maanantai 21. marraskuuta 2016

TÄRKEÄ KORJAUS LIHASKASVU JA RASVANPOLTTO -KIRJA, s. 42.

HUOM! TÄRKEÄ KORJAUS LIHASKASVU JA RASVANPOLTTO-KIRJA, s. 42.

Haikaraisen Timo tässä, heippa!

Suuri kiitos kiinnostuksestasi kirjaani kohtaan. Toivottavasti saat siitä tietoa ja innostusta treeniisi ja kropan koostumuksen muokkaamiseen! Sitten tärkeään viestiin:

Vuosia menestyksekkäästi käyttämääni Harris & Benedict –kaavan MIESTEN osion viimeiseen vakio-lukuun, sivulle 42, on tullut taiton viimeisessä vaiheessa oikoluvun jälkeen virhe.  Ensiksi,  anteeksipyyntö tästä virheestä.

Toiseksi, ratkaisukeskeisesti eteenpäin. Eli alla ohje homman korjaamiseksi. On todella tärkeää, että huomioit tämän, sillä erolla on hyvin merkittävä vaikutus arvioituun energiansaantiin.

Tässä oikea kaava: 13,75 x kg + 5 x cm - 6,76 x ikä + 66,47

Kaavan viimeinen vakio on siis 66,47, EI 664,7.

Laske siis energiankulutuksesi tällä kaavalla. Tämän jälkeen voit käyttää kertoimia energiankulutuksesi arvioimiseksi.

Naisten osion kaava on sivulla 42 kuten pitääkin, siihen siis ei tarvitse muutoksia.

Vielä lepoaineenvaihdunnasta: Lepoaineenvaihdunta voidaan mitata ainoastaan melko kalliilla laboratoriomittauksilla. Kyseessä on siis laskennallinen arvio ja yksilöllistä vaihtelua voi olla 10, jopa hieman enemmän. Kirjasta löydät runsaasti tietoa, miten voit seurannan kautta varmistaa, että menet oikeaan suuntaan ja kuinka voit esimerkiksi maltillisilla energiansaannin muutoksilla tuunata kokonaisuutta, jotta saat haluamiasi tuloksia.

Jos sinulle tulee mieleen jotain kysyttävää aiheesta, vastaan kysymyksiin mielelläni:

timo.haikaraine(at)th-valmennus.com

Numerovirhe on korjattu välittömästi kirjan 21.11. painoon lähteneessä 2. painoksessa. Ja siihen asti kustantaja infoaa luvusta eri asiakaskanaviin. Kirjan voit hankkia itsellesi täältä.

Mukavia ja tuloksekkaita harjoitushetkiä Sinulle!


Timo Haikarainen

Ei kommentteja: