehtyjen punnerrusten tai vipunostojen päälle. Tässä video liikkeestä.Sitten vaan olkapäitä treenailemaan!

Timo
www.th-valmennus.com

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hyvä idea ja kiva muistutus, että tuttua punnerrusta voi helposti muunnella entistä tehokkaammaksi.

Timo Haikarainen kirjoitti...

Kiitoksia! Punnerrukset kropan painolla ovat tosiaa perusta, joka kannattaa hanskata ensimmäisenä -ennen kuin lähtee edes levytangoilla ja käsipainoilla tehtävien hommien pariin.

Mutta punnerruksistakin löytyy loputtomasti variaatioita, ei lopu haasteet kesken!