maanantai 15. kesäkuuta 2015

TH-Valmennuksen kesäkalenteri: Kroppa uuteen uskoon 4 kuukaudessa

Moro!

Kesä on koittanut syksy 2014-kesä 2015 valmennuskauden aikana olemme asiakkaideni kanssa polttaneet satoja kiloja rasvaa ja rakentaneet kymmeniä kiloja lihasta. Näitä numeraalisia arvoja vielä tärkeämpiä ovat mukana tulleet fyysisen kunnon, terveysmuuttujien ja hyvinvoinnin hyppäykset.

Hatunnostona upeille asiakkailleni tuon tässä kesäkalenterissa esiin heidän aikaansaannoksia kuluneen valmennuskauden aikana. Päivitän kalenteria valmennushommien ja myöhemmin lomarytmi puitteissa. Toivon, että nämä esimerkit saavat myös sinut, hyvä lukija, ottamaan joko ensimmäisen askeleen tai jatkamaan entistä päättäväisemmin matkaasi kohti tavoitettasi. Lisäksi pyrin lisäämään jokaiseen tarinaan ajatuksia harjoittelusta, ravinnosta ja hieman myös elämästä yleensäkin. Lähdetään siis liikkeelle! 

4 kk case: Kuntosalitreeni ja kehonmuokkaus uudelle tasolle


Tammikuun alkupuolella sain yhteydenoton asiakkaaltani, joka oli treenannut salilla tavoitteellisesti, mutta tuloksia ei ollut tullut odotetulla tavalla. Päätimme lähteä ratkaisemaan tilannetta ja avaamaan kehityksen lukkoja.

Helmikuun alussa aloitimme hommat. Tavoitteena oli muokata kehoa niin, että rasvaa lähtisi kropasta lihasmassa säilyttäen ja sitä jopa lisäten:

4 kuukauden kuluttua homma olikin edennyt todella mukavasti: 

Rasvaprosentti 38,5  > 23,9
Vyötärön ympärys 90,5 cm > 76 cm
Lantionympärys 108,5 cm > 98,5 cm
Rasvamassa -13,8 kg
Lihasmassa +1,7 kg

Kuva 1. Kun kehosta katoaa 4 kuukaudessa 13,7 kg rasvaa, eli noin 28 voipakettia, näyttää kroppa kovin erilaiselta. Tästä on hyvä lähteä kohti uusia tavoitteita, joiden kimppuun käymme syksyn valmennuskaudella.


Tehokas kiinteytys -laatu korvaa aina määrän  


Kävimme välitilinpäätöksessämme läpi tärkeitä asioita projektimme varrella. Seuraavat kaksi ajatusta nousivat asiakkaallani ensimmäisenä mieleen. 

1. Tuloksia saa helpommalla kuin olisi luullut. Todella toimivassa treenissä ja rasvanpoltossa on kyse siitä, että tekee riittävästi oikeita asioita, ei mahdollisimman paljon asioita. Valitsimme harjoitus- ja ruokavaliomenetelmät liikuntatieteen tuottamaan tietoon pohjautuen ja yksilöiden niitä juuri asiakkaalleni sopiviksi.

Mitä tästä voi oppia? Muista aina, että 5-6 kuntosalitreeniä viikossa ja sama määrä aamulenkkejä ei ole 95% tapauksissa tehokkain ja järkevin tapa muokata kehoa. Se sopii muutamiin poikkeustilanteisiin, mutta useimmiten se kannattaa suosiolla unohtaa.  Käytännössä aina 4-6, ääritapauksissa jopa 3, harjoitusta riittää. Meillä ohjelmassa oli 6 harjoitusta viikossa, joista yksi oli hyvin matalatehoinen jooga. Palautumisen ja lepopäivien merkityksestä voit lukea lisää esimerkiksi täältä. 

2. Rauhallisuus ja tekemisen laatu. Tuijotamme usein silmä kovana ohjelmia. Mikä on optimaalisin toistomäärä, harjoitusjako ja ”paras” liike? Toki näillä tekijöillä on merkitystä, mutta vähintään yhtä tärkeää on se, miten asioita tehdään. Asiakkaani panosti tinkimättä harjoittelun laatuun. Se näkyi lopputuloksessa.

Mitä tästä voi oppia? Kun teet harjoitustasi, mieti jokaisen treenin jälkeen ensin, mitä teit hyvin. Ota sitten riittävän kriittinen katsaus siihen, mitä voisit tehdä harjoituksessa paremmin? Painojen lisääminen? Tekniikka? Lihastuntuma? Keskittyminen harjoituksen aikana? Petrauspaikkoja on meillä kaikilla paljon. Jos et löydä harjoituksestasi mitään parannettavaa, pyydä ulkopuolinen, osaava silmäpari tarkastelemaan harjoitteluasi. 

Pohja luotu, tästä on hyvä jatkaa!


Tavoitteellinen harjoittelu ja kehon muokkaaminen on nyt saatu mainiosti alkuun. Tästä on hyvä jatkaa. Syyskaudella jatkamme uusin tavoittein ja kehityskäyrä on tarkoitus pitää vakaan nousujohteisena myös silloin! 

Aloita oma kehityksesi tai tee tehosta sitä jo tänään –olet jo miettinyt riittävän kauan


Meillä ihmisillä on taipumus viivyttää unelmiemme ja mielessä siintävien, innostavien tavoitteidemme toteuttamista. Aloitan ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna –kun tilanne on parempi. Tämä on meille luonteenomainen piirre. Harkinta on hyve, näinhän meille on opetettu. Mutta miksi ihmeessä et aloittaisi kuitenkin heti?

Miksi miettisit kuntoilutavoitteesi tai kropanmuokkausunelmasi aloittamista vaikkapa loppuvuoteen tai vuodenvaihteeseen, kun voit silloin olla jo totaalisen erilaisessa kunnossa? Kunnossa, josta olet aina haaveillut. Tai ainakin todella pitkällä lähempänä tavoitettasi. Treenaamatta aamusta iltaa ja kärsimättä jatkuvasta nälästä. Joten tuumasta toimeen!

Hyvää harjoituspäivää!

PT-Timppa

Käynnistä kehitys: www.th-valmennus.com
Pysy ajan tasalla Facebookissa

ps. Kropan voimantuoton optimointi on erittäin oleellinen osa kehonmuokkausta. Pidämme Lihastohtori Juha Hulmi ja liikuntabiologi/leuanvedon SE -mies Tuomas Rytkösen kanssa aiheesta "Optimoi voimantuotto" -seminaarin 5. ja 6.9, jossa käymme läpi lihasvoiman tehokasta kehittämistä erilaisilla harjoittelijaryhmillä sekä ravintokysymyksiä, jotka takaavat optimaalisen voiman kehittämisen. Vilkaisi seminaarin sisältö täältä. Jos koet sen hyödylliseksi itsellesi, tule ihmeessä mukaan jompaan kumpaan seminaaripäivään!

Ei kommentteja: