tiistai 25. helmikuuta 2020

Näin lisäät treenipainoja silloin, kun seuraava paino on yksinkertaisesti liian raskas -toimiva kikka liikkeeseen kuin liikkeeseen!

Moi!

Kuulostaako tutulta: Tee treenisarjaa vaikkapa 10 kg painoilla. Tavoitetoistosimääräsi on 10 toistoa. Sarja etenee.. 8-9 toiston kohdalla ei tunnu juuri missään, ja kymmeneskin toisto tulee helposti ylös. Pidät palautustauon, ja päätät kokeilla 12,5 kilon painolla. Hommasta ei tulee mitään ja hyydyt jo 4-6 toiston kohdalla!

Ei hätää. Et ole yksin. Kun olin 2000-luvun alussa törmännyt tähän ongelmaan niin monta kertaa asiakkaideni treenissä, että aloin pähkäillä siihen ratkaisua. Se löytyi eräästä kilpavoimailijoilta jo 17 vuotta sitten oppimastani konstista.

Alunperin tätä konstia käytettiin lisäämään tangon keskinopeutta painonnostossa, mutta kehitin menetelmästä ratkaisun tähän painonlisäysongelmaan. Opetan sen sinulle alla olevassa videossa. Teen videossa hauiskääntöä, mutta voit käyttää tekniikkaa missä tahansa liikkeessä!

Vlogi-video: Näin pääset eteenpäin treenissä silloin, kun seuraava treenipaino on yksinkertaisesti liian iso







Mukavia katseluhetkiä!


Timo Haikarainen

Käynnistä kehitys Suomen kokeneimman PT:n menetelmillä: www.th-valmennus.com


Vielä blogiakin syvemmälle? Liity maksutta sisäpiiriini täällä.

2 kommenttia:

Sir Fog kirjoitti...

Erittäin hyvä vinkki jälleen Timolta!

Videon editointiin voisi tosin miettiä vähän "kiillotusta" ;)

Timo Haikarainen kirjoitti...

Kiitos Fog! :) Editoinnista: Jos haluaa olla alansa ehdoton huippu, on keskityttävä ydintekemiseensä. Ja minulla se on valmennus. Siksi priorisoin sen aina video-editoinnin viimeisimpien salojen opiskelun sijasta. Sillä valmentaja, joka tubettaa aamusta iltaan ei voi olla yhtä hyvä kuin valmentaja, joka valmentaa aamusta iltaan :)

Joten ammattilaatua ei videoissa ole tulossa jatkossakaan, mutta sisällön takaan olevan absoluuttista priimaa :) Ei mitään kritiikitöntä esim. "jenkkijuttujen" kopiointia (mikä yleistä), vaan tavaraa, joka on osoittautunut äärimmäisen toimivaksi säälimättömässä kenttätestauksessa 18 vuoden aikana :) -Timo Haikarainen